Što ovo zapravo znači? Kako izgleda ta kvalitetna svađa bez koje je sve drugo bezveze?Maleficent » wrote: Jebeš sve ak se nemaš s kim kvalitetno posvađat.
Svađanje u ljubavnim vezama
- Maleficent
Ljudi, nemojte bit tak doslovni. Čitajte u kontekstu teme o lutkama.aisling » wrote: Što ovo zapravo znači? Kako izgleda ta kvalitetna svađa bez koje je sve drugo bezveze?
Ma nije stvar doslovnosti. Tu izjavu sam već čula i nije mi jasna, pusti sad kontekst u kojem je izrečena, mene stvarno zanima kako izgleda kvalitetna svađa koje se nitko ne bi volio odreći?Maleficent » wrote:
Ljudi, nemojte bit tak doslovni. Čitajte u kontekstu teme o lutkama.
Onako - oko čega se to moraš svađati u nekoj vezi da bi ti ta veza bila bolja nego što bi bila bez svađa? Koje su to stvari? Stvarno me zanima.
Ne mogu zamisliti da se svađam oko nečeg do čega mi nije stalo, a ako se svađam oko nečeg do čega mi je stalo, onda jbg, čini mi se da bi mogla i bez toga.
Happy Easter!
- Lord Byron
Ljubomora je dokaz ljubavi. Kvalitetna svađa je dokaz da je ljudima stalo do partnera.aisling » wrote: Tu izjavu sam već čula i nije mi jasna
Fejspalm je dokaz da je ovo gore sarkazam.
"Kvalitetna" je, valjda, ona svađa u kojoj partnera gađaš samo uvredama, a ne i komadima posuđa.
Najozbiljnije, oko čega je ta svađa? Daj se sjeti nekog primjera.Moment » wrote:Ahm, potrebna je određena količina umješnosti da se kvalitetno zamahne tanjurom. : non_ lethal