Reklamirati Trkeljanje?

Stare teme i začeci foruma
Lord Byron

Post 07 Nov 2011, 13:53

Jutros je nas nekolicina izrazila zainteresiranost i spremnost da financira nekakvo negdje reklamiranje Trkeljanja.com. Hek je spomenuo AdWords, meni se to čini pametan prijedlog. Mislim, meni bi bilo kulije postaviti banner na fhr, ali nekako dvojim o izvedivosti tog pothvata : aisling:.

Postoji li dobra duša koja bi sve to organizirala i izvela? Organizacija se sastoji od objave računa na koji bi se uplatila lova, izvedba se sastoji od - izvedbe :D.

Svatko onaj koji kao organizator i izvođač počne komplicirati s osjećajem odgovornosti i obvezivanjem na dokumentiranje, administriranje i opravdavanje primljene i utrošene love : Morticia: ili bilo što slično činovničkoga i preozbiljnog, dobit će štafetno jednu veeeeeeeliku metlu i naputak kamo s njom.

Jednostavno: tko želi, uplati koliko želi, i onda se o tome nigdje nikad ne priča.

aisling

Post 07 Nov 2011, 14:14

Za.

I možda ne bi bilo loše uplate zadržati anonimnima, barem iznose, a ne da ovdje pišemo - ja dao sto ojra pa da mora doć kum i dat više :zubo:
Happy Easter!
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 855 times
Been thanked: 1642 times
Post 07 Nov 2011, 14:40

Što se izvedbe tiče, kampanju doista svatko može pokrenuti, nije teško. Treba mu kartica za internetsko plaćanje (MasterCard, Visa) jer bez podataka o naplati (koja se obavlja ili unaprijed ili automatski) korisnički račun nije aktiv(ir)an.

Pokrenuta, cijela se stvar svodi na izbor tržišta i ključnih riječi. Odredi se dnevni limit, o kojem ovisi broj prikazivanja, smještaj oglasa na stranici te licitacije. Što to znači? Ako su ključne riječi atraktivne - što znači da ih mnogi rabe - za njih se licitira odnosno daje se veća ponuda (cijena po kliku) kako bi pri pretraživanju rezultat pretrage bio bolje plasiran. Nagađam da je forum vrlo atraktivna riječ. :zubo:

Znači, tri su načina kontrole troškova - dnevni limit, kvaliteta (smještaj), licitacija. Kampanja se može obustaviti i ponovo pokrenuti, a postoje alati koji vam vele što radite krivo. Onda upišete druge riječi ili dodate minus-opciju u naprednom pretraživanju, što znači da se neki pojmovi izostavljaju iz pretrage.

To je, onako, ugrubo. :kava:
Potpisi su za budale.
jevgenija

Post 07 Nov 2011, 14:42

za. i hoću riječ HDZ :D
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
Lord Byron

Post 07 Nov 2011, 14:43

Hekatonhir » wrote:Nagađam da je forum vrlo atraktivna riječ. :zubo:
Malo sam pogledao po njihovim stranicama, imaš mogućnost "proigravanja" odabira nekih riječi. "Forum" je jako atraktivna. "Lord Byron je hodajuće božanstvo" je potpuno neatraktivna. :tuzni:

Zapravo, pokušao sam simulirati s koliko bi novaca cijela stvar imala smisla - nisam se baš proslavio :brukica:. A opet, meni bi bila fora pokušati s koliko god novaca, bez ikakvih očekivanja rezultata - onako, ideja mi zvuči kul. :D
Stitch
Head Honcho
Post 07 Nov 2011, 14:47

jevgenija » wrote:za. i hoću riječ HDZ :D
To će poskupiti kampanju, valjda ti je odmah jasno. ;)
Lord Byron wrote: Malo sam pogledao po njihovim stranicama, imaš mogućnost "proigravanja" odabira nekih riječi.
Znam, spomenuo sam što znači minus u naprednom pretraživanju.
Potpisi su za budale.
schmokljan

