Komunizam/socijalizam (?) vs. kapitalizam

Koljite se i gložite!
schmokljan

Post 28 Oct 2011, 12:45

Sve krivo. I dalje mi nisi naveo s čim se konkretno slažeš? Da je staljinizam spasio čovječnost čovjeka? Ili da je staljinizam zaslužan i za disidenstvo? I nisam nikakav ambiociozni kulturolog, niti znanstvenik. Niti neambiciozni, uostalom. Nemam vezes tim miljeom. A ti bi opet malo mene psihoanalizirao umjesto da se baviš Žižekovim mislima. To je birtijaška razina.

A ako je nemoguće zabilježiti njegove misli - to onda definitivno nije zato što su iste kristalno jasne. Čudno, jedan Fromm (kad već pitaš za referentnog autora) recimo je u stanju i najdublje misli i osjećaje objasniti na razumljiv način. Žižek to nije. To nije genijalnost, možda nesposobnost, možda tek puko preseravanje, ali u svakom slučaju nema smisla.

Ze.

Post 28 Oct 2011, 12:48

JPK » wrote: Aha. Onda samo još treba objasniti kako je moguće da zemlje u koje Gates i njegovi sugrađani ulažu i grade tvornice ekonomski raste (vidi, kronološkim redom, Japan, Tajvan, Koreju, Indoneziju, Tajland), a zemlje u koje ne ulaže - pada (vidi Afriku).
U zemlje Afrike ulaže Gatesova država. Ulaže u oružju. I crpi naftu, dijamante, prodaje im lijekove i slično. Ovi sada rastu, slažem se - neće zauvijek biti jeftina radna snaga. Nike patike i dječje ručice u tvornicama.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 28 Oct 2011, 12:53

JPK » wrote: Dakle, ti zapravo hoćeš reći da svaki put kad se netko obogati, to je na račun nekog drugog? Hoćeš reći da je Bill Gates zapravo osiromašio ostatak svijeta kad je napravio Windowse i zgrnuo pare?
Ekonomija je zapravo zero-sum game, bogatstvo se ne povećava, nego samo krade uokolo?

Pa ovakve nebuloze čak ni komunisti nisu izvaljivali.
pa kako ti ekonomski objasnjavas zakone termodinamike npr? kako ti ekonomski objasnjavas npr bifurkaciju?
sto tebi znaci pad granicnog prinosa? na osnovu cega dolazi do rasta tih granicnih prinosa?

sto tebe uopce zanima? knjigovodstvo? pa pa necemo valjda ekonomiju na to svodit?

najprije, gejts je vindoze pokrao. to kao prvo. kao drugo, kad ih je napravio meni nista nije ukrao. ukrao ih je kad ih mi je prodao, ti kad je prodao prava ili sto vec, dakle, cak ni vlasnik svoje vindoz kopije nisam i ulazim u vrzin krug ovisnosti i ucjene nakon sto koju godinu radim na vindozama i uredno taj reket placam. dakle, to je malo vise od kriminala. isto kao sto je malo vise od kriminala rat za rudnike boksita u cileu ili prodavanje vode ljudima kraj njihovog izvora ili onemogucavanje nekom vlastite eksploatacije nafte da bi meni litra benzina bila 4 kune i na takvoj cijeni stvarao svoje blagostanje.

mislim, bavi se ti knjigovodstvom, objasnjavaj tako svijet, hrabri se i zagovaraj svoje blagostanje misleci da je nastalo tvojim teskim radom, a kako vidim, narocito onim umnim kojim se doslo do nadasve konzistentne i besprijekorne logike.
tebi, ako te ekonomija zanima, trebalo bi biti jasno da ne nastaje nesto iz nicega, barem ne u ovom svijetu i da je profit uvijek relativan, odnosi se na neciji gubitak ili trosak. to sto ti mozda pokusavas uvalit ideju da je moj gubitak ustvari moja dobit, zavisno jel casa poluprazna ili polupuna i kako cu ja tu moju gubit nekome uvalit da ostvarim profit ili da barem dijelom nadoknadim gubit, s tom idejom ti ne bi mogao prodat ni kravu na derneku u cisti provo, a kamoli se bavit analizom nekih sustava, pa ma koliko oni bili izvirtualizirani po necijoj mjeri da bi takav sustav postao realnost.
kravu prodao ne bi, nego bi ti cak i ona pobjegla, a hoces li ti to u kontima prikazat kao umjetnost i vrhunsko znanje, to ti drugome prodaji, ovdje to ne ide..:zubo:

