Eo, ako će ti lakše bit - ja jesam. Msm, očito je, takes oner to know one.
Tema za flejmanje Mme Tipfeler i Marsovca7
- Marsovac7
- Svemirka
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 42 times
Nisam ni etatistica, naravno. Država je IMHO nužno zlo. Ja sam ti više anarhistica. Volim svoje političko opredijeljenje opisati kao: nacionalno svjesni anarho-liberal. Većina ljudi se na to stilta i kaže da je to contradictio in adiecto. Ali ja baš volim paradokse i oksimorone. Morone baš ne volim.
Wow, postala sam moderatorica. :)
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 217 times
- Been thanked: 228 times
???

Jebeš mi sve ako Pupi nije to isto.
Nacionalno svjestan? Da.
Tolerancija prema državi? Da, ukoliko se isplati. Misim da biste trebali zajedničku stranku osnovat, kompatibilni svakako jeste. Radi cekera, jel.
Nego, da vidimo dalje - jel ova svjesnost kulminira s nacionalnošću ili ideš i dalje? Ono, ljudski svjesna? Klasno? Jel znaš dokle su ljudi a gdje počinju ljudoidi?
Nacionalno svjestan? Da.
Tolerancija prema državi? Da, ukoliko se isplati. Misim da biste trebali zajedničku stranku osnovat, kompatibilni svakako jeste. Radi cekera, jel.
Nego, da vidimo dalje - jel ova svjesnost kulminira s nacionalnošću ili ideš i dalje? Ono, ljudski svjesna? Klasno? Jel znaš dokle su ljudi a gdje počinju ljudoidi?
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 614 times
- Been thanked: 954 times
Drugim riječima, voliš si tepati da si opasna mica-maca. A nisi, dolazili su ovamo Hroboatos, Sedmica i još neki čije je desničarenje za koplje iznad tvoga. Hrobi čak je tvrdio da nas treba podaviti. Trkeljanje je u njegovu diskurzu bilo opasno ljevičarsko gnijezdo. I otišao je odavde živ i zdrav, da ne bi krivo pomislila. Nikad ga ni zbog čega nismo sankcionirali.Marsovac7 wrote: ↑19 Apr 2020, 09:15Nisam ni etatistica, naravno. Država je IMHO nužno zlo. Ja sam ti više anarhistica. Volim svoje političko opredijeljenje opisati kao: nacionalno svjesni anarho-liberal. Većina ljudi se na to stilta i kaže da je to contradictio in adiecto. Ali ja baš volim paradokse i oksimorone. Morone baš ne volim.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Jedna od većih pogrešaka koje politički analitičar može napraviti jest gledati ponašanje manjinskih vođa kroz prizmu većinskog naroda. A to se ovdje otpočetka radi. I Marsovac to čini. Jebe se Pupovcu za hrvatske interese, kad već moram tako reći. Njegovo je brinuti se o srpskima. Jedino to. Optuživati ga zbog nekakve sebičnosti može samo tutlek. Mari li sindikalist za poslodavca? Ne mari, naravno. Ali mari za radnike. I to je tô, potpuno ista stvar. Da su Hrvati manjina, željeli bi predstavnika poput Pupovca. On mora biti kamenčić u cipeli, čičak u gaćama, a ne hrvatski jastuk. Ne shvaćam kako to nikome nije jasno.Šabović Adis wrote: ↑19 Apr 2020, 23:07Jebeš mi sve ako Pupi nije to isto.
Nacionalno svjestan? Da.
Potpisi su za budale.
- Marsovac7
- Svemirka
Šabo, mislim da sad već provociraš pomalo.Šabović Adis wrote: ↑19 Apr 2020, 23:07???
Nacionalno svjestan? Da.
Tolerancija prema državi? Da, ukoliko se isplati. Misim da biste trebali zajedničku stranku osnovat, kompatibilni svakako jeste. Radi cekera, jel.![]()
Nego, da vidimo dalje - jel ova svjesnost kulminira s nacionalnošću ili ideš i dalje? Ono, ljudski svjesna? Klasno? Jel znaš dokle su ljudi a gdje počinju ljudoidi?![]()
Ovo zadnje znam. Jesam i ljudski svjesna, klasno nešto manje.