Post 07 Nov 2011, 14:50

Apsolutno za, apsolutno za anonimno doniranje.
aisling

Post 07 Nov 2011, 14:51

Ako će svatko raditi za sebe može se dogoditi da duplamo uplatu za neku riječ, zar ne? :confused:

OK, samo pronalazim izgovor zapravo da se izvučem bez previše posla, al svejedno :zubo:
Happy Easter!
Lord Byron

Post 07 Nov 2011, 14:58

aisling » wrote:Ako će svatko raditi za sebe može se dogoditi da duplamo uplatu za neku riječ, zar ne? :confused:
Mislim da je ideja da se uplaćuje na jedan račun, a da onda korisnik tog računa vodi cijelu priču, uključujući i odabir riječi i svaštanešto.

Krenemo li se forumski dogovarati, već vidim reprizu "forumskih pravila". :rofl:

Nisam ja to baš preozbiljno zamislio (ah, pa to je samo novac :hekla:) - bilo bi zgodno da svaki investitor odabere i po jednu riječ, onako da ima dojam da je nešto kupio, da sudjeluje. Ali, nema nikakvih uvjeta niti očekivanja :D.
Morticia

Post 07 Nov 2011, 15:08

Kako god se vi dogovorite, al' odmah napominjem da ja s nikakvim parama i računima ne želim imati veze.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Morticia

Post 07 Nov 2011, 15:09

Nadam se da me niste krivo shvatili. :zubo:
Pomoći mogu, al' ne želim biti odgovorna za ičiju JEDNU lipu, a kamoli nešto više od toga.
I to je konačno i definitivno.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Lord Byron

Post 07 Nov 2011, 15:19

Morticia wrote:Pomoći mogu, al' ne želim biti odgovorna za ičiju JEDNU lipu, a kamoli nešto više od toga.
I to je konačno i definitivno.
O, kako sam znao. :D

O kakvoj odgovornosti (opet :rofl:) govoriš? Meni se, a uvjeren sam i svakom drugom zainteresiranom, apsolutno fućka za to što će se dogoditi s novcima koje uplatim - ne pada mi na pamet niti razmišljati, a kamoli priupitati za njihovu sudbinu.

Ja tvoju poziciju razumijem, ali pokušaj na trenutak "obrnuti strane" pa mi reci: bi li ti u "obrnutoj" ulozi ijednog trenutka razmišljala o tome što će Byron ili već netko napraviti s tvojim novcima?

Iskreno mi je žao što si, još od samih početaka, tako nepotrebno "ukočena". Žao mi je što ne mogu pronaći pravu rečenicu koja bi ti pokazala koliko su razlozi za tu tvoju ukočenost umišljeni i nepostojeći.
Morticia

Post 07 Nov 2011, 15:22

Nisam ukočena. :durica:
Samo sam jako, jako oprezna. S razlogom.

No, ne želim ovo pretvoriti u još jedan post o mojoj "poziciji".
Učinit ću sve što je u mojoj moći, ali ne želim imati veze s ičijim novcima.
I to je sve. :) :nije psiho:
jevgenija

Post 07 Nov 2011, 15:26

Kad vam žena lijepo veli da joj ne date pare, aj bar jednom u životu budite zahvalni na pravovremenom upozorenju? a? :zubo:
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
Ze.

Post 07 Nov 2011, 15:26

Slažem se s Morti - nije stvar u tome što se vama fućka što ćemo vi s vašim novcima, meni se ne fućka. :D
Nije mi to odgovornost koju želim preuzeti.
Lord Byron

Post 07 Nov 2011, 15:29

Ze. » wrote:Slažem se s Morti - nije stvar u tome što se vama fućka što ćemo vi s vašim novcima, meni se ne fućka. :D
Nije mi to odgovornost koju želim preuzeti.
Ejebigasad, propao mi plan A. :D

A ništa, ajmo onda krenuti na plan B :hek:.

