Znam da ćete se trudit napisat najbolji kako god, ali ajmo još malo začinit. Najbolji sastavak bit će nagrađen na Saboru. Po svoj prilici šamarom, ali nek to bude iznenađenje.
Evo, da probijem led.
Moj bor šljašti svim bojama, prekrasno je odvratan i mislim da uzrujava susjede.
Ove godine na njemu se ne nalazi ništa novo, ovopošićna ponuda je jadna i bijedna tako da se bor snalazi s onim što je imao i prošlih godina.
Osrednje je visok, zapravo, nizak. Kad stoji na podu nije dovoljno primjetan tako da je postavljen na košaru za rublje kako bi punom snagom očarao sve stanovnike sobice i zle ljude što se naviruju kroz prozore.
Njegov vrh poprilično je čudan, tupast s jednom granom što strši nebu pod oblake. Na njoj stoji tirkizna zvijezda koja ravnotežu održava štapićima za ražnjiće.
Tijekom ove godine, otkriveno je kako kistolike lampice pretvoriti u male čupiće svjetla i sreće te sada još bolje pridonose neurotičnosti cijele slike, migajući u ritmu "Pomoć na cesti".
Bor nosi sve kuglice koje postoje u domaćinstvu, plave, narančaste, zlatne, srebrne i tirkizne. Tu je i posebna presijavajuća kuglica Perunija, postavljena na najuočljivije mjesto, kakvo najljepša kuglica i zaslužuje.
I šljašteća dlakava govna su u skladu, plava, zlatna i crvena, a ono jedino koje nema mjesta na samome boru, ružičasto, postavljeno je na onu šipku od zavjese. Ne želimo da se i jedan element osjeća zapostavljenim nit da sam plače u tami ormara.
Pažljivo oko uočit će i crvene zvončiće na lančiću i srebrnu i plavu ogrlica, slučajno bačene, potpuno nonšalantno nabacane.
Na žalost, ove godine pod borom nema Djeda Mraza s njegovim pratećim snjegovićima Tulekom i Bumbom, netragom su nestali. Ako ih slučajno negdje ugledate, molim vas da ih pošaljete kući.
Ovogodišnja novost su šljašteće naljepnice po prozorima, kupljene još prošle godine, ali zbog lijenosti i odbijanja pranja prozora, nisu upotrijebljene odmah. Sad caruju svježe opranim prozorima, skupa s plavim vilinim kosama što tako romantično crtaju plave šare po stropu.
Jako volim svoj bor s mirisom ustajale plastike.