:D
..a unda
Undaminator

Post 28 Oct 2011, 13:06

schmokljan » wrote:
Sve krivo. I dalje mi nisi naveo s čim se konkretno slažeš? Da je staljinizam spasio čovječnost čovjeka? Ili da je staljinizam zaslužan i za disidenstvo? I nisam nikakav ambiociozni kulturolog, niti znanstvenik. Niti neambiciozni, uostalom. Nemam vezes tim miljeom. A ti bi opet malo mene psihoanalizirao umjesto da se baviš Žižekovim mislima. To je birtijaška razina.

A ako je nemoguće zabilježiti njegove misli - to onda definitivno nije zato što su iste kristalno jasne. Čudno, jedan Fromm (kad već pitaš za referentnog autora) recimo je u stanju i najdublje misli i osjećaje objasniti na razumljiv način. Žižek to nije. To nije genijalnost, možda nesposobnost, možda tek puko preseravanje, ali u svakom slučaju nema smisla.
..da, covjek za sebe. ne trebas dalje ni citat, sve je jasno. sad je meni jasno odakle ti po naslovu znas o cemu se radi. crta ti jer takva ozbiljna literatura ne trpi slike, a htio je bit malo popolarniji i ne tupit znanstvenistikom.
ajde, vidim da si o vjerovanju fromovski apsolvirao..za sebe. :zubo:
sad nadji negdje video ako hoces i ako te zanima ( mislim da bi se preko mame moglo nac), svega onog sto je on tamo rekao, pa cemo pricat. ok?
naravno, nadam se da necemo bit nepripremljeni i da cemo znat kad se zizek na nekog referira, poziva, o cemu se misli i radi, a ima toga, ima..ima tih fusnotica dovoljno.

schmokljan

Post 28 Oct 2011, 13:39

Opet nisi ništa rekao. A ništa, barem znam tko ti je zlatno tele. No, kako stari, osjećam da će se uskoro dovinuti do misli da je "i Hitler je imao nekih dobrih ideja". Oće to kako kreativnost slabi, a fokus prelazi na mlađe. Nabacit će Žižek Miroslava Radmana, po svoj prilici.

A to - htio je biti popularniji, pa ne tupiti, nije istoznačnica - htio je biti kontroverzan pa je svjesno lagao. Ali tebi i Žižeku izgleda da je.

Žižeka sam dovoljno čitao i gledao da znam o kome se radi, ne misliš valjda da pričam napamet.

Nego, ti opet mene analiziraš. Nevjerojatno. Dok ja pokušavam komentirati Žižeka ti ustrajno komentiraš mene kroz moje komentare o Žižeku. To je petparačka psihologija. Nemoj to više raditi, ako nemaš što smisleno napisati o Žižeku, nemoj niti o meni. Nisam ja ustvrdio da je staljinizam spasio čovječnost. I to čovječnost čovjeka, štoviše.
kukuriku

Post 28 Oct 2011, 13:44

ovdje se svi nešto ljutu i uzrujavaju.
čak sam vidjela da je netko bijo ljut što je moj stari zidao kuću, i jer sam rekla da nije dobijo ništa, samo dobru plaću. ne kužim što je tu upitno?
i sad vi već dugo o žižeku. kakve to veze ima sa kapitalizmom i socijalizmom?
ja više ništa ne razumijem, ali se ne ljutim i ne uzrujavljem.:cheer:
Nek(v)arljiva.
kukuriku

Post 28 Oct 2011, 13:51

blaze » wrote: želiš reći da bi i danas mogli zidati kuću bez kredita, od zarade i odricanja? mašala. to što je tebi "ništa", to su uvjeti u kojima je to bilo moguće, draga kukuriku
a otkud ti da ja to želim reći, hajd molim te.
onaj dio s, parafraziram samu sebe :facepalm: , "s druge strane, znao je radit tri smjene i zaradit više od svog direktora" te na to naveo? moram priznati da, ukoliko je tomu tako, stvarno ne mogu slijediti tvoj tok misli.

makar, hmm, da, sigurno je i danas moguće. eno mi moj vodoinstalater neki dan reče da je završio kuću koju je radio nekoliko godina, bez kredita.

