Kako stvari stoje s vama?
Volite li kapučino?
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 614 times
- Been thanked: 954 times
Napravio sam si Franckov Cappuccino Irish Cream, koji pijem kada nemam Nescaféov Irish Cappuccino, meni znatno ukusniju inačicu. Tu i tamo žena mi donese štogod egzotičnije i skuplje, npr. Niederegger Cappuccino Marzipan (plavi mi je bolji od crvenoga, a pogotovo od onoga s okusom po orašastim plodovima - ostale nisam probao); tu i tamo sam sebi velim da se treba vratiti čokoladi ili klasičnoj verziji - ali to je sve, drugih preferencija nemam. Božesačuvaj da popijem vaniliju ili, još gore, kapučino bez kofeina. 
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Pijem ja i kavu, ali kapučino ima drugu svrhu - napravim pola litre, ulijem u veliku čašu pa pijuckam kad mi se osuše usta. Stradale su mi žlijezde slinovnice, treba mi svojevrstan ovlaživač, a kapučino je fin, finiji od vode ili sokova. Nema ni toliko kofeina, ne tresem se od njega kao od kave. 
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Okus se promijenio. Nije važna toliko cijena koliko mi je bitna kvaliteta, svojevrstan povratak u prošlost i djetinjstvo. A toga nema. Eurokrem, čokolade koje je nekad proizvodilo Zvečevo, najbolje u ondašnjoj Jugoslaviji, tvrdi bomboni - gomila proizvoda izgubila je nekadašnju vrijednost. Barem meni, ne znam za druge.
Potpisi su za budale.
- Marsovac7
- Svemirka
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 42 times
Da, zato mi je i fin jer Bajadera bombone ne volim, preslatki su mi.Stitch wrote:Žena mi danas donijela i tu vrstu. Rekoh, da napišem recenziju.
Fino je, ali promašili su original. Više me podsjeća na kapučino s okusom lješnjaka nego na Bajaderu.
Wow, postala sam moderatorica. :)
- Stitch
- Head Honcho
A Griotte i Fontana Ledene kocke, kakav je to okus? Možeš li ga opisati?
Obožavam lješnjak, ali ne u šalici. Što sam god probao, bilo je... hm, nekompatibilno, nespojivo s kavom. Isto kao npr. čokolada. Više je posrijedi slatkiš nego kapučino. S tim da vruća čokolada kao napitak postoji, stigao sam se naviknuti. No ti novi okusi nisu mi nadomjestak za kavovinu.
Obožavam lješnjak, ali ne u šalici. Što sam god probao, bilo je... hm, nekompatibilno, nespojivo s kavom. Isto kao npr. čokolada. Više je posrijedi slatkiš nego kapučino. S tim da vruća čokolada kao napitak postoji, stigao sam se naviknuti. No ti novi okusi nisu mi nadomjestak za kavovinu.
Potpisi su za budale.
- Pastir
- Has thanked: 992 times
- Been thanked: 482 times
Ne zamjeri zbog opservacije — pomalo si neobičan. Spomenuo si da voliš orašaste plodove — mislim na „mojoj“ temi o voćnim salatama — pa bi bilo očekivano da voliš i kapučino, sladoled ili kolače koji sadržavaju lješnjake, bademe, orahe, pistacije... Ali nije tako.
Kod mene to nije slučaj.
Kod mene to nije slučaj.
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
- Marsovac7
- Svemirka
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 42 times
Ta druga dva su bolje pogođeni, više podsjećaju na original. Ali džabe da ti opisujem, probaj pa vidi sviđaju li ti se.Stitch wrote:A Griotte i Fontana Ledene kocke, kakav je to okus? Možeš li ga opisati?
Ja baš volim kombinacije kave/cappuccina s lješnjakom, a s čokoladom i vanilijom ne.
Wow, postala sam moderatorica. :)
- Stitch
- Head Honcho
Što, kad voliš - voliš?Pastir wrote: ↑26 Jul 2025, 19:43Ne zamjeri zbog opservacije — pomalo si neobičan. Spomenuo si da voliš orašaste plodove — mislim na „mojoj“ temi o voćnim salatama — pa bi bilo očekivano da voliš i kapučino, sladoled ili kolače koji sadržavaju lješnjake, bademe, orahe, pistacije... Ali nije tako.
Kod mene to nije slučaj.
Nije to toliko čudno, okusi se preradom ili pripremom mijenjaju. A kad pijem kavu ili kapučino, očekujem da će štogod od te osnove ostati, da neće postati nešto drugo.
Jasno. Htio sam okvirnu informaciju, da vidim što ću iduće uzeti.
Potpisi su za budale.
-
- Information
-