Beč - Taipei, Air China, 375 € povratno, izravno od aviokompanije.
Radi se o "onim" datumima kad je cijela Slovenija prazna (kraj travnja i početak svibnja).
Prek OTA se dalo kupit za kakvih 14 € manje, a to mi nije dovoljna ušteda da bih se odrekao mogućnosti izravnog kontakta s aviokompanijom u kakvom izvanrednom slučaju.
Jest da AC nije baš neka aviokompanija u smislu općeg komfora (stolice, hrana, ...), već sam letio sa sličnom (AC Southern) i iskustvo nije bilo Bog zna kakvo, ali cijena je, eto, presudila...
AC ima ovih dana jeftine karte i za druge azijske destinacije, sve s presjedanjem u Kini, i to ne samo iz Beča, nego i iz Pešte i Minhena. U stvari, i za TPE je i za ove moje datume iz Minhena bilo 29 € jeftinije (346), ali tu uštedu bi ionako većinom (ili cijelu) "pojeo" skuplji transfer ZG - Minhen - MUC i nazad, a o većoj gnjavaži tog dijela puta da i ne govorimo. (Do bečkog aerodroma sad i za relativno sitnu paru izravno iz ZG vozi GoOpti, čiju si vožnju odmah sad idem kupit.)
Eh, da, i iz ZG ima za slične datume relativno jeftine aviokarte (AF/KLM, samo storinjak eura skuplje), ali one su, za razliku od ove moje, bez predane prtljage. A to mi je dosta bitno, jer na Tajvanu mislim planinarit i to relativno ozbiljnije, dakle teško da mogu bez predane prtljage.