Samo da dodam: ako nekome i dalje nije razvidno o čemu ja, pokušavam reći da je i onaj sistem imao lipih stvari, i ovaj sistem ima lipih stvari. I onaj ih je imao fuj i bljak, i ovaj ih ima fuj i bljak. Ali nit je tada sve bilo fuj i bljak, niti je sada. Mislim, meni se činilo da je to toliko jasno da je jasno ko pasulj, te da to ne treba ovako banalno navoditi, ali vidim da me se ne razumije.

Osobno, biram ovaj. Samo ga treba popraviti. Ispraviti. Izravnati, popeglati, ozakoniti i uljuditi.
Nek(v)arljiva.
JPK

Post 28 Oct 2011, 13:53

..a unda » wrote: pa kako ti ekonomski objasnjavas zakone termodinamike npr? kako ti ekonomski objasnjavas npr bifurkaciju?
sto tebi znaci pad granicnog prinosa? na osnovu cega dolazi do rasta tih granicnih prinosa?

sto tebe uopce zanima? knjigovodstvo? pa pa necemo valjda ekonomiju na to svodit?
Dobro, kakva je ovo taktika? Zbuni protivnika da ovaj ode s WTF?! oblačićem iznad glave? :D
najprije, gejts je vindoze pokrao.
Da, da, svi su ukrali GUI još od Xeroxa... Bogme, što se tiče krađe ideja i autorstva, prema tebi i takvima ZAMP je milo dijete.
to kao prvo. kao drugo, kad ih je napravio meni nista nije ukrao. ukrao ih je kad ih mi je prodao, ti kad je prodao prava ili sto vec, dakle, cak ni vlasnik svoje vindoz kopije nisam i ulazim u vrzin krug ovisnosti i ucjene nakon sto koju godinu radim na vindozama i uredno taj reket placam. dakle, to je malo vise od kriminala.
Jaka ti je ovisnost. Ne da ti se prijeći na drugi OS, pa to opravdavaš ničim manjim do - ovisnosti! Popraćene krađom, naravno.
Lijep izgovor za lijenost.
isto kao sto je malo vise od kriminala rat za rudnike boksita u cileu ili prodavanje vode ljudima kraj njihovog izvora ili onemogucavanje nekom vlastite eksploatacije nafte da bi meni litra benzina bila 4 kune i na takvoj cijeni stvarao svoje blagostanje.
Bit će da se onda sve zemlje bogate naftom, od Norveške do Katara, kupaju u novcu milošću Alahovom. Jer Amerikanci očito ne plaćaju za nju.
mislim, bavi se ti knjigovodstvom, objasnjavaj tako svijet, hrabri se i zagovaraj svoje blagostanje misleci da je nastalo tvojim teskim radom, a kako vidim, narocito onim umnim kojim se doslo do nadasve konzistentne i besprijekorne logike.
Pa gle, ja sam u najgorem slučaju jednostavno u krivu. A ti si u bilo kojem slučaju običan licemjer, jer ne vidim da si razdijelio svoju imovinu nastalu na tuđoj muci potrebitima i otišao u Afriku volontirati. Ako jesi, ispričavam se.
tebi, ako te ekonomija zanima, trebalo bi biti jasno da ne nastaje nesto iz nicega, barem ne u ovom svijetu i da je profit uvijek relativan, odnosi se na neciji gubitak ili trosak.
Aha... Dakle, kad ja kupim Nikeove tenisice, na gubitku sam jer sam ih platio, a mogao sam jednostavno hodati bos ili ih ukrasti (ili platiti nekoj drugoj firmi, no time dolazimo na isto). Onaj u Indoneziji tko ih je napravio je isto na gubitku, jer je umjesto radeći za moj novac mogao šetati se prašumom i skupljati bobice, ali ti znaš da je on glup, i ne kuži da mu je to profitabilnije.

Sasvim logično!
Biti i mniti svemiropolisno
JPK

Post 28 Oct 2011, 13:55

Ze. » wrote:
U zemlje Afrike ulaže Gatesova država. Ulaže u oružju. I crpi naftu, dijamante, prodaje im lijekove i slično.
Ulaže i u 80 milijardi dolara bespovratne ekonomske pomoći godišnje. I ovo je skroz provjerljivo, za razliku od ovakvih paušalnih tvrdnji. Pogotovo kad De Beers i Rusi drže 90% svjetske proizvodnje dijamanata, a Afrika negdje 5% nafte. Sve i da zli Amerikanci to sve pokradu, ne bi se baš obogatili.
Ze.

