Život na dug (ili na kratak)

Sve od javnog i tajnog interesa
Beau

Post 25 Nov 2011, 10:40

Okej, meni ovaj red za ajfon u Zagrebu, u današnje vrijeme, malo je tumač. Mislim da ova slika ipak nešto govori o životu iznad svojih mogućnosti u Kroejši.

Pješčana

Post 25 Nov 2011, 10:51

ajmo ovako:
koliko dućana je ponudilo ajfon taj dan Švicarskoj, a koliko u Hrvatskoj?
Ako su u RH, na primjer, bili dostupni samo u Zagrebu, onda nije toliko čudno.
meni je ajfon indikativan zbog gluposti, ne standarda
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
baja

Post 25 Nov 2011, 10:52

Pješčana » wrote: kako se to ubraja u tvoju statistiku?
kako se to uklapa u standard života?
čini mi se da su se ovdje izmiješale statistike: onih koji se zadužuju kreditima (za stanove jednako kao i za iPodove) i onih čija primanja nikad nisu ni mogla omogućiti dizanje kredita nego žive u minusu jer drugačije ne ide
JPK

Post 25 Nov 2011, 11:28

Pješčana » wrote:ajmo ovako:
koliko dućana je ponudilo ajfon taj dan Švicarskoj, a koliko u Hrvatskoj?
Ajmo ne.
Rekoh da je to indikator, a ne nešto što se može potpuno kvantitativno uspoređivati.
U Poljskoj, zemlji potpuno sličnoj nama, osim što tamo nije bilo krize, moraju plaćati ljude da stoje u lažnim redovima:
Mobile phone carrier Orange Poland admitted today that it hired actors to stand in line for the country's iPhone debut.

"It was a part of our marketing strategy, the concept was thought up at Orange Poland," the company told the Associated Press. "The aim was to 'warm up' the atmosphere around the launch of the iPhone."

Orange said they set up fake queues in front of about 20 stores around the country. Meanwhile, there were no lines outside of rival Era retail stores which also carry the iPhone in Poland according to several reports.
Ako su u RH, na primjer, bili dostupni samo u Zagrebu, onda nije toliko čudno.
meni je ajfon indikativan zbog gluposti, ne standarda
To je indikator za glupost/konzumerizam puta standard. Ako je red jednako dugačak u Zagrebu i u Zurichu (recimo), a u Zurichu je standard četiri puta veći, to znači da su Hrvati četiri puta gluplji i rastrošniji.
Biti i mniti svemiropolisno
Pješčana

Post 25 Nov 2011, 13:31

ma daj, onda su Hrvati cijela 4 puta gluplji? to onak, kao znanstvenik tvrdiš?
danas si baš sav u činjenicama i iznimno vjerodostojan. :kava:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
JPK

Post 25 Nov 2011, 13:44

Pješčana » wrote:ma daj, onda su Hrvati cijela 4 puta gluplji? to onak, kao znanstvenik tvrdiš?
danas si baš sav u činjenicama i iznimno vjerodostojan. :kava:
Mislim da nisi dobro pročitala moj post. :D
Pješčana

Post 25 Nov 2011, 13:57

JPK » wrote: Mislim da nisi dobro pročitala moj post. :D
možda :xzubo:
Lastan

Post 25 Nov 2011, 14:03

JPK » wrote: Ajmo ne.
Rekoh da je to indikator, a ne nešto što se može potpuno kvantitativno uspoređivati.
U Poljskoj, zemlji potpuno sličnoj nama, osim što tamo nije bilo krize, moraju plaćati ljude da stoje u lažnim redovima:
Ti znaš, naravno, da je i T-Com u Rvackoj unajmio statiste iz istog razloga?
JPK

Post 25 Nov 2011, 14:08

Lastan » wrote: Ti znaš, naravno, da je i T-Com u Rvackoj unajmio statiste iz istog razloga?
Nisam znao.
Misliš na ovaj put od jučer, ili kad je prvi put došao?
Lastan

Post 25 Nov 2011, 14:19

JPK » wrote: Nisam znao.
Misliš na ovaj put od jučer, ili kad je prvi put došao?
Nisam se posebno informirao o ovom zadnjem, ali znam za barem prva dva iPhonea.
Sad više T-Com i nije ekskluzivni distributer, pa ne znam kako to ide. Ali da, itekako su se angažirali statisti, a vjerojatno se angažiraju i dalje.
Beau

Post 25 Nov 2011, 14:56

Lastan » wrote: Nisam se posebno informirao o ovom zadnjem, ali znam za barem prva dva iPhonea.
Sad više T-Com i nije ekskluzivni distributer, pa ne znam kako to ide. Ali da, itekako su se angažirali statisti, a vjerojatno se angažiraju i dalje.
Aj, ovo mi zvuči bolje. Bolje po hrvatski razum.

