+1
Chat
Ista stvar kao i ti.Prolaznica wrote: ↑03 Oct 2017, 12:52Ljudi imam jedno pitanje. Koliko dana godišnjeg odmora imate na raspolaganju?
Kad me netko sa strane gleda, mislio bi da imam barem 40 dana na raspolaganju, no u biti imam puno puno manje (27).
S vremenom sam postala majstor u korištenju spojenih vikenda, pa mi odlazi minimalni broj dana na city breakove.
A ovu dvojicu ZLOvenaca bih udavila.
26 radnih dana godišnjeg (vikend se ne računa) + još nekoliko dana od prekovremenih sati, obično 5-10 godišnje mada je nekada znalo biti i preko 30.
Ili ukupno?
40 radnih dana!?
- Prolaznica
- Has thanked: 6 times
brižan

collect moments, not things
- Nukac
- Davorich
- Been thanked: 91 times
S tim da u Slo nema ddk. Slobodan si samo onaj dan kad dajes krv. I to je to.
Ja si nekad znam pomagat ako su letovi iza 12 da dodjem na posao i direktno odem na aerodrom. Onda mi se taj dan ne racuna ni kao godisnji ni kao slobodni dan, vec kao radni dan. A minus pokrijem duljim ostajanjem na poslu.
Ja si nekad znam pomagat ako su letovi iza 12 da dodjem na posao i direktno odem na aerodrom. Onda mi se taj dan ne racuna ni kao godisnji ni kao slobodni dan, vec kao radni dan. A minus pokrijem duljim ostajanjem na poslu.
- Prolaznica
Odlazak direktno s posla na aerodrom (i obratno
) je kod mene najnormalnija stvar.
A za odlaske nakon pauze uvedena je kategorija 1/2 dana godišnjeg (da, imamo i to
)
Za DDK, 1 dan dobije samo onaj koji odradi cijeli godišnji ciklus (znači žene 3x na godinu, muškarci 4).
Temu prekovremenih neću ni otvarat, prebolna je

A za odlaske nakon pauze uvedena je kategorija 1/2 dana godišnjeg (da, imamo i to
Za DDK, 1 dan dobije samo onaj koji odradi cijeli godišnji ciklus (znači žene 3x na godinu, muškarci 4).
Temu prekovremenih neću ni otvarat, prebolna je
To je pretpostavljam privatnik, u HR?Prolaznica wrote: ↑03 Oct 2017, 16:48
Mislim, sve može svojim pravilnikom urediti, ali ako je to uvjet za jedan dan, onda bolje da i to ukine.
Onda se čudimo zašto je malo DDK u HR u odnosu na druge zemlje.
Pa i mi imamo pol dana godišnjeg i, da, koristim ja to i te kako.Prolaznica wrote: ↑03 Oct 2017, 16:48Odlazak direktno s posla na aerodrom (i obratno) je kod mene najnormalnija stvar.
A za odlaske nakon pauze uvedena je kategorija 1/2 dana godišnjeg (da, imamo i to)
A direkt s posla na aerodrom mahom ne mogu, ali jesam to izveo baš sad, zadnji put, kad sam se s posla ukrcao na vlak, pa prek Zidanog Mosta i Maribora na - aerodrom Graz.
- Prolaznica
- Tyrion Lannister
Jel tko letio s Silk Away Airlanes?
http://www.balkaninsight.com/en/article ... 10-02-2017
http://www.balkaninsight.com/en/article ... 10-02-2017
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
Silk way airlines; ah mora i oružje nekako putovati...
... Silk Way Airlines exploited a loophole in the international aviation and transport regulations to offer flights to arms manufacturers and private companies – with much of the cargo heading for known terrorist enclaves in Syria, but also to other conflict zones including Central Asia and Africa. Under the International Air Transport Association (IATA) regulations, the transport of military cargo by civil aircraft is not allowed. To get around this legality, Silk Way Airlines applied for diplomatic exemption for aircraft and their cargo (diplomatic charter flights) through local agencies to transport heavy weapons, ammunition and white phosphorus across the world to several war zones such as Iraq, Afghanistan, Pakistan, Syria and as well as to African countries like Congo and Burkina Faso...
-Company slogan: We are restoring old routes by air cargo transportation