Post 28 Oct 2011, 13:59

JPK » wrote: Ulaže i u 80 milijardi dolara bespovratne ekonomske pomoći godišnje.
U kom obliku - drito pare? Ili u materijalnim dobrima? Jadničci vjerojatno tim parama kupuju - opet od Amera.
Morticia

Post 28 Oct 2011, 14:01

Da, uvjerena sam da od tih "ulaganja" koristi imaju oni potrebiti. :zubeki:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
JPK

Post 28 Oct 2011, 14:02

Ze. » wrote:
U kom obliku - drito pare? Ili u materijalnim dobrima? Jadničci vjerojatno tim parama kupuju - opet od Amera.
Pa naravno, Ameri i kad dijele besplatnu lovu - zapravo samo eksploatiraju.
Morticia

Post 28 Oct 2011, 14:11

JPK » wrote: Pa naravno, Ameri i kad dijele besplatnu lovu - zapravo samo eksploatiraju.
Pa da. :ne zna:
Ne, sigurno to rade iz čistog altruizma i želje da pomognu, bez ikakve koristi za sebe. :zubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
..a unda
Undaminator

Post 28 Oct 2011, 14:11

schmokljan » wrote:..napisati o Žižeku, nemoj niti o meni. Nisam ja ustvrdio da je staljinizam spasio čovječnost. I to čovječnost čovjeka, štoviše.
..sto je najgore, nije to ustvrdio ni zizek. ali da je bilo zanimljivo, jest. :D
Ze.

Post 28 Oct 2011, 14:12

JPK » wrote: Pa naravno, Ameri i kad dijele besplatnu lovu - zapravo samo eksploatiraju.
Sve Majka Tereza do Majke Tereze. Šta će nam WikiLeaks, uostalom - oni to sve fino, lijepo, bjelodano i bez ikakvog inetersa za sebe - čisti altruizam. Samo da donesu demokraciju, slobodu i pravdu ovome napaćenom svijetu. Bez terorizma.
Beta ženka

Post 28 Oct 2011, 14:15

kukuriku » wrote: Samo da dodam: ako nekome i dalje nije razvidno o čemu ja, pokušavam reći da je i onaj sistem imao lipih stvari, i ovaj sistem ima lipih stvari. I onaj ih je imao fuj i bljak, i ovaj ih ima fuj i bljak. Ali nit je tada sve bilo fuj i bljak, niti je sada.
Upravo to! I meni ide na živce kad netko krene jednostrano veličati kapitalizam, a pljuvati po socijalizmu/komunizmu. Jer jednostavno niti jedan od njih nije crn ili bijel.
Mislim, meni se činilo da je to toliko jasno da je jasno ko pasulj, te da to ne treba ovako banalno navoditi, ali vidim da me se ne razumije.
Meni jest. :ne zna:
Osobno, biram ovaj. Samo ga treba popraviti. Ispraviti. Izravnati, popeglati, ozakoniti i uljuditi.
Ja bih osobno birala onaj. I uvela neke pozitivne stvari iz ovog kojih u onom nema.
Al' to su utopije. :)
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
JPK

Post 28 Oct 2011, 14:26

Morticia » wrote:
Pa da. :ne zna:
Ne, sigurno to rade iz čistog altruizma i želje da pomognu, bez ikakve koristi za sebe. :zubo:
Ze. » wrote:
Sve Majka Tereza do Majke Tereze. Šta će nam WikiLeaks, uostalom - oni to sve fino, lijepo, bjelodano i bez ikakvog inetersa za sebe - čisti altruizam. Samo da donesu demokraciju, slobodu i pravdu ovome napaćenom svijetu. Bez terorizma.
Ma naravno, slažem se ja s vama. I kad su slali one ekipe doktora po cijelom svijetu dok nisu iskorijenili velike boginje, to su radili samo zato da manje ljudi pomre, pa ih više ostane za rad u Nikeovim tvornicama i da im mogu prodati više Coca-cole.

