Evo, da prebacima ovo na pravu temu (i nastavim):
nvnk wrote: ↑01 Oct 2017, 10:17
Ja sam upravo u fazi odustajanja od Ukrajine. Još nije to definitivno, ali najvjerojatnije ne idem.
Baš me zanima hoću li moći od aviokompanije iskamčit sve one silne takse od (inače nerefundabilne) aviokarte.
Nukac wrote: ↑01 Oct 2017, 10:20
Ja jos nikad nisam dobio niti eur. Od takvih karata koje nisam isao.
Ovo sto je bilo otkazano radi vremena, to sam dobio povrat sve do jedne lipe.
nvnk wrote: ↑01 Oct 2017, 11:56
Zato i kažem da me baš zanima hoći li išta iskamčit. Dosad sam često čuo priče o tome kako se takse u takvom slučaju mogu dobit, ali još ni od koga nisam čuo iz prve ruke da bi ih uistinu i dobio. Svi su
pametni kad treba širit priče tipa "čuo sam da" ili "baš si blesav što nisi tražio", ali još nitko nije rekao sa je baš on uspio i dobio.
Nukac wrote: ↑01 Oct 2017, 12:01
Najcesce su te takse koje mozes dobit oko 30-tak eur, ali postoji caka - sve aviokompanije imaju neki fee za vracanje taksi koji je isto 30 eur. I onda sve to pojede fee.
Daklem, nevjerojatno, ali izgleda da ću dobiti nekaj, u stvari čak i značajan dio svega.
Dvije povratne karte sam platio 173€, od toga 46€ same "gole" karte, ostalo (127€) takse. Karte sam otkazao 2 dana pred put, kako bih imao pravo na sve takse, uključujući i one vezane uz prvi let. Dobio sam odgovor da su takse u stvari 118€ (vjerojatno se radi o razlici uslijed tečajnih razlika) minus troškovi, a oni su samo 9€. Dakle, dobivam nazad 109€.
Naravno, slavit ću tek nakon što to uistinu i sjedne, ali za sada stvar izgleda odlično!