Rasprave i upiti o avionskim kartama, kompanijama i putovanjima avionom
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Inače, to su već letili prije nekoliko godina, tad s Airbusom A340-500, koji je prvo imao biznis i ekonomsku klasu ali u relaksirajućem 2-3-2 rasporedu sjedala. Onda su to promijenili u all business. I onda su ukinuli.
Airbus je inaće napravio taj A359 ULR specijalno za Singapore Airlines.
Airbus je inaće napravio taj A359 ULR specijalno za Singapore Airlines.
- Nukac
- Davorich
Inače i na ovom novom letu će biti samo premium konfiguracija...
Singapore Airlines will resume non-stop flights from Singapore to New York (EWR) from 11 October 2018 using A350-900ULR initially 3 weekly, going to daily from 18 October 2018
The Aircraft will be configured with 67 Business Class seats and 94 Premium Economy seats
Nema stočne klase, samo Premium.
Singapore Airlines will resume non-stop flights from Singapore to New York (EWR) from 11 October 2018 using A350-900ULR initially 3 weekly, going to daily from 18 October 2018
The Aircraft will be configured with 67 Business Class seats and 94 Premium Economy seats
Nema stočne klase, samo Premium.
- Nukac
- Davorich
Vrlo ružan istup CEO od Qatar airwaysa.
Airline can’t be run by a woman because it’s a ‘very challenging position’ says Qatar CEO
Qatar Airways chief executive officer, Akbar Al Baker, said only a man could do his job because it is so difficult.
The CEO of Qatar Airways has caused controversy after stating that a woman would be incapable of managing the demands of his job,
Speaking at the IATA’s annual meeting in Sydney, Mr Al Baker said: “Of course it has to be led by a man, because it is a very challenging position.”
His comments were met with loud groans of disapproval from journalists in the room.
Airline can’t be run by a woman because it’s a ‘very challenging position’ says Qatar CEO
Qatar Airways chief executive officer, Akbar Al Baker, said only a man could do his job because it is so difficult.
The CEO of Qatar Airways has caused controversy after stating that a woman would be incapable of managing the demands of his job,
Speaking at the IATA’s annual meeting in Sydney, Mr Al Baker said: “Of course it has to be led by a man, because it is a very challenging position.”
His comments were met with loud groans of disapproval from journalists in the room.
- Nukac
- Davorich
Samo da javim stanje s kompenzacijama.
Za ono od prošle godine, kod povratka s Islanda nisam uspio dobit kompenzaciju. Pošto je bilo radi lošeg vremena.
Ali zato sam danas dobio mail od Croatiaairlinesa, i za onaj let Milano - Zagreb ću dobiti kompenzaciju od 125 EUR.
Ok, nije omjer/uložene love dobivene love velik jer je karta koštala 110 EUR, ali ispada da sam letio badava, i to čak 2 leta, pošto je umjesto MXP - ZAG let bio MXP - FRA - ZAG.
Za ono od prošle godine, kod povratka s Islanda nisam uspio dobit kompenzaciju. Pošto je bilo radi lošeg vremena.
Ali zato sam danas dobio mail od Croatiaairlinesa, i za onaj let Milano - Zagreb ću dobiti kompenzaciju od 125 EUR.
Ok, nije omjer/uložene love dobivene love velik jer je karta koštala 110 EUR, ali ispada da sam letio badava, i to čak 2 leta, pošto je umjesto MXP - ZAG let bio MXP - FRA - ZAG.
- Tyrion Lannister
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
- Nukac
- Davorich
Ovdje nije bilo pretjerivanja. Avion izgleda kao da se vratio iz rata...
Otvarati link na vlastitu odgovornost.
FOTO "Najstrašniji let u mom životu": Tuča uništila nos aviona American Airlinesa
AVION American Airlinesa morao je prisilno sletjeti u nedjelju u Teksasu, nakon što mu je golema tuča uništila cijeli prednji dio, javljaju američki mediji.
U avionu koji je letio iz San Antonija nalazilo se 130 putnika i pet članova posade. Nakon oko dva sata leta sletio je u međunarodnu zračnu luku u El Pasu, objavili su lokalni mediji.
Otvarati link na vlastitu odgovornost.
FOTO "Najstrašniji let u mom životu": Tuča uništila nos aviona American Airlinesa
AVION American Airlinesa morao je prisilno sletjeti u nedjelju u Teksasu, nakon što mu je golema tuča uništila cijeli prednji dio, javljaju američki mediji.
U avionu koji je letio iz San Antonija nalazilo se 130 putnika i pet članova posade. Nakon oko dva sata leta sletio je u međunarodnu zračnu luku u El Pasu, objavili su lokalni mediji.
- Tyrion Lannister
Upravo otkazali let Split-Bergamo. Ekipa ide busom u Bergamo.