Sva sreća da Ameri imaju nosače aviona, jer u ovim stavovima je dovoljno zamijeniti Amerikance sa Židovima i sve je spremno za objavu u Völkischer Beobachteru. :D
..a unda
Undaminator

Post 28 Oct 2011, 14:38

JPK » wrote:
Dobro, kakva je ovo taktika? Zbuni protivnika da ovaj ode s WTF?! oblačićem iznad glave? :D

Da, da, svi su ukrali GUI još od Xeroxa... Bogme, što se tiče krađe ideja i autorstva, prema tebi i takvima ZAMP je milo dijete.

Jaka ti je ovisnost. Ne da ti se prijeći na drugi OS, pa to opravdavaš ničim manjim do - ovisnosti! Popraćene krađom, naravno.
Lijep izgovor za lijenost.

Bit će da se onda sve zemlje bogate naftom, od Norveške do Katara, kupaju u novcu milošću Alahovom. Jer Amerikanci očito ne plaćaju za nju.

Pa gle, ja sam u najgorem slučaju jednostavno u krivu. A ti si u bilo kojem slučaju običan licemjer, jer ne vidim da si razdijelio svoju imovinu nastalu na tuđoj muci potrebitima i otišao u Afriku volontirati. Ako jesi, ispričavam se.

Aha... Dakle, kad ja kupim Nikeove tenisice, na gubitku sam jer sam ih platio, a mogao sam jednostavno hodati bos ili ih ukrasti (ili platiti nekoj drugoj firmi, no time dolazimo na isto). Onaj u Indoneziji tko ih je napravio je isto na gubitku, jer je umjesto radeći za moj novac mogao šetati se prašumom i skupljati bobice, ali ti znaš da je on glup, i ne kuži da mu je to profitabilnije.

Sasvim logično!
cuj najkova tenisico :D ti meni zelis prigovorit bracanstvo, tj ono kad se bracanin vratio iz splita i rekao da se natrosio, tj da je potrosio tisucu ipo kuna (ok, po danasnjem valjda srednjem tecaju 1 Euro = 7.49052985 kn). kad su ga pitali sto je kupio, on je rekao..200 eura. :tuzni:

upravo je tako kako ti govoris. a sad mi objasni kako je moguce da svi u lancu ostvaruju profit? nesto tu ne stima, sta ti mislis? je li to moguce i ako je moguce kakve veze ekonomija ima sa znanoscu? bilo kakvom..
ili to ima veze s necim drugim? s cim bi to moglo imat veze, pitam se. sa zdravim razumom nema.

zasto, ako vec imamo takvo stanje kakvo jest, jel, trziste, kapitalizam, slobodu..zasto se katar ili norveska ne bi kupale tri puta vise u novcu? sta su oni gluplji pa ne znaju sto s novcem napravit poput amerikanaca? zasto amerikanci ne bi kupovali naftu po nekoj drugoj cijeni nego onoj koja njima odgovara?
i onda oni tupe o ekonomiji, mlateci tudjim jeftiniom resursima po gloginjama.

eto, dakle ukradeno je od slavnog i poznatog kseroksa, iste one multinackorp firme koja vorldvajd salje ujutro mejlove svojim okovratnicima..mi smo vasa obitelj..zivot je lijep..nadjite na tren vremena i pogledajte danasnji dan kroz prozor ..mi vas volimo..itd, itd.

ako je mikro gejts ukrao vindoze i mis grafik juzer sucelje od epla koji ga je lambrio od kseroksa (da, tako je to islo), to znaci samo da je lanac kradje u srzi tog sustava, pa makar se taj ekonomski sustav skrasio u podrsci opce teorije sustava.
i, to sam dao kao primjer, pozivajuci se na tvoj vindoza primjer, a primjera ti mogu dati skoro bezbroj. trenutno se sada sluzim vindozama, ali pismen sam jos u najmanje tri popularana osa, aktivno i tecno ih trkenjam, a i jezike neke znam, pa i u dijalektima nekim, tj..znao sam, ali dugo nisam boravio u tom govornom podrucju..iako, kazu da kad jednom ih progovoris da ih ne zaboravljas.
sveta moja i ostalih juzera obaveza je da ako vec koriste vindoze i ostale aplikacijske slicnalije, da kune jedne ne plate za to koristenje.
dok se ne promijene odnosi, ja to necu smatrat kradjom. nekako, ukrast od lopova i s tim alatom pokusat distribuirat neku novu mozda vrijednost sto je sire moguce, pa za to se ide u raj, ne u pakao. :zubo:
zato i mislim da je najvrijednija populacija koja je nastala, hakerska populacija. hakeri, vrlo narocito oni koji se bave bijelom magijom :zubo: jedina su mi jos pozitivna snaga ovog svijeta, jedino oni koji znaju kako sustav funkcionira mogu taj sustav kontrolirati, a znanje i informacije kako nesto funkcionira danas se sve vise na kapaljku daje, potrebno je veliko vrijeme i energija da se dio tog sustava razbije i demistificira.
za to imamo relativno dobar primjer nase recentne politicke pojavnosti dogadjaja unutar zadnjih godinu, dvije..
eto,ja mislim da ti imas potencijal za bit dobar haker, ali te trenutno mislim privlaci tamna strana..:D