Možemo li zdušno navaliti na snubljenje Hekatonhira da se prihvati tog dijela posla? Konačno, AdWords je bio njegova ideja, a čovjek neće oskudijevati idejama za ključne riječi.
Stitch
Head Honcho
Post 07 Nov 2011, 17:00

Lord Byron » wrote: Možemo li zdušno navaliti na snubljenje Hekatonhira da se prihvati tog dijela posla? Konačno, AdWords je bio njegova ideja, a čovjek neće oskudijevati idejama za ključne riječi.
Hek je to radio s tuđim karticama i tuđim parama, dok je bio u svojevrsnoj digitalnoj agenciji. Neće mu biti strano. :zubo:

A sad bez zajebancije: bavio sam se svim oblicima internetskog marketinga, od oglašavanja na društvenim mrežama do Googlea i viralnog marketinga. Ali to je bilo na razini: "Bi li ti znao raditi to, bi li se snašao?" - "Aha, kako da ne, nije to nikakva mudrost a zanima me." :cerek:

Nemam certifikate, učio sam iz elektroničkih knjiga, preko Neta, na pokušajima i pogreškama. Meni je taj svijet zabavan jer je nov, mislim i perspektivan - ali širok je, u vražju mater. To što možda o njemu znam više od vas ne znači da znam sve. Okej?
Potpisi su za budale.
Lord Byron

Post 07 Nov 2011, 17:13

Hekatonhir » wrote: To što možda o njemu znam više od vas ne znači da znam sve. Okej?
Nitko ni ne traži "znanje svega" - traži se netko tko je voljan podmetnuti leđa, netko kome se da malo zajebavat' s tim.

Konačno, što je najgore što se može dogoditi?
Stitch
Head Honcho
Post 07 Nov 2011, 17:14

Voljan sam pomoći, to je neupitno. Još gore, ako se ne uključim - neću misliti da je dobro napravljeno. :zubo:
Potpisi su za budale.
Lord Byron

Post 07 Nov 2011, 17:54

Hekatonhir » wrote:Voljan sam pomoći, to je neupitno. Još gore, ako se ne uključim - neću misliti da je dobro napravljeno. :zubo:
Njanja "pomoći". O'š ti otvorit račun za uplate i postaviti kampanju? :azdaja:
Stitch
Head Honcho
Post 07 Nov 2011, 17:57

Hoću, nema problema. No ne razumijem se u kartice, priznajem. Imam Maestro već ohoho godina, za tekući, i ta mi je dovoljna. Koja je procedura za stjecanje onih "internetskih"?
Potpisi su za budale.
Lord Byron

Post 07 Nov 2011, 18:01

Hekatonhir » wrote:Hoću, nema problema. No ne razumijem se u kartice, priznajem. Imam Maestro već ohoho godina, za tekući, i ta mi je dovoljna. Koja je procedura za stjecanje onih "internetskih"?
To bi mogao biti zajeb - možda budu tražili stalan izvor prihoda.

Odeš u banku pa pitaš, pa dobiješ, čini mi se (davno je to bilo).
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 07 Nov 2011, 18:07

Za žirac? Tražiš i dobiješ. Naravno, plaćaš mjesečno uslugu koju ti je banka time učinila.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Lord Byron

Post 07 Nov 2011, 18:12

ElliQuinn » wrote:Za žirac? Tražiš i dobiješ. Naravno, plaćaš mjesečno uslugu koju ti je banka time učinila.
Kud žiro? Ne podliježe li sve što legne na žiro oporezivanju? :nezna:

Osim toga, čovjeku treba kartica kojom će moći plaćati online (Amex, Visa ili tako nešto).
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 07 Nov 2011, 18:22

Lord Byron » wrote: Kud žiro? Ne podliježe li sve što legne na žiro oporezivanju? :nezna:

Osim toga, čovjeku treba kartica kojom će moći plaćati online (Amex, Visa ili tako nešto).
Nekako mi se učinlo da se govorilo o žiro-računu. Onda da, Amex ili Visa (ne Visa Electron) mogu, to se može povezati i s PayPalom.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
  • Information