BTW, ako mi otkažu let za Veneciju i ponude mi bus imam li pravo na odštetu?
BTW, ako mi otkažu let za Veneciju i ponude mi bus imam li pravo na odštetu?
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
- Prolaznica
ako je zbog više sile, mislim da ne
Malo prije čitala u novinama da je neka bijesna nevera kod Istre, pa da nije možda zbog vremena.
Malo prije čitala u novinama da je neka bijesna nevera kod Istre, pa da nije možda zbog vremena.
collect moments, not things
- Tyrion Lannister
Ako je frend dijabetičar smije li nositi inzulin i mora li ga prijaviti?
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
Radnici CA krajem lipnja/početkom srpnja idu u štrajk.
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2004021
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2004021
OK, zmačo sam glede odlaska u Rusiju, sad samo da na vrijeme završe taj štrajk pa da se nekako i vratim. 
Upravo sam se uspio čekirat na sutrašnji let. Avion je pun ko oko, ima 1 (slovima: jedno) slobodno mjesto, očekujem do sutra i to da se popuni.
BTW, umjesto vize, u Croatijin sam sustav uspio upisati Fan Id.
Upravo sam se uspio čekirat na sutrašnji let. Avion je pun ko oko, ima 1 (slovima: jedno) slobodno mjesto, očekujem do sutra i to da se popuni.
Jedno za kupit mjesto ili jedno na check-inu?nvnk wrote: ↑13 Jun 2018, 09:49OK, zmačo sam glede odlaska u Rusiju, sad samo da na vrijeme završe taj štrajk pa da se nekako i vratim.
Jer ak ima samo 1 za kupit, mogo bi vec sad bit overbooking... (moj zadnji let iz AMS je tako bio - provjerio na salteru el je overbooking, i el trebaju dobrovoljca
- Nukac
- Davorich
Kolegica je prošli put išla s Easyjetom Ljubljana London, isto su imali overbooking i tražili dobrovoljce. Ali opcija je bila na let koji u London dolazi u 1 u noći pa nije iskoristila tu mogućnost.
Nisam znao da i Easyjet radi overbooking.
Nisam znao da i Easyjet radi overbooking.
1 na checkinu. Ama baš sva mjesta osim jednog mi indicira da su zauzeta._A_ wrote: ↑13 Jun 2018, 10:03Jedno za kupit mjesto ili jedno na check-inu?
Jer ak ima samo 1 za kupit, mogo bi vec sad bit overbooking... (moj zadnji let iz AMS je tako bio - provjerio na salteru el je overbooking, i el trebaju dobrovoljca- 0 boodva, neki nisu dosli, 2 mjesta sam vidio da su sigurno ostala prazna)
Eh, da, naravno, meni se pri checkinu prikazuje samo ekonomska klasa, tako da, evo, išao sam provjerit, za kupit karata za taj let u ovom trenutku ima 6 mjesta u biznisu i niti jedno jedino u ekonomskoj klasi.
Uglavnom, ja sam se čekirao uz pomoć trikova (nemam formalnu vizu, pa sam pod "broj vize" upisao broj famoznog Fan-Id-a) i nikakva kompenzacija za overbooking me ne zanima. Samo da ja odletim...
to bi mogla biti overbooking mjesta, pa ako netko plati tu cifru isplati se dat 250€ + neku alternativu onome tko je ispao
Vidjet cete, vjerojatno nitko nije zainteresiran za ispast iz ovog leta
-
thinkpink41
Ekipica ima li koga? Evo me u vrućem Mykonosu. Ajde dobro duva pa je to olakotnu okolnost. Kasni let za sada 2,45 minuta. Ima kakvih izgleda za naknadu ili ne? Mykonos-Venecija je let. Za sada sam nažicala bonove za hranu. Trebam li odmah tu neki formular ispuniti?
-
thinkpink41
Ne, vjetar duva ali taman da ne zakuhamo na aerodromu. Aerodrom ima nekih tehničkih problema. Ne znam što to znači. Znam da se gleda dolazak. Do 3 sata nema naknade?
Kakva država, takva i nacionalna kompanija nažalost. Bez obzira na sve, meni će biti žao ako stvarno odu u propast, ja volim letjeti s njima. Ali samo kada nije Dash u pitanju. 
Kako je propala Croatia Airlines
Kako je propala Croatia Airlines
Ryanairov let prema Ibizi prisilno prizemljen zbog pijanih putnika
Ljudi išli na godišnji, nego kakvi će bit.
Ovako će i naš prema Sevilli. 
Ljudi išli na godišnji, nego kakvi će bit.
- J.Poljak fan club
- Been thanked: 1 time
A neš ti irci idu na Ibizu... pa moraju se opustit...
During the war...
- Prolaznica
uuuu odlična vam je ideja, I'm in

collect moments, not things
-
- Information
-