Lak za nokte

Ljepota za sve: nađite pravi savjet!
bliss

Post 28 Oct 2011, 12:56

Morticia » wrote:Nokti ne žute od tamnih lakova nego od nedostatka kisika, ukoliko su non stop ili jako često pokriveni lakom.

Tako su barem meni rekli. :ne zna:
Stvarno? :eek: Nikako mi nije jasno zašto su peri dnu mrvicu žućkasti a uvijek ispod laka u boji stavim bazu. A sad već neko vrijeme koristim samo bezbojni. Znači, moram biti bez bezbojnog laka da se riješim žutila? :tuzni:

Morticia

Post 28 Oct 2011, 12:58

Ne znam, ne tvrdim ništa, ali godinama sam koristila isključivo svijetle lakove (slonova kost, npr.) i nokti su mi ispod svejedno bili žućkasti. :ne zna:
A pušim cca 5 cigareta dnevno i ne gulim baš često naranče. :zubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Gazda

Post 28 Oct 2011, 12:59

Znao sam da se ispod tih (groznih) boja kriju još veći užasi :(
MadnessInMethod

Post 28 Oct 2011, 13:10

Morticia » wrote:Ne znam, ne tvrdim ništa, ali godinama sam koristila isključivo svijetle lakove (slonova kost, npr.) i nokti su mi ispod svejedno bili žućkasti. :ne zna:
A pušim cca 5 cigareta dnevno i ne gulim baš često naranče. :zubo:
zavisi od toga kakav je sam nokat.
ali, učestalo lakiranje lakovima u boji, makar i svijetlima, bez baznog laka, svejedno izaziva žutilo, samo što nokti neće ostati žuti nakon prvog lakiranja nego petog, desetog, petnaestog, kada se nakupi pigmenta koji se upio u nokat.
neki nokti su skloniji upijati pigmente, neki su manje skloni tome.
neki nokti će požutiti i od bezbojnog laka. neki neće.
to je isto kao što su nekome essence lakovi genijalni, a meni se nikad na noktu nisu zadržali dulje od 48 sati. a nekima se catrice lakovi odmah skinu, a ja ih imam na noktima po 5-6 dana. :ne zna: to je vrlo, vrlo individualno.
"Madness in method, that's genius." F. Herbert
A.P.
Cactus

Post 28 Oct 2011, 13:30

MadnessInMethod » wrote: to je isto kao što su nekome essence lakovi genijalni, a meni se nikad na noktu nisu zadržali dulje od 48 sati. a nekima se catrice lakovi odmah skinu, a ja ih imam na noktima po 5-6 dana. :ne zna: to je vrlo, vrlo individualno.
Ne bih rekla da je do nokta, više do lakova. Meni neki catrice stoje 5 dana, neki padnu isti dan, valjda ovisi kako na koji naletiš.

Što se tiče žutila, mislim da kombinirano nedostatak zraka (stalna pokrivenost kojim god lakom, svijetlim ili tamnim) rezultira žutilom. Recimo, uvijek koristim tamnije nijanse, i jedva se vidi žutilo, a tek sam prije mjesec i pol konačno uzela bazu nakon par godina bezbaznog lakiranja. Doduše, moji nokti su savršenstvo majke prirode pa se ne računam :herp: :o
MadnessInMethod

Post 01 Nov 2011, 22:09

Pješčana » wrote: ja jučer usred Müllera kupila Catrice lak za nokte.

dakle, netočno, kolegice AP! :D

i samo da znate, lak za nokte se zove Miss Piggy Reloaded
prekrasna boja.
odvratna (ne)mazivost. potrebno puno laka da bi se prestao prozirati rub nokta.
osim toga, svaki put mi gad jedan oboja nokte u roza (probije mi kroz podlak, nevjerojatno ali istinito!)
Pješčana