... Silk Way Airlines exploited a loophole in the international aviation and transport regulations to offer flights to arms manufacturers and private companies – with much of the cargo heading for known terrorist enclaves in Syria, but also to other conflict zones including Central Asia and Africa. Under the International Air Transport Association (IATA) regulations, the transport of military cargo by civil aircraft is not allowed. To get around this legality, Silk Way Airlines applied for diplomatic exemption for aircraft and their cargo (diplomatic charter flights) through local agencies to transport heavy weapons, ammunition and white phosphorus across the world to several war zones such as Iraq, Afghanistan, Pakistan, Syria and as well as to African countries like Congo and Burkina Faso...
-Company slogan: We are restoring old routes by air cargo transportation
- Nukac
- Davorich
- Been thanked: 91 times
Molio bih da se diskusija o ovome zaustavi, jer ovo ne spada u domenu Turizma, već domenu politike.
Ako želite daljnju diskusiju o tome, otvorite na nekom drugom dijelu Trkeljanja (primjerenijem) novu temu.
Ako želite daljnju diskusiju o tome, otvorite na nekom drugom dijelu Trkeljanja (primjerenijem) novu temu.
- Prolaznica
Pošto bi to bila moja matična zračna luka (iz koje, btw, nisam nikad letila), drago mi je ako će RJK zaraditi neke novce. Barem će moći investirati u nešto pametnije. Evo od ove godine, prvi put nakon bezbroj godina, imaju i letove po zimi 
Pa ne bih baš rekao da tema nije prikladna...Na chatu smo, neki dan smo pričali o broju dana godišnjeg i o darivanju krvi...
Dakle, svi putujemo...
Ako otvoriš gornji link, vidjet ćeš sliku silk way aviona tik uz ryanov avion na Krku...
Obzirom da se radi o cargo avionu kojim turisti ne lete, ali se radi o avionu koji bi turistima mogao biti velika ugroza (pun oružja, eksploziva), ne razumijem zašto nije prikladno, barem za chat temu...
Radi se o azerbajđanskoj kompaniji koja tko zna kako poštuje sigurnosne propise (pao joj je jedan antonov u afganistanu lani)...
Jebe mi se tko je prodao oružje, kome ide oružje (ustvari ne, ali samo za info sam samo kopirao wikipediu, da ljudi skuže o čemu se radi, jer su lijeni otvarati postove), ali ono (oružje, eksploziv, rakete) je u avionu na našem aerodromu, kraj aviona u kojima smo mogli biti ja, ti ili netko već nama blizak...
Politika ne, ali sigurnost hr putnika da, koja je ovime jebeno ugrožena, eto toliko...
Više neću o ovome, slobodno obriši ako sam u krivu.
PS. Prolaznica...nije u šoldima sve
Dakle, svi putujemo...
Ako otvoriš gornji link, vidjet ćeš sliku silk way aviona tik uz ryanov avion na Krku...
Obzirom da se radi o cargo avionu kojim turisti ne lete, ali se radi o avionu koji bi turistima mogao biti velika ugroza (pun oružja, eksploziva), ne razumijem zašto nije prikladno, barem za chat temu...
Radi se o azerbajđanskoj kompaniji koja tko zna kako poštuje sigurnosne propise (pao joj je jedan antonov u afganistanu lani)...
Jebe mi se tko je prodao oružje, kome ide oružje (ustvari ne, ali samo za info sam samo kopirao wikipediu, da ljudi skuže o čemu se radi, jer su lijeni otvarati postove), ali ono (oružje, eksploziv, rakete) je u avionu na našem aerodromu, kraj aviona u kojima smo mogli biti ja, ti ili netko već nama blizak...
Politika ne, ali sigurnost hr putnika da, koja je ovime jebeno ugrožena, eto toliko...
Više neću o ovome, slobodno obriši ako sam u krivu.
PS. Prolaznica...nije u šoldima sve
- Prolaznica
Ljudima nije, barem meni ... no aerodromima vjerujem da je to dosta važna komponenta postojanja.
Na stranu sad vrsta transporta, meni je stvarno stalo da se ojačaju avio prijevozi na našim otocima (i dalje ne mogu prežaliti propast projekta sa hidro avionima). Zanimljivo je da Kvarner ima čak 3 otoka sa aerodromima, od kojih jedan jedva egzistira, na drugi (Lošinj) mogu slijetati samo mali privatni avioni (znam da postoji neka ideja da se proširi pista) a za treći (Unije) se ni uglavnom ne zna da postoji.
Uglavnom Unije aerodrom izgleda kao da se nalazi u afričkoj savani. Znam da tamo vježbaju CA piloti. Najjača fora mi je što se avionom djeca sa Unija prevoze u školu svaki dan.
sada kada se malo prisjetim, gotovo sam siguran da sam ga ovo ljeto vidio, nisko je letio, između Lopara i Baške, prema Krku...
-odmah sam pokušao konzultirati flight radar, bezuspješno, nije ga bilo u evidenciji
-odmah sam pokušao konzultirati flight radar, bezuspješno, nije ga bilo u evidenciji
-
- Information
-