Što kažete na lik i djelo te intervju, s naglaskom na naslov?
Je li individualizam uistinu toliko loš i što to znači "razbiti obitelj"? Tko to radi i kako? Kapitalizam, ljevica, tko?
Pa kad je upravo obratno. Oni do kojih nam je stalo, a pretpostavlja se da se i obitelj tu ubraja, naša su slaba točka, bilo da nam netko izravno prijeti ili da mislimo na njihovu dobrobit.
Tja, u revoluciji, kao i u ratu, uvijek postoji topovsko meso odnosno potrošiva masa i manjina koja radi na tomu da sjaši Kurta pa uzjaše Murta. Okej, tu i tamo nastrada i netko od glavonja, no za to su se uglavnom sposobnima pokazali jedino Francuzi.Sarkastičan sam, uostalom, bio. Nemoj to doslovno shvaćati. Tako bih Kapoviću recimo preporučio da se odrekne onih petnaestak tisuća kuna, koliko redovito dobiva iz hrvatskog proračuna kao sveučilišni profesor, prije bilo kakvog dizanja revolucije. Malo mi na ćunu idu intelektulaci s Filozofskog, bili lijevi ili desni. Licemjerni kakvi jesu, ne bi s državnih jasala dok drugima upućuju parole o tome da se sami pobrinu za svoju sudbinu.
Utiče na iskustvo a ono na telegenciju.MmeTipfeler wrote: ↑08 May 2018, 13:59Zašto? Ni ja nemam ni muža ni djece pa to nimalo ne utječe na moju inteligenciju.![]()
E izvadla se sovim, jebobje., ali i polaganog izdaha demokracije koju izjeda vlastita ideja jednakosti i kraja autoriteta jer je demokracija po svojoj definiciji populizam.
Users browsing this forum: Bing [Bot], ClaudeBot and 0 guests