Reći ću samo - na redu si, Nvnk!
Pogodi gdje sam bio/bila
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
- scarletlemur
- atomski zdesna!
- Been thanked: 23 times
Jel to neki - očito ne baš sačuvani- reljef?
E sad, na ovaj drugi dio pitanja ti ne bi znala odgovorit
E sad, na ovaj drugi dio pitanja ti ne bi znala odgovorit
- scarletlemur
- atomski zdesna!
Paaaa...bilo bi dobro kad bi malo pomogao s datiranjem. S moba jako slabo razaznajem o čemu se radi, ali ne djeluje mi grčko-rimski, a bogami ni egipatski 
- Stitch
- Head Honcho
Je li to hrvatski reljef? Srednjovjekovni, možda?
Potpisi su za budale.
Radi se o "hrvatskom" reljefu jer je u Hrvatrskoj, ali tada (cca 3. stoljeće) - tu Hrvata, naravno, nije bilo.
Jest djelo Rimljana, ali, Scarlet, u pravu si, izvorno podrijetlo nije rimsko, nego puno starije. Jest u stari Rim došlo preko Grka, ali ne i preko Egipćana.
Jest djelo Rimljana, ali, Scarlet, u pravu si, izvorno podrijetlo nije rimsko, nego puno starije. Jest u stari Rim došlo preko Grka, ali ne i preko Egipćana.
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
To je in situ uslikano?
Uf..puno je tog u Hr.
Uf..puno je tog u Hr.
- scarletlemur
- atomski zdesna!
Koje 'likove' vi razaznajete na tom reljefu?
Ja vidim 'nešto' krilato, očito nije Ahura Mazda onda....a i ovi - šta su to- vojnici?? taman dovoljno perzijski djeluju, a, nisu.
E jesi ga zakomplicirao
Ja vidim 'nešto' krilato, očito nije Ahura Mazda onda....a i ovi - šta su to- vojnici?? taman dovoljno perzijski djeluju, a, nisu.
E jesi ga zakomplicirao
Jesam. 
Ne, nije Ahura Mazda, ali ima veze s njim.
Da, štovanje tog božanstva je među Rimljane došlo od Grka, od njih pak od Perzijanaca itd...
Krilato nije ništa, radi se o nečem drugom. (EDIT: plašt?) U stvari božanstvo o kojem je riječ ubija bika.
Ne, nije Ahura Mazda, ali ima veze s njim.
Da, štovanje tog božanstva je među Rimljane došlo od Grka, od njih pak od Perzijanaca itd...
Krilato nije ništa, radi se o nečem drugom. (EDIT: plašt?) U stvari božanstvo o kojem je riječ ubija bika.
- scarletlemur
- atomski zdesna!
:aha moment:
Znam o čemu se radi, ali sam 'guglanjem božanstva' došla do otkrića za koje svakako ne bi znala da kod nas postoji.
Nek dalje pogađaju, ja šutim
Znam o čemu se radi, ali sam 'guglanjem božanstva' došla do otkrića za koje svakako ne bi znala da kod nas postoji.
Nek dalje pogađaju, ja šutim

Ta vrsta guglanja je dopuštena, a ja ju u ovom slučaju čak i potičem.
Pa ne misliš valjda da bi itko to pogodio bez guglanja.
Jedino je zabranjeno guglati fotografiju kao takvu.
Dakle, molim(o) te da ne zadržavaš igru i pokušaš ponuditi rješenje.
Pa ne misliš valjda da bi itko to pogodio bez guglanja.
Jedino je zabranjeno guglati fotografiju kao takvu.
Dakle, molim(o) te da ne zadržavaš igru i pokušaš ponuditi rješenje.
- Stitch
- Head Honcho
Split?
Split?
Potpisi su za budale.
- scarletlemur
- atomski zdesna!
Nvnk je očito inspiraciju pronašao u nadavnom posjetu Dubrovniku.