- Marsovac7
- Svemirka
Ne radim to. Shvaćam da bi se Pupovac trebao zalagati za prava svoje nacionalne manjine. Ali nijednom Srbinu u Hrvatskoj nije od toga bolje. Osim samom Pupovcu i njegovim wingmanima u Saboru.Stitch wrote: ↑20 Apr 2020, 04:55Jedna od većih pogrešaka koje politički analitičar može napraviti jest gledati ponašanje manjinskih vođa kroz prizmu većinskog naroda. A to se ovdje otpočetka radi. I Marsovac to čini. Jebe se Pupovcu za hrvatske interese, kad već moram tako reći. Njegovo je brinuti se o srpskima. Jedino to. Optuživati ga zbog nekakve sebičnosti može samo tutlek. Mari li sindikalist za poslodavca? Ne mari, naravno. Ali mari za radnike. I to je tô, potpuno ista stvar. Da su Hrvati manjina, željeli bi predstavnika poput Pupovca. On mora biti kamenčić u cipeli, čičak u gaćama, a ne hrvatski jastuk. Ne shvaćam kako to nikome nije jasno.
A on istovremeno podržava HDZovu većinu u Saboru, ali ne propušta priliku da se posere po Katoličkoj crkvi ili da optuži Hrvate da su većinski ustaše.
- Šabović Adis
- Inventar
Štaesad?
Jesmo rekli nema verbalni delikt? Jeeeesmo, reeeeekli smooo. To znači da sad protivniku moš i oca i mater i sve živo i mrtvo na kamaru i nije delikt. Nema ni agitacija, ni podmetanja, ni mičkog provokatisanja, ni klevetanja ni ništa. Jer delikt više nije delikt ako je na verbalnom nivou, a papir trpi sve, čak i ovaj digitalni - samo kad krv poteče. Dakle, samo krvni delikt. Elem, ko se ljuti upane mu kruti. Misim ne razumem.

Jesmo rekli nema verbalni delikt? Jeeeesmo, reeeeekli smooo. To znači da sad protivniku moš i oca i mater i sve živo i mrtvo na kamaru i nije delikt. Nema ni agitacija, ni podmetanja, ni mičkog provokatisanja, ni klevetanja ni ništa. Jer delikt više nije delikt ako je na verbalnom nivou, a papir trpi sve, čak i ovaj digitalni - samo kad krv poteče. Dakle, samo krvni delikt. Elem, ko se ljuti upane mu kruti. Misim ne razumem.
To ti iđe upar.
- Stitch
- Head Honcho
Okej, ali to onda znači da se i tebe može provocirati, zar ne? Stvar ide dvosmjerno, a ne samo jednosmjerno. Drugi je par opanaka što Marsovac to ne čini. Pa moram ja.Šabović Adis wrote: ↑20 Apr 2020, 15:29Štaesad?![]()
Jesmo rekli nema verbalni delikt? Jeeeesmo, reeeeekli smooo. To znači da sad protivniku moš i oca i mater i sve živo i mrtvo na kamaru i nije delikt.
Na osnovi čega je nazivaš profiterkom? Zato što radi za državu? Po toj su logici svi u javnom sektoru profiteri. Ideš dalje od Babića, koji je kreten svoje vrste. Što si onda ti?
Potpisi su za budale.
- Šabović Adis
- Inventar
Ne. To onda znači da provokacije, kao takve, više ni ne postoje. Jesmo rekli - nema?
Apsolutno.Stvar ide dvosmjerno, a ne samo jednosmjerno.
Al nemoš. Ni ti.Drugi je par opanaka što Marsovac to ne čini. Pa moram ja.
Poetska sloboda. Možel to?Na osnovi čega je nazivaš profiterkom?
A nije da sam eksplicite to tvrdio. Kaže žena da joj je država nužno zlo. I ja to tako vidim, ali u smislu da dokle god postoje ine države (temeljene na inim državljanima, koji državu koriste kao polugu za ostvarivanje svojih, državljanskih, interesa) treba da postoji i "moja", kojom se ja služim da blokiram uticaj inih državljana na mene. Jednom kad ine države nestanu, tada apsolutno prestaje i potreba da postoji i "moja" država. Što je vrlo malo vjerovatno da će se ikad desiti. Bila bi to ona stateless utopia. Dakle, država - ali samo u odbrambene svrhe.
Ko je sad Babić, jebate?Zato što radi za državu? Po toj su logici svi u javnom sektoru profiteri. Ideš dalje od Babića, koji je kreten svoje vrste.
Tuđevrsni kreten nisam garant.Što si onda ti?
- Stitch
- Head Honcho
Šef Indexa, autor mnoštva tekstova o tzv. uhljebima, pojmu koji je on lansirao. Ako je itko kriv za stigmatizaciju ljudi koji rade u javnom sektoru, onda je to Matija. Trebao bi biti pametniji i odgovorniji, pogotovo kao vlasnik najčitanijeg portala u Hrvatskoj.