no kak d vorld. hak d vorld.. :usama:

Ze.

Post 28 Oct 2011, 14:39

Uvijek se dobro proture stari lijekovi. Uostalom, mogli bi njihovi doktori za malo manje para pomagat i vlastitom narodu.
Morticia

Post 28 Oct 2011, 14:42

..a unda » wrote: cuj najkova tenisico :D
Isuse. :lol: :lol: :lol:

Đepika, stvarno nije osobno, ovo mi je jednostavno presmiješno. :rofl: :kiss:
Beta ženka

Post 28 Oct 2011, 14:43

Ze. » wrote:
Rudyard Kipling: The White Man’s Burden: The United States and The Philippine Islands

Take up the White Man’s burden—

Send forth the best ye breed—

Go send your sons to exile

To serve your captives' need

To wait in heavy harness

On fluttered folk and wild—

Your new-caught, sullen peoples,

Half devil and half child

Take up the White Man’s burden

In patience to abide

To veil the threat of terror

And check the show of pride;

By open speech and simple

An hundred times made plain

To seek another’s profit

And work another’s gain

Take up the White Man’s burden—

And reap his old reward:

The blame of those ye better

The hate of those ye guard—

The cry of hosts ye humour

(Ah slowly) to the light:

"Why brought ye us from bondage,

“Our loved Egyptian night?”

Take up the White Man’s burden-

Have done with childish days-

The lightly proffered laurel,

The easy, ungrudged praise.

Comes now, to search your manhood

Through all the thankless years,

Cold-edged with dear-bought wisdom,

The judgment of your peers!

http://historymatters.gmu.edu/d/5478/

:zubo:
Kak' plemenito, kad sam prvi put čitala ovu pjesmu, došlo mi je na riganje.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
blaze

Post 28 Oct 2011, 14:46

kukuriku » wrote:ovdje se svi nešto ljutu i uzrujavaju.
čak sam vidjela da je netko bijo ljut što je moj stari zidao kuću, i jer sam rekla da nije dobijo ništa, samo dobru plaću. ne kužim što je tu upitno?
ma nisam ljuta, što se odmah duriš na prigovor. pa puno je ljudi tada zidalo i kuće i vikendice, moglo se. danas direktori imaju plaće takve da ih ni radom 24/24 ne možeš dostići. pa i ja sam kao sezonac u 80-tima s tri plaće mogla kupiti auto. danas ga otplaćujem 7 godina :zubo:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Eks

Post 28 Oct 2011, 14:47

vrrrlet » wrote:

18 godina nisam bio na skijanju zbog kuće. Žvaku sam prelamao na pola, da kutija duže traje. Kad su me frendovi zvali na jedrenje, računao sam koliko je to vreća cementa, i uglavnom se odlučivao za cement. Godinama sam hodao u jednim jedinim cipelama, ljeti i zimi. Mama je zadnji kaput kupila prije par godina. Onaj prije toga valjda 1984.-te. Mobiteli su nam stari, ali odgojeni smo tako da nam to nije bitno. Iza fakulteta, dok su kolege žurili na tulume i kave, brat i ja smo se zakapali u blato i jebali mater ljepljivoj zemlji. U najgrubljim vremenima smo skupljali lipe za kruh, a godinama je bilo pitanje da li uopće treba imati upaljen frižider zbog dva artikla u njemu. Ali nije nikada bilo pitanje hoćemo li odustati od našeg doma. Mi smo za dom - spremni.

