Nisu prozvani "ljudi" općenito, nego je komentirana zastrašujuća tvrdnja "nama treba diktator žešći od Tita".ex_anais » wrote:I kakvo vam je to prozivanje ljudi staljinistima?
Kako bi ti prozvala zagovornika žestoke diktature?
Nisu prozvani "ljudi" općenito, nego je komentirana zastrašujuća tvrdnja "nama treba diktator žešći od Tita".ex_anais » wrote:I kakvo vam je to prozivanje ljudi staljinistima?
Ajde ti meni citiraj što sam ja to pisao na ovoj temi a da si ti pet stotina puta čula i pet stotina puta demistificirala.ex_anais » wrote:
A šta ja znam, ja vas sve na ovoj temi ne doživljavam kao ozbiljne sugovornike (disklejmer: na OVOJ TEMI) jer govorite stvari koje sam petsto puta čula i petsto puta demistificirala i raskitila od pretjerivanja i govora motiviranim ili osobnom korišću ili čistim mazohizmom. I iskreno, iskreno se čudim da netko još nije spomenuo ugnjetavanje sirote Crkve. Samo to čekam da zaključim da je ovo sve prenemaganje. Jer jest, jebiga.
Dakle, po čemu ste različiti od Bete? Ona se barem šalila.
Pa zajebavala se.Lord Byron » wrote: Nisu prozvani "ljudi" općenito, nego je komentirana zastrašujuća tvrdnja "nama treba diktator žešći od Tita".
Kako bi ti prozvala zagovornika žestoke diktature?
A-a. Odoh ja s ove besmislene teme. A vi ostajte sa svojim khm, argumentima. Meni ni iz džepa ni u džep, a dan je predobar da bih ga trošila na ljude koji se boje crvenih i susjednih naroda. Ćaos.schmokljan » wrote:
Ajde ti meni citiraj što sam ja to pisao na ovoj temi a da si ti pet stotina puta čula i pet stotina puta demistificirala.
Nisam iznad. Ali ću do kraja rasprave biti proglašena i gorim od Bete, a to sam već sto put prošla pa ne bih opet. Samo to. Da sam vidjela ijedan argument kojeg već nisam čula, možda bih ostala. Nemojte biti tako uvredljivi.schmokljan » wrote:Kojih crvenih, kojih susjednih naroda, šta ti pričaš? Dakle, očito da ja tvoje riječi doživljavam ozbiljnije nego ti sama. Dobro da znam za ubuduće. A to odoh ja s teme jer sam toliko iznad drugih diskutanata - e to ti je dost' jadno.
..nasao sam samo tu najavu, iako mi se cini da sam negdje na netu vidio neku snimku, tekst..nesto.schmokljan » wrote:Ti si bio prisutan? Pošto je link samo najava.
Inače - taj Denis Kuljiš moderne filozofije je nevjerojatno predvidljiv. Ovako nekako ide njegov misaoni proces: "Hm, mogao bih danas malo o ljudskosti, humanosti općenito. Šta ove liberalne pičkice misle tko je zaslužan za humanost - a da - humanisti, prosvjetitelji, socijalisti, ovi, oni...Pih. Da vidim, koga da uzmem kao antitezu. Mao Tse Donga? Hm, ne, bio je dosadan, a i Kinez je. Hitlera? Ne mogu to, izgubit ću financijsku potporu. Znam, eureka, Staljin. GULAG - iliti utjerivanje ljudskosti u kosti. Ne, ne, to nije dobro, zvučat ću kao Viktor Ivančić. Sjeti sam se - Selio sam narode preko cijele države. Nije dobro, zvuči kao da je uživao, a to će naštetiti mojoj želji da prikažem tragičan aspekt njegove ličnosti. A ništa, nek se zove - Humano rusificiranje - od Petra Velikog do druga Staljina"
Da, čak i s plaćama od 100 DEM.Lord Byron » wrote:
Reakcija primjerena nehotičnom podrigivanju, a ne pripisivanju ključnog argumenta pogrešnoj državi.