Poslije se opravdavao da uhljebi nisu svi nego samo stranački pripadnici, no šteta je već napravljena. Barem je ovo vrijeme pokazalo da bez golema dijela javnih službi - liječnika, profesora i nastavnika, policajaca, vatrogasaca, da ne nabrajam - nijedna država ne može funkcionirati.
Najbolje od svega jest da se Babić kurči svojim poduzetništvom, a ostao je dužan stotine tisuća kuna poreza. O honorarima koje isplaćuje novinarima - bolje rečeno: o honorarima koje ne isplaćuje novinarima pa ih stalno mijenja kao čarape - neću. Sam izvuci zaključke.
Potpisi su za budale.
- Šabović Adis
- Inventar
Znaš šta mislim o privatnicima - u društvu? Neću reći da ih smatram paranormalnom pojavom. Ne, neću reći.Stitch wrote: ↑20 Apr 2020, 16:22Šef Indexa, autor mnoštva tekstova o tzv. uhljebima, pojmu koji je on lansirao. Ako je itko kriv za stigmatizaciju ljudi koji rade u javnom sektoru, onda je to Matija. Trebao bi biti pametniji i odgovorniji, pogotovo kao vlasnik najčitanijeg portala u Hrvatskoj.
Poslije se opravdavao da uhljebi nisu svi nego samo stranački pripadnici, no šteta je već napravljena. Barem je ovo vrijeme pokazalo da bez golema dijela javnih službi - liječnika, profesora i nastavnika, policajaca, vatrogasaca, da ne nabrajam - nijedna država ne može funkcionirati.
Najbolje od svega jest da se Babić kurči svojim poduzetništvom, a ostao je dužan stotine tisuća kuna poreza. O honorarima koje isplaćuje novinarima - bolje rečeno: o honorarima koje ne isplaćuje novinarima pa ih stalno mijenja kao čarape - neću. Sam izvuci zaključke.
A o tvorevinama koje su manje nego društvene, u koje se ubrajaju sve one prirodne, uključujući tu i one nacionalne, ništa dobro ne mislim. Pa makar ih zvali i državama.
- Stitch
- Head Honcho
Pa jesu paranormalna pojava, barem u trenutačnim uvjetima. Ja sam i privatnik i radnik u privatnom sektoru. Dana nisam proveo u javnome. Niti me to zanima. Pa opet - da budeš privatnik, moraš biti ne malo nego prilično lud. Zna se kako poduzetnici funkcioniraju u drugim državama, a kako ovdje. U Hrvatskoj su topovska hrana, raja od koje jedino harač skupljaš. Da ćeš stati iza njih, pomoći im - nema teorije. Da ćeš shvatiti kako bez toga ni taj harač ne možeš dovijeka skupljati - opet nema teorije. Sve je naopako postavljeno. I onda se političari čude što nam ne ide.Šabović Adis wrote: ↑20 Apr 2020, 16:29Znaš šta mislim o privatnicima - u društvu? Neću reći da ih smatram paranormalnom pojavom. Ne, neću reći.
Potpisi su za budale.
- Šabović Adis
- Inventar
Ovo?Stitch wrote: ↑20 Apr 2020, 16:56Pa jesu paranormalna pojava, barem u trenutačnim uvjetima. Ja sam i privatnik i radnik u privatnom sektoru. Dana nisam proveo u javnome. Niti me to zanima. Pa opet - da budeš privatnik, moraš biti ne malo nego prilično lud. Zna se kako poduzetnici funkcioniraju u drugim državama, a kako ovdje. U Hrvatskoj su topovska hrana, raja od koje jedino harač skupljaš. Da ćeš stati iza njih, pomoći im - nema teorije. Da ćeš shvatiti kako bez toga ni taj harač ne možeš dovijeka skupljati - opet nema teorije. Sve je naopako postavljeno. I onda se političari čude što nam ne ide.

Zar može drugačije u "piramidalnim sistemima"?
- Stitch
- Head Honcho
Ma ne, hijerarhija postoji u svakom društvu i svakom sustavu, nije u tome bit. Čak ni birokracija nije problem. Bitno je ozračje, stvaranje uvjeta u kojem će poduzetništvo rasti i cvasti. Vani ti oproste porez, ne plaćaš ga dok ne staneš na noge. Kad dođeš birokratu, on se potrudi oko tebe, pokaže ti kako ćeš dobiti olakšice ili plasirati robu. Banke ti daju jeftinije kredite. Ako ti nađu neku nepravilnost, inspektori će te savjetovati kako da ukloniš nedostatke, uz razuman rok da to učiniš. Neće pojuriti da te isti dan zatvore i naplate ti golemu kaznu. Mnogo je sitnica koje ti idu u prilog. Zato je i cjelovita slika bolja.