Eto, šta sve jadni Hrvati moraju raditi da bi se prehranili :mudri:
Nego, znaš li kolko oni plaćaju to stajanje??
Lastan

Post 25 Nov 2011, 21:43

BoDerek » wrote: Aj, ovo mi zvuči bolje. Bolje po hrvatski razum.

Eto, šta sve jadni Hrvati moraju raditi da bi se prehranili :mudri:
Nego, znaš li kolko oni plaćaju to stajanje??
Mislim da je bilo stotinjak kuna. Nije neka sreća zbog koje bi netko uzeo slobodan dan. :D
Pješčana

Post 25 Nov 2011, 23:42

zanima me kako takav posao navedeš u CV?
jesi glumio ili radio za internacionalnu firmu? :misli:

i zašto meni svi postovi od danas stoje da su pisani jučer? :misli:
Lastan

Post 26 Nov 2011, 04:21

Pješčana » wrote:zanima me kako takav posao navedeš u CV?
jesi glumio ili radio za internacionalnu firmu? :misli:
Da. :D
i zašto meni svi postovi od danas stoje da su pisani jučer? :misli:
Provjeri je li ti uključen daylight savings time na forumu. Ja sam ga morao ručno isključiti.
Lord Byron

Post 26 Nov 2011, 08:12

"Vanjski suradnik vodeće telekom-tvrtke u Hrvatskoj"? Mislim, ne može biti "vanjskije" suradnje od stajanja pred trgovinom u idiotsko doba noći.

BTW, mislim da svi ti neobični indikatori poput duljine reda za iPhone nisu dobro mjerilo za stanje stvari u Hrvatskoj. Problem Hrvatske i jest "nenormalnost razdiobe dobara": krivulja kojom bi se opisalo stanje imala bi oblik Gaussove krivulje okrenute naglavce (hm, zapravo simbolično :D).

Vjerujem da se i bez statista može naći dovoljno bedaka koji će se mrznuti ne bi li se prvi dočepali nekog gadgeta, ali ne mislim da to pokazuje "da nam je dobro". Dio tih ljudi si fakat može to priuštiti bez nekih posebnih trauma (ali, taj dio "ne leži" na očekivanome, normalnom broju onih "srednjih"), a dio je potpuno zaluđen i izluđen "moraš skupit sve" mantrama i taj mu gadget znači odricanje od mnogočega potrebnog za normalan život.
JPK

Post 26 Nov 2011, 10:35

Hrvatska je što se tiče raspodjele prihoda među socijalnijim europskim državama poput Francuske. Nije u rangu skandinavskih i Japana, ali nejednaka raspodjela dobara svakako nije problem u Hrvatskoj.
Osim ako želiš nejednakost raspodjele prihoda uspoređivati po nekakvom zamišljenom stanju apsolutne pravde, a ne stvarnim državama.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 26 Nov 2011, 10:54

Mene jako, jako, jako u Hrvatskoj smeta što oni koji jesu na rubu društva ne dobivaju kvalitetnu pomoć i onda sve vrvi od humanitarnih akcija za stvari koje bi država trebala i ovako i onako osigurati potrebitima iz mog nemalog poreza.

No, što se ljutim, kad to ne osigurava ni meni?

Mislim da bih trebala registrirati i zaštiti brand "hrvatska budala".
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
JPK

Post 26 Nov 2011, 11:49

ElliQuinn » wrote:Mene jako, jako, jako u Hrvatskoj smeta što oni koji jesu na rubu društva ne dobivaju kvalitetnu pomoć i onda sve vrvi od humanitarnih akcija za stvari koje bi država trebala i ovako i onako osigurati potrebitima iz mog nemalog poreza.

No, što se ljutim, kad to ne osigurava ni meni?

Mislim da bih trebala registrirati i zaštiti brand "hrvatska budala".
Mene isto iritira to što se hr proračun uglavnom troši na ogromne socijalne transfere, koji oni odlaze raznim povlaštenim skupinama poput seljaka, branitelja, javnih firmi i slične glasačke mašinerije, po grčkom modelu, a obični invalidi i oni bez ikakvih prihoda žive jadno.
Hvala kurcu da ne plaćam porez za tu farsu.
Herp
Nikki Gauda

Post 26 Nov 2011, 20:42

Dijeljenje letaka = promotivne akcije za razne klijente. :zubo:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
  • Information