I ondašnjim plaćama od 100 DEM-a? I činjenicom da su "vlasnici" tih stanova desetcima godina uplaćivali u stambeni fond?
Kao prvo, nije ti "davala" tvrtka, nego se svima (pa i onima koji nikad nisu vidjeli "državni stan") trajno uzimao postotak plaće za stambeni fond. Kao drugo, plaćala se stanarina - mala, ali se plaćala.
Za nekoga tko tako samouvjereno i olako prosipa tvrdnje, strahovito si neinformirana.
ex_anais wrote:
Pa zajebavala se.
Kako da ja protumačim gro ovih stranica gdje se zagovara besramno bogaćenje nauštrb sirotinje, kako? Meni je to daleko gore od jedne tvrdnje rečene u zajebanciji.
I zajebala se. Mi imamo diktatore. Btw, jel ikoga od vas Tito zatvorio? Čisto me zanima.
ex_anais wrote:
A-a. Odoh ja s ove besmislene teme. A vi ostajte sa svojim khm, argumentima. Meni ni iz džepa ni u džep, a dan je predobar da bih ga trošila na ljude koji se boje crvenih i susjednih naroda. Ćaos.
još jedan besmisleni disklejmer: naravno, ne mislim na sve koji su postali na ovoj temi. ah, kako ovo umara. i zbilja nije ništa osobno, svakodnevno se družim s ljudima koji iz dna duše mrze bivši sistem.
ex_anais » wrote:
Dobro, možda je nepotreban, ali zbilja, tko si danas može sazidati kuću? To želim reći. Nemamo više isti start. Ako skucaš za podstanare, sretan si.
Ne govorim samo o našem kapitalizmu. Što je s američkim bankarima koji su morali pristati na socijalističku mjeru? Gdje je taj The Kapitalizam? Nije li on također neodrživ? Takav iskorištavački kakav je u Americi. Pustimo skandinavski kao iznimku jer to i je.
Moguće je i danas, samo što danas ljudi više nisu spremni za takva odricanja. Danas bi mog oca zatvorili zbog eksploatacije djece, dok sam ja zahvalan što me naučio zidati i raditi krov.blaze » wrote: želiš reći da bi i danas mogli zidati kuću bez kredita, od zarade i odricanja? mašala. to što je tebi "ništa", to su uvjeti u kojima je to bilo moguće, draga kukuriku
Bogami jest. Boli činjenica da bih zbog takvih 1941. išao u šumu, da bi me oni 1946. slali na Goli otok. Tja, i 1991. je bilo isto. Ti si ostavljao jaja po blatnim rovovima, dok ti je žgadija pretvarala tvoje tvornice i stanove u svoje, i još te nazivala crvenim, žutim i zelenim vragovima.Lord Byron] wrote: Za nekoga tko tako samouvjereno i olako prosipa tvrdnje, strahovito si neinformirana.
o, da, moze staljinizam spasiti covjecnost, moze. kazem, trebalo je cuti njega kako to obrazlaze. izgleda mi da ono sto te tu smeta jest nedoumica u koju te zizek gura i ne ostavlja ti puno prostora za vrdanje. kurba je to psihoanaliticarska..schmokljan » wrote:Ne mogu gledati youtube sad, ali imam jedno Žižekovo djelo kod sebe, ja kupio."O vjerovanju" se zove i veću količinu pompozne ispraznosti nisam dugo imao prilike čitati. On meni upravo jest filozofski ekvivalent Denisa Kuljiša, za bolji opis ne znam.
Ne može Staljin svojim potezima spasiti čovječnost. Ta startna teza je nonsens i uvreda zdravom razumu. Uvreda milijunima koje je pobio, djeci koju je odvojio od roditelja, a sama rusifikacija, kao i svako institucionalno nametanje majoritetne nacije, je nehumano. Dakle to je Žižek kakvog znam - samo da je kontroverzno, a ja ću se, tust kakav jesam, grohotom smijati dok drugi budu tražili smisao u mojim baljezganjima. Čisti Denis Kuljiš, tek puno obrazovaniji i bez provincijalnog kompleksa.
ex_anais » wrote:
Pa zajebavala se.
Kako da ja protumačim gro ovih stranica gdje se zagovara besramno bogaćenje nauštrb sirotinje, kako? Meni je to daleko gore od jedne tvrdnje rečene u zajebanciji.
I zajebala se. Mi imamo diktatore. Btw, jel ikoga od vas Tito zatvorio? Čisto me zanima.
..a unda » wrote: o, da, moze staljinizam spasiti covjecnost, moze. kazem, trebalo je cuti njega kako to obrazlaze.
..a dakle, sto je to spasilo covjecnost?..ako je uopce spasilo?schmokljan » wrote:..
Šta reći - dakle Staljinizam je spasio čovječnost čovjeka time što je bio malo bolji od nacizma. Maestralno. Usto, a kako je staljinizam bi previše dosljedno ljudski, onda se da zaključiti da je nacizam bio taman ljudski koliko treba. Nema šta, Žižekove misli su doista od koristi za čovječanstvo, a glavno pitanje koje se čovjek pita nakon njih je sljedeće - koji je ovo kurac?!
Čovjek. Još ima čovjekova među nama, vidio na svoje oči. ONI POSTOJE. ONI SU MEĐU NAMA...a unda » wrote: ..a dakle, sto je to spasilo covjecnost?..ako je uopce spasilo?
daj antipsiholoze, ne mozes bit veci zizek od zizeka. jel vidis kolko je zarazan? i jos ti nakon zizeka sve bude jasno ko dan.schmokljan » wrote:To što Žižek radi nema veze niti s psihoanalizom, niti s kontekstualizacijom, nego jednostavno s njegovom željom da kaže: "Nu, mene!"
Usto, ..a unda, ostavi se psihologije za kuharice, to se meni ne može prodavati, ne gura mene Žižek nigdje.
Dakle - što kaže Žižek. Žižek temi daje naslov: 'Kako je staljinizam spasio čovječnost čovjeka', a da bi se izlaganje fokusiralo na razliku između nacizma i staljinizma u kojem, fanfare neka odjeknu, on pokazuje i dokazuje da je staljinizam bolji od nacizma. A glavni dokaz mu je disidenstvo kao opća pojava u SSSRu. Usto, iz samo njemu shvatljivih razloga, spominje neke filmove koje je gledao, pravi analogije THC-ovskih proporcija, itd.
Sam naslov nema veze s onim što on želi reći - da je staljinizam ljudskiji od nacizma. To znamo. To zna svaki iole normalan sudionik pdf-a polika na bivšem nam forumu. Staljinizam je ljudskiji jer su se ljudi okupili oko ideje ravnopravnosti, jednakosti i slobode, dakle oko marksističke, komunističke ideje, a Staljin je tek jedna u moru devijacija te ideje. Nacizam je neljudski jer su se ljudi okupili oko ideje nadmoći jednog naroda te njegovog prava na tuđi teritorij i tuđe živote.
Dakle - ne nosi staljinizam u sebi ništa pozitivno - ti disidenti nisu razočarani staljinisti - oni nisu nikada ni bili staljinisti, jer staljinizam nije ideologija, za razliku od nacizma, nego tek devijacija. Disidenti su, dakle, razočarani komunisti-idealisti. Marksisti, ljudi vjerni ideji.
I to je sve jasno kao dan.
A što radi Žižek - proglasi staljinizam ideologijom, a zatim proglasi one koji ne žele imati posla s tom devijacijom - dokazom ljudskosti samog staljinizma. To ti je kao da dokazujemo Glavaševu ljudskost tijekom rata pomoću Srba koji nisu završili u Dravi, nego su uspjeli pobjeći na vrijeme. Te s onima kojima, osim par prijetnji i situacija opasnih po život, se nije ništa desilo. Osjećam da bi Žižek bio odličan Glavašev zagovornik, jer ako ti nedoklani Srbi nisu dokaz Glavaševe čovječnosti, onda ne znam šta je. "Kako je Glavaš spasio čovječnost čovjeka, a i pokojeg Srbina" mogla bi glasiti nova Žižekova bravura.
postoje, postoje..ne medju nama. u nama. bljesne to u nama koji put, ali meni izgleda sve rjedje to bljesne. jednostavno, nema se vise vremena za to. prekratak je zivot postao za taj lukskuz. skupo, brate, ne isplati se..vrrrlet » wrote:
Čovjek. Još ima čovjekova među nama, vidio na svoje oči. ONI POSTOJE. ONI SU MEĐU NAMA.![]()
Opet jedno prekrasno stajalište koje u obzir uzima samo vlastitu guzicu.Beta ženka » wrote:Pošta, stan u zg, škola, stan u os rafinerija, stanovi u sk... trenutno čijih se zaposlenika mogu sjetiti, koji su stanove dobili od tvrtki, a sad su u njihovom vlasništvu.
Mene samo zanima bil' tvrtke u kapitalizmu dodjeljivale stanove zaposlenicima? Ne mora biti moj, samo da ne plaćam stanarinu.
Dakle, ti zapravo hoćeš reći da svaki put kad se netko obogati, to je na račun nekog drugog? Hoćeš reći da je Bill Gates zapravo osiromašio ostatak svijeta kad je napravio Windowse i zgrnuo pare?..a unda » wrote: a za razmisljanje ti ostavljam da se vrzmas da je svaki tvoj komod i slobodu neko platio svojom nekvalitetom zivota.
to ti je ekonomski model jedan i jedini koji kapitalizam poznaje. nema drugog.
kako cu ti smisleno rec na osnovi citata? jel ti znas kako zizek govori? aj, pls ajde na jedno njegovo predavanje i dodji ga ovdje citirat, dan nakon, bez da zapisujes, ajde..schmokljan » wrote:..a unda nisi ništa rekao, ali doslovce ništa smisleno o onome što sam napisao. To je gotovo uvredljivo. Usto, mogao sam kuvertirati da ćeš završiti s: "inace, samo po sebi nista ne nosi nista pozitivno. ni negativno." To se zove relativiziranje, a koristi se kad se ne može priznati poraz.
Pokušao sam ozbiljno razgovarati, tebi se ne da, no onda si to trebao odmah reći, a ne da ti poklonim preko sat vremena pažnje, tražim članke, vadim citate, obrazlažem svoje mišljenje, a da bi ti završio na birtijaškoj razini kako može bit 'vako, a može 'nako. Ugodan vikend.
Mislim da hoće reći da sustav u kojem se Gates i ini njegovi sugrađani obogatio omogućuje to time što se taj sustav krvi napio manje razvijenim zemljama. Neka ma Unda ispravi ako je mislio nešto drugo.JPK » wrote: Dakle, ti zapravo hoćeš reći da svaki put kad se netko obogati, to je na račun nekog drugog? Hoćeš reći da je Bill Gates zapravo osiromašio ostatak svijeta kad je napravio Windowse i zgrnuo pare?
Ekonomija je zapravo zero-sum game, bogatstvo se ne povećava, nego samo krade uokolo?
Pa ovakve nebuloze čak ni komunisti nisu izvaljivali.
Aha. Onda samo još treba objasniti kako je moguće da zemlje u koje Gates i njegovi sugrađani ulažu i grade tvornice ekonomski raste (vidi, kronološkim redom, Japan, Tajvan, Koreju, Indoneziju, Tajland), a zemlje u koje ne ulaže - pada (vidi Afriku).Ze. » wrote:
Mislim da hoće reći da sustav u kojem se Gates i ini njegovi sugrađani obogatio omogućuje to time što se taj sustav krvi napio manje razvijenim zemljama. Neka ma Unda ispravi ako je mislio nešto drugo.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 4 guests