Jupi-jeeej! Jedna dobra strana novog moba: ima dobar GPS (što znači da Veliki Brat gleda kroz bolje naočale), a za navigaciju mu ne treba internet. Prijašnji nije htio raditi bez mobilne mreže.
Baš me prošli tjedan iznenadio. Dakle, ja sam škrta i ne plaća mi se pretplata za mob, nego kupujem bonove i igram na raznorazne mjesečne opcije. Od čega mi redovito polovica svega (poruka, poziva, megabajta) ostane nepotrošena. A na Huaweiju, kad uključiš mobilnu mrežu, samo troši, bez obzira na to je li koja aplikacija uključena ili ne. Zato sam sada uzela u naviku to isključivati.
E, onda sam krenula nekamo bogu iza nogu, uključila
mobile network i Google Maps. Sretno sam stigla, uz jedno pogrešno skretanje, ali to kukuruzište valjda nije navedeno ni na Google Earthu, možda na američkim specijalkama, a za povratak sam isključila mobilnu pizdariju. Vratiti se znam. No Karte su ostale uključene.
I tako, vozim ja, a ono najednom mi se javlja Kineskinja iz džepa:
take the next turn blah-blah-blah.

Pa već neko vrijeme mislim to isprobati. Isprobala danas, provjerila da se nije mobilna mreža opet uključila, a ono i dalje priča.
Ima i vic na taj račun. U slici. Ono kad majka sa stražnjeg sjedala viče sinu: "Pa nisam te tako učila da slušaš sve što ti žensko govori!" A on će mirno: "Mama, to je GPS."