Tko hoće kuću pošteno, ili radi prekovremeno dvadeset godina da bi otplatio kredit, ili se jebe kako zna i umije rintajući. Mi smo izabrali potonju opciju, pošto ne vjerujemo da nam banke žele dobro, a znamo i možemo fizički raditi.
Wow, skijanje. Tko danas ide na skijanje? Znaš samo koja je razlika? Danas ima ljudi koji nemaju za novi kaput i nove cipele godinama, ali ne zato što grade kuću nego pazi- NEMAJU. I ne ulažu u budućnost jer nemaju čim. Ima i ljudi koji nekih dana u mjesecu nemaju ni dvadeset lipa u kući. Iako se ljudi zgražaju nad tim u nevjerici, ali zaista ima. Ima i ljudi koji u frižideru većinu dana u mjesecu imaju samo dva artikla. I ne, ne grade kuću.

Jebe se meni iskreno za politiku. Nikad se u istu nisam aktivno petljala, ni itko moj. Ali ove današnje posljedice nisam tražila. Nije nitko. Onda su posljedice bile otići u zatvor zbog aktivnog petljanja u politiku. Danas su oni koje politika ne zanima prisiljeni biti žrtve iste.
Ali što ja pričam, ovdje govorimo o radnicima, a ne o neradnicima koji nemaju za kruh jer su naravno neradnici.
Nikolajevna

Post 28 Oct 2011, 15:00

kukuriku » wrote: i sad vi već dugo o žižeku. kakve to veze ima sa kapitalizmom i socijalizmom?
Ma pusti ih, a unda je htio podijeliti s nama neke stvari koje ga vesele pa je zakeljio linak na jedno predavanje za koje on tvrdi da ga je čovjek napisao lijevom rukom i to na marendi. Schmokljanu se pak činilo da ga je ovaj napisao lijevom nogom i odma’ je zapeo za naslov koji nema veze s tekstom. Osim toga, nije mu bilo po volji što se predavač usudio predstaviti umjesto da predaje anonimno pod burkom kako ne bi promovirao sebe. Unda se umalo 'zacenio' kad je shvatio da netko ne vidi Žižekovu genijalnu genijalnost pa je iz čistoga protesta stao psihoanalizirati schmokljanovu pojavu. A schmokljan, s obzirom da se pretrgao od linkanja, skupljanja literature i podataka, se kano malo uvrijedio jer je on tu dao cijeloga sebe i osjeća se iskorišteno. Kako a undi i dalje nije bio jasno zašto se staljinizmu ne može pripisati ljudskost onih koji mu se protive, još je malo relativizirao a onda zaključio da bi mu sugovornik trebao malo više čitati Žižeka. Mah… meni uopće nije jasno od koga je staljinizam spašavao spomenutu čovječnost in d frst plejs
Beta ženka

Post 28 Oct 2011, 15:02

Nikolajevna » wrote:
Ma pusti ih, a unda je htio podijeliti s nama neke stvari koje ga vesele pa je zakeljio linak na jedno predavanje za koje on tvrdi da ga je čovjek napisao lijevom rukom i to na marendi. Schmokljanu se pak činilo da ga je ovaj napisao lijevom nogom i odma’ je zapeo za naslov koji nema veze s tekstom. Osim toga, nije mu bilo po volji što se predavač usudio predstaviti umjesto da predaje anonimno pod burkom kako ne bi promovirao sebe. Unda se umalo 'zacenio' kad je shvatio da netko ne vidi Žižekovu genijalnu genijalnost pa je iz čistoga protesta stao psihoanalizirati schmokljanovu pojavu. A schmokljan, s obzirom da se pretrgao od linkanja, skupljanja literature i podataka, se kano malo uvrijedio jer je on tu dao cijeloga sebe i osjeća se iskorišteno. Kako a undi i dalje nije bio jasno zašto se staljinizmu ne može pripisati ljudskost onih koji mu se protive, još je malo relativizirao a onda zaključio da bi mu sugovornik trebao malo više čitati Žižeka. Mah… meni uopće nije jasno od koga je staljinizam spašavao spomenutu čovječnost in d frst plejs
:lol: :rofl: :rofl: :rofl: Ovo je zakon! :rofl:
  • Information