Potpisi su za budale.
- Šabović Adis
- Inventar
Kako naivno.Stitch wrote: ↑20 Apr 2020, 17:27Ma ne, hijerarhija postoji u svakom društvu i svakom sustavu, nije u tome bit. Čak ni birokracija nije problem. Bitno je ozračje, stvaranje uvjeta u kojem će poduzetništvo rasti i cvasti. Vani ti oproste porez, ne plaćaš ga dok ne staneš na noge. Kad dođeš birokratu, on se potrudi oko tebe, pokaže ti kako ćeš dobiti olakšice ili plasirati robu. Banke ti daju jeftinije kredite. Ako ti nađu neku nepravilnost, inspektori će te savjetovati kako da ukloniš nedostatke, uz razuman rok da to učiniš. Neće pojuriti da te isti dan zatvore i naplate ti golemu kaznu. Mnogo je sitnica koje ti idu u prilog. Zato je i cjelovita slika bolja.
Aj ti meni reci: zašto država ne osniva državna preduzeća i ne školuje državne državljane za svoje potrebe, a to su održavanje države kao takve, nego čeka privatnika da stasa edabi mu onda mogla skočit za vrat izdajući mu dozvole i naplaćujući porez? Šta je privatnik kmet, koji se rodio u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu? Osuđen na to plaća poreze - koje ne kupuje, dok država naplaćuje poreze - koje ne prodaje? Čemu država, gledano iz privatničke perspektive?
- Stitch
- Head Honcho
Bože dragi, ovo je gore nego u vrtiću. Ima li privatnik sudove i policiju? Ima li ministarstvo vanjskih poslova? Kako da pritisne partnera u susjednoj državi koji mu nije platio robu? Kako da pritisne čelnike u susjednoj državi koji mu naplaćuju prevelike carine i poreze? Ili koji mu - sjetimo se Ine i Astre u Srbiji - oduzmu i prisvoje imovinu? Što da učini, pošalje plaćenike koji će to riješiti po kratkom postupku?
Posrijedi je simbioza. Država čuva poduzetnika. A on joj plaća reket.
Potpisi su za budale.
- Šabović Adis
- Inventar
Dakle, privatnik ima sudove? I policiju? I drugo?Stitch wrote: ↑20 Apr 2020, 18:19Bože dragi, ovo je gore nego u vrtiću. Ima li privatnik sudove i policiju? Ima li ministarstvo vanjskih poslova? Kako da pritisne partnera u susjednoj državi koji mu nije platio robu? Kako da pritisne čelnike u susjednoj državi koji mu naplaćuju prevelike carine i poreze? Ili koji mu - sjetimo se Ine i Astre u Srbiji - oduzmu i prisvoje imovinu? Što da učini, pošalje plaćenike koji će to riješiti po kratkom postupku?
Posrijedi je simbioza. Država čuva poduzetnika. A on joj plaća reket.![]()
Štima, država ako nije društvena onda je privatna svojina.
Stiče, druže Stari, ajmo mi bježat odavde, jebo privatne prćije...nismo mi španovani za taj režim rada.
- Marsovac7
- Svemirka
Eh, na ovo sam propustila odgovoriti:Stitch wrote: ↑20 Apr 2020, 04:30Drugim riječima, voliš si tepati da si opasna mica-maca. A nisi, dolazili su ovamo Hroboatos, Sedmica i još neki čije je desničarenje za koplje iznad tvoga. Hrobi čak je tvrdio da nas treba podaviti. Trkeljanje je u njegovu diskurzu bilo opasno ljevičarsko gnijezdo. I otišao je odavde živ i zdrav, da ne bi krivo pomislila. Nikad ga ni zbog čega nismo sankcionirali.![]()
Kako si ti iz onoga što sam napisala o svom političkom opredijeljenju izvukao zaključak da pokušavam ostaviti dojam kako sam neka opasna desničarka?
Inače, promijenila sam naslov teme u znatno općenitiji.
- Stitch
- Head Honcho
Naslagala si pojmove s ruba spektra, eto kako. Naglasak je tu više na ekstremnom, a manje na opasnom.
A ja sam ga, s dužnim poštovanjem, vratio. Nekoliko je razloga za to. Bez prijašnjeg naslova, što primjerice znači prvi i pogotovo drugi post?
Nigdje veze, samo stvaraš zbrku.
Nadalje, ovdje neće postojati opća tema za flejmanje. Kao što neće postojati ni opća tema za svađanje. Nego će sudionici koji trolaju i vrijeđaju biti banirani, a takve teme zaključane. Ovo nije Forum.hr s nekoliko tisuća aktivnih članova nego mala i skladna zajednica. Tako će i ostati, barem dok sam ja šef.
Napokon, rekao sam već mnogo puta da se naslovi starih tema ne mijenjaju. Što su tražilice indeksirale, indeksirale su. Trkeljanje još muku muči s optimizacijom i nema nikakve potrebe da moderatori dodatno kompliciraju taj proces. Ako se što mijenja, mijenja se odmah. Ili nikad.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Ako te toliko zanima problematika, pokreni temu. Ova je privremena i služi da se razriješi napetost stvorena na drugom dijelu foruma. Čim ta plemenita zadaća bude obavljena, zaključat ću je.Šabović Adis wrote: ↑20 Apr 2020, 19:15Dakle, privatnik ima sudove? I policiju? I drugo?
Štima, država ako nije društvena onda je privatna svojina.![]()
Stiče, druže Stari, ajmo mi bježat odavde, jebo privatne prćije...nismo mi španovani za taj režim rada.![]()
Daš čovjeku mali prst, a on zgrabi cijelu ruku.
Potpisi su za budale.
- Marsovac7
- Svemirka
Pa samo je jedan (anarhist) s ruba spektra. Nacionalna svjesnost i liberalizam nisu nikakvi ekstremi. Naglasak je bio na tome da većina ljudi smatra kako to nikako ne ide jedno s drugim. A kod mene ide.
Ma da, skužila sam to naknadno, čak sam htjela editirati ovaj upis da bude jasnije na koga se referiram.
Ma kad to (tema za flejmanje/svađanje) negdje postoji, nije to za pravo svađanje, nego više za neko ritualno.Stitch wrote: ↑21 Apr 2020, 01:57Nadalje, ovdje neće postojati opća tema za flejmanje. Kao što neće postojati ni opća tema za svađanje. Nego će sudionici koji trolaju i vrijeđaju biti banirani, a takve teme zaključane. Ovo nije Forum.hr s nekoliko tisuća aktivnih članova nego mala i skladna zajednica. Tako će i ostati, barem dok sam ja šef.
Ali OK, nije nužno da to postoji. A ja i nisam baš tako svadljiva kao što mi neki (ne ti) žele imputirati.
OK, ja to prvi put čujem, zbilja nisam znala za to, ali ima logike. I poštujem to i držat ću se ubuduće.Stitch wrote: ↑21 Apr 2020, 01:57Napokon, rekao sam već mnogo puta da se naslovi starih tema ne mijenjaju. Što su tražilice indeksirale, indeksirale su. Trkeljanje još muku muči s optimizacijom i nema nikakve potrebe da moderatori dodatno kompliciraju taj proces. Ako se što mijenja, mijenja se odmah. Ili nikad.
- Stitch
- Head Honcho
Anarhizam je nešto od čega žgaravicu dobijem, isto kao i libertarijanizam. To su ideologije za malu djecu. Liberalizam mi je daleko probavljiviji, ali uz nekoliko ograda. Ljevičar sam kad su posrijedi radnička prava, socijalna prava, prava žena i svih manjina. Ne volim kad se u to dira. Desničar sam kad su u pitanju hrvatska država, povijest, kultura i jezik. Takne li se u to, također popizdim. Zato te donekle razumijem, i meni su potrebne suprotnosti da se politički definiram. Ali nisam hadezeovac i nisam esdepeovac. Za njih ne glasam. Prve ne želim glasom abolirati za kriminal, a druge za glupost i nesposobnost. Oni za me ne postoje. No koliko mi je poznato, stranka u kojoj si aktivna bila - spomeni je ako hoćeš, ja neću - zeru je bila radikalnija od HDZ-a. Griješim li?
Potpisi su za budale.
- Šabović Adis
- Inventar
Jesam se naflejmo, moremi bit trimjeseca.
Izvukao sam iz intervjuisanih dovoljno da formiram zaključak. Ali uzevši u obzir kvantnu fiziku koja kaže da i samo mjerenje utiče na rezultat, ne čude me zaključci nimalo - pitanja su bila takva kakva su bila, znači tendenciozna. Mogo sam se i u ogledalo pogledat, zaključio bih isto.
Ne znam, ako Marsovača ima kakvih pitanja za mene nek raspali slobodno. Dužan sam joj to.
-
- Information
-