Cavtat dakle
@Stič, sutra ćete mi objasnit kak se to fotografije guglaju, a ovo za Mitru zaista nije bilo teško pogoditi nakon poprilično detalja koje je nvnk naveo.
Al, jebeš mi sve, di je tu bik? Ok, vidim noge od neke živine, al ne BiH se na bika kladila
Cavtat dakle
@Stič, sutra ćete mi objasnit kak se to fotografije guglaju, a ovo za Mitru zaista nije bilo teško pogoditi nakon poprilično detalja koje je nvnk naveo.
Al, jebeš mi sve, di je tu bik? Ok, vidim noge od neke živine, al ne BiH se na bika kladila
Da, to je Mitra iz Močića kod Cavtata! 
Bik se vidi, ali možda nešto lošije zbog igre svjetla i sjene te zbog uništenosti reljefa.
Tu ima više detalja:
https://www.dulist.hr/cavtajski-reljef-mitra/571643/
A ovdje se bolje vidi bik, na sačuvanijoj Mitri:
https://iranian.com/1997/09/11/mithra/
Inspiracija za zadatak mi je bilo Sandrino pitanje kako sam išao s dubrovačkog aerodroma do smještaja. U stvari sam s Platanusovim busom išao samo nazad, na aerodrom. Moj je putovanje u stvari bilo Cavtat - Orebić - Mljet - Dubrovnik, dakle prvu sam noć spavao u Cavtatu.
Buseva s aerodroma do Cavtata nema, a taxiji su bezobrazno skupi za jednu tako kratku relaciju. saznao sam, pak, da postoji markirana planinarska staza od blizine aerodroma do Cavtata i tome, kao planinar, jednostavno nisam mogao odoljeti. To mi je prvi put u putničkoj karijeri da sam išao pješice od aerodroma do smještaja.
Uglavnom, Močići su na toj stazi, pa sam usput posjetio i Mitru, kao prvu atrakciju na putu.
Bik se vidi, ali možda nešto lošije zbog igre svjetla i sjene te zbog uništenosti reljefa.
Tu ima više detalja:
https://www.dulist.hr/cavtajski-reljef-mitra/571643/
A ovdje se bolje vidi bik, na sačuvanijoj Mitri:
https://iranian.com/1997/09/11/mithra/
Inspiracija za zadatak mi je bilo Sandrino pitanje kako sam išao s dubrovačkog aerodroma do smještaja. U stvari sam s Platanusovim busom išao samo nazad, na aerodrom. Moj je putovanje u stvari bilo Cavtat - Orebić - Mljet - Dubrovnik, dakle prvu sam noć spavao u Cavtatu.
Buseva s aerodroma do Cavtata nema, a taxiji su bezobrazno skupi za jednu tako kratku relaciju. saznao sam, pak, da postoji markirana planinarska staza od blizine aerodroma do Cavtata i tome, kao planinar, jednostavno nisam mogao odoljeti. To mi je prvi put u putničkoj karijeri da sam išao pješice od aerodroma do smještaja.
Uglavnom, Močići su na toj stazi, pa sam usput posjetio i Mitru, kao prvu atrakciju na putu.
- scarletlemur
- atomski zdesna!
Koji si ti lik 
Htjedoh postavit fotku al mi postimage javlja neku serversku grešku
A taman sam htjela okačit jednu za - ja ne guglam :durica - Stiča
Htjedoh postavit fotku al mi postimage javlja neku serversku grešku
- Stitch
- Head Honcho
Prolazni problemi, vjerojatno. Serveri su takvi, uvijek im nešto smeta.scarletlemur wrote: ↑23 Sep 2020, 17:28Htjedoh postavit fotku al mi postimage javlja neku serversku grešku
Potpisi su za budale.
- scarletlemur
- atomski zdesna!
Nek Marsovka stavi fotku, ipak je najbliže bila, a- kako čujemo- s ovim je mjestašcem i obiteljski povezana.
Meni upload dođe do 48% i onda....kurac
Meni upload dođe do 48% i onda....kurac
-
- Information
-