Prvo - ljudi koji dižu kredite i, općenito, troše su pokretači ekonomije. Čitava moderna ekonomija počiva na činjenici da se, kako je to jednom navedeno mislim u Financial Timesu, uspjelo čovjeka uvjeriti da mu treba ne jedan, ne dva, nego tri para tenisica. Do zastoja je došlo kad ga se nije uspjelo uvjeriti da mu treba i četvrti.
Dakle - Gazda - rastrošna ekipa, koja postoji, ali je u manjini, je pokretač ekonomije. Tvoja štedljiva obitelj je antikapitalistički element.
Drugo - nigdje nisam tvrdio da starost našeg voznog parka upućuje na naše siromaštvo, nego sam samo demantirao JPK-ov zaključak o hrvatskom voznom parku temeljen na njegovoj fasciniranosti voznim parkom u centru Zagreba. I da - ljudi kupuju Opel Astru umjesto Dacie jer je Dacia govno od auta. No ovo već postaje cirkus - građani jedne srednjoeuropske državice bi se morali ispričati Gazdi i JPK-u što su si priuštili Opel jebenu Astru, najprosječniji od prosječnih auta.
Što se tiče zubnih pasta, (teme koju je JPK iskoristio da me nazove budalom, što mu ne zamjeram jer ga, poput ..a unde, smatram tek inteligentnijom verzijom Pernara), slobodno vi rabite paste od 7 kuna iz DM-a. Među rodbinom imam i zubara (mi iz liječničkih obitelji se ne hvalimo s njima, ali ih prihvaćamo za članove, nikako za doktore), koji mi ne prodaju priče, nego znaju objasniti koja je zubna pasta za što. Da, ako imaš genetski savršeno zubno meso i kvalitetne zube možeš prati zube i s najjeftinijom četkicom na koju ćeš staviti malo soli. Inače, razlike postoje, a za one koje doista zanima evo linka koji daje linkove na
razne testove zubnih pasta.