Post 01 Nov 2011, 22:45

MadnessInMethod » wrote:
prekrasna boja.
odvratna (ne)mazivost. potrebno puno laka da bi se prestao prozirati rub nokta.
osim toga, svaki put mi gad jedan oboja nokte u roza (probije mi kroz podlak, nevjerojatno ali istinito!)
mda.
jučer ga kupila i stavila za izlazak :cerek:
sad ga upravo skidam da uredim nokte za ujutro za posao.
baš to, divna boja, rub nokta se vidi ko da ga je dijete lakiralo :rolleyes:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Melody

Post 02 Nov 2011, 10:44

S Catrice tim lakovima morate pažljivo. Ja se sjećam kad sam nakon nekih malo kvalitetnijih (bourjois, deborah, opi) kupila Catrice, napatila sam se k'o siroče, jer sam navikla da mi se lak lijepo maže i lako :D Onako, sam od sebe :D

Ali navikne se čovjek. Jedan mali tip - stavite ga u fridž, bit će lakše manipulirati s njim nakon što dva dana tamo odstoji.

I obavezno nadlak za njih. Osim ako samo ne sjedite nepomično u fotelji i gledate tv jedno tri dana :D
MadnessInMethod

Post 02 Nov 2011, 10:58

ma, nisu ni svi tako gadni... ja sam, recimo, zadovoljna s većinom nijansi koje imam njihove. ta nesretna miss piggy je flop po pitanju mazivosti, i sestra je nedavno neki crni sa šljokama raznobojnim kupila (e, sad, je li sunshades ili onaj iz out of space, nisam sigurna), isto je vrištati htjela kako se loše maže... a imam neke (lucky in lilac, up in the sky, hip queens, pool party, sold out forever) koji ne samo da se krasno mažu nego imaju potpuno prekrivanje u jednom sloju... tako da me miss piggy baš neugodno iznenadio.
Pješčana

Post 02 Nov 2011, 11:30

oh, nisam stigla sinoć skinuti lak :serek:
na poslu sam ko Madonna u spotu iz osamdesetih :raspa:
znači, nadlak?
ma, nije mi žao tih dvajst kuna, sviđala mi se boja, ova sa slike
Image
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Pješčana

Post 02 Nov 2011, 11:33

pisala sam negdje drugdje, no ovo je tematski vezano za lakove.
Image
lak za nokte, Miss Piggy Reloaded, divna boja, zločest lak
Melody

Post 02 Nov 2011, 12:26

Da, nabavi dobar nadlak, ne štedi na tome, duže će ti trajati lak. A imaju predivnih boja, šteta ne kupiti za tu siću :D
MadnessInMethod » wrote:ma, nisu ni svi tako gadni... ja sam, recimo, zadovoljna s većinom nijansi koje imam njihove. ta nesretna miss piggy je flop po pitanju mazivosti, i sestra je nedavno neki crni sa šljokama raznobojnim kupila (e, sad, je li sunshades ili onaj iz out of space, nisam sigurna), isto je vrištati htjela kako se loše maže... a imam neke (lucky in lilac, up in the sky, hip queens, pool party, sold out forever) koji ne samo da se krasno mažu nego imaju potpuno prekrivanje u jednom sloju... tako da me miss piggy baš neugodno iznenadio.
Istina, da - to sve zavisi od boje. I ja imam Hip Queens i London Weather Prognosis te Raspberry Fields Forever i ne mogu vjerovati kako se dobro mažu. Imali su oni nekoć naljepnicu na kojoj piše: one coat only (i na njemačkom isto) ili two coats, pa sam tako znala birati lak, obično su bolji oni što prekrivaju u jednom sloju.
Plavi, sivi i jako crveni/pink po mom iskustvu najbolje drže.

Crni sa šljokicama su obično fula, ali eto ja imam iz Out Of Space onog Scottyja, i on je ok nakon što sam ga fridžidirala, no i dalje se patim :D
Maleficent

Post 02 Nov 2011, 13:06

Prije 7 godina (riječima:sedam) sam na nagradnoj igri osvojila jarkocrveni Bourjois lak i dan danas se super maže. A ovo sve ostalo iz DM asortimana (Max factor, Loreal, She itd.) jad i bijeda. Ljepljivo već nakon prvog korištenja, puca i tak.
Melody

Post 02 Nov 2011, 13:48

Joj, da, meni se Bourjois može s Opijem mjeriti i sa China Glaze :s

Pješčana, ovaj Raspberry Fields Catriceov bi se možda tebi svidio, uguglaj ga.
Daj nek Gazda odvoji ovaj dio rasprave o lakovima na temu o lakovima, ovdje smo fakat offtopic.

I ne mogu editirati, nije London Weather Prognosis, nego London Weather Forecast :zubo:
MadnessInMethod

Post 02 Nov 2011, 13:49

:čeka da netko odreže postove i preseli ih na odgovarajuću temu, ali ne odustaje od razgovora o lakovima zbog toga:

mislim da je i sestrin scotty. sad kad baš kažeš, ja većinu catrice imam plave, zelene i ljubičaste. ove "normalne" nijanse kupim bourjois :zubo: (a bourjois jako volim, krasni su, iako se zgusnu u rekordnom roku, na što mi srce puca. naučila sam čak i sa zgusnutim bourjois lakovima nokte lakirati koliko ih volim)
a po novom im valjda na svim lakovima piše 2 coats.

a nadlak... dobar nadlak je muss. mene je lakiranje noktiju jako frustriralo dok nisam otkrila tajnu dobrog nadlaka. ne mora čak ni skup biti, meni essence btgn top sealer fantastično odradi posao.
Gazda

Post 02 Nov 2011, 13:59

Bad polish, bad! Back to your room!
Morticia

Post 02 Nov 2011, 14:08

Meni je ovaj lak poprilično bljak, a još su i nokti loše nalakirani.
Valjda zato što se loše lakira, jel'. :o :rofl:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pješčana

Post 02 Nov 2011, 14:59

ali, imamo temu o lakovima za nokte, zašto ovo nije spojeno?
Melody

Post 02 Nov 2011, 16:37

Spojite, spojite :azdaja: :D
rh4ps0dy

Post 02 Nov 2011, 16:41

Meni se ama nikad nisu zažutili nokti. Ni od crnog laka. Al se zato borim sa kožicama ko velika. :(
MadnessInMethod

Post 02 Nov 2011, 18:07

od crnog posive. :kava:
a za kožicu dušu dao afroditin gel za odstranjivanje kožice. jednostavno otopi suhi dio kožice. (ako o kutikulama govoriš. ako je problem ostatak kožice, koja je meni prirodno suha, a onda mi ju kada radim kreda dodatno zakolje, tu ti samo tone kreme za ruke (ne)pomažu)
rh4ps0dy

Post 02 Nov 2011, 18:13

Sve mi je to suvo. :( Tarackam to Lemony Flutterom iz Lusha i pomalo pomaže.
jevgenija

Post 03 Nov 2011, 10:59

spojito.
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
Melody

Post 03 Nov 2011, 16:49

MadnessInMethod » wrote:od crnog posive. :kava:
a za kožicu dušu dao afroditin gel za odstranjivanje kožice. jednostavno otopi suhi dio kožice. (ako o kutikulama govoriš. ako je problem ostatak kožice, koja je meni prirodno suha, a onda mi ju kada radim kreda dodatno zakolje, tu ti samo tone kreme za ruke (ne)pomažu)
Predobar je Afroditin, ja sam ga čak koristila samo jedan mjesec i više nisam imala problema s tom kožicom. Nisam mogla vjerovati :D
I ja govorim o kutikuli.
Herp
Nikki Gauda

Post 06 Nov 2011, 18:15

Samo da prijavim, uzela sam essenceov nadlak za brzo sušenje, djeluje. :D
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
  • Information