JPK » wrote:
Dobro, kakva je ovo taktika? Zbuni protivnika da ovaj ode s WTF?! oblačićem iznad glave?
Da, da, svi su ukrali GUI još od Xeroxa... Bogme, što se tiče krađe ideja i autorstva, prema tebi i takvima ZAMP je milo dijete.
Jaka ti je ovisnost. Ne da ti se prijeći na drugi OS, pa to opravdavaš ničim manjim do - ovisnosti! Popraćene krađom, naravno.
Lijep izgovor za lijenost.
Bit će da se onda sve zemlje bogate naftom, od Norveške do Katara, kupaju u novcu milošću Alahovom. Jer Amerikanci očito ne plaćaju za nju.
Pa gle, ja sam u najgorem slučaju jednostavno u krivu. A ti si u bilo kojem slučaju običan licemjer, jer ne vidim da si razdijelio svoju imovinu nastalu na tuđoj muci potrebitima i otišao u Afriku volontirati. Ako jesi, ispričavam se.
Aha... Dakle, kad ja kupim Nikeove tenisice, na gubitku sam jer sam ih platio, a mogao sam jednostavno hodati bos ili ih ukrasti (ili platiti nekoj drugoj firmi, no time dolazimo na isto). Onaj u Indoneziji tko ih je napravio je isto na gubitku, jer je umjesto radeći za moj novac mogao šetati se prašumom i skupljati bobice, ali ti znaš da je on glup, i ne kuži da mu je to profitabilnije.
Sasvim logično!
cuj najkova tenisico

ti meni zelis prigovorit bracanstvo, tj ono kad se bracanin vratio iz splita i rekao da se natrosio, tj da je potrosio tisucu ipo kuna (ok, po danasnjem valjda srednjem tecaju 1 Euro = 7.49052985 kn). kad su ga pitali sto je kupio, on je rekao..200 eura.
upravo je tako kako ti govoris. a sad mi objasni kako je moguce da svi u lancu ostvaruju profit? nesto tu ne stima, sta ti mislis? je li to moguce i ako je moguce kakve veze ekonomija ima sa znanoscu? bilo kakvom..
ili to ima veze s necim drugim? s cim bi to moglo imat veze, pitam se. sa zdravim razumom nema.
zasto, ako vec imamo takvo stanje kakvo jest, jel, trziste, kapitalizam, slobodu..zasto se katar ili norveska ne bi kupale tri puta vise u novcu? sta su oni gluplji pa ne znaju sto s novcem napravit poput amerikanaca? zasto amerikanci ne bi kupovali naftu po nekoj drugoj cijeni nego onoj koja njima odgovara?
i onda oni tupe o ekonomiji, mlateci tudjim jeftiniom resursima po gloginjama.
eto, dakle ukradeno je od slavnog i poznatog kseroksa, iste one multinackorp firme koja vorldvajd salje ujutro mejlove svojim okovratnicima..mi smo vasa obitelj..zivot je lijep..nadjite na tren vremena i pogledajte danasnji dan kroz prozor ..mi vas volimo..itd, itd.
ako je mikro gejts ukrao vindoze i mis grafik juzer sucelje od epla koji ga je lambrio od kseroksa (da, tako je to islo), to znaci samo da je lanac kradje u srzi tog sustava, pa makar se taj ekonomski sustav skrasio u podrsci opce teorije sustava.
i, to sam dao kao primjer, pozivajuci se na tvoj vindoza primjer, a primjera ti mogu dati skoro bezbroj. trenutno se sada sluzim vindozama, ali pismen sam jos u najmanje tri popularana osa, aktivno i tecno ih trkenjam, a i jezike neke znam, pa i u dijalektima nekim, tj..znao sam, ali dugo nisam boravio u tom govornom podrucju..iako, kazu da kad jednom ih progovoris da ih ne zaboravljas.
sveta moja i ostalih juzera obaveza je da ako vec koriste vindoze i ostale aplikacijske slicnalije, da kune jedne ne plate za to koristenje.
dok se ne promijene odnosi, ja to necu smatrat kradjom. nekako, ukrast od lopova i s tim alatom pokusat distribuirat neku novu mozda vrijednost sto je sire moguce, pa za to se ide u raj, ne u pakao.
zato i mislim da je najvrijednija populacija koja je nastala, hakerska populacija. hakeri, vrlo narocito oni koji se bave bijelom magijom

jedina su mi jos pozitivna snaga ovog svijeta, jedino oni koji znaju kako sustav funkcionira mogu taj sustav kontrolirati, a znanje i informacije kako nesto funkcionira danas se sve vise na kapaljku daje, potrebno je veliko vrijeme i energija da se dio tog sustava razbije i demistificira.
za to imamo relativno dobar primjer nase recentne politicke pojavnosti dogadjaja unutar zadnjih godinu, dvije..
eto,ja mislim da ti imas potencijal za bit dobar haker, ali te trenutno mislim privlaci tamna strana..
no kak d vorld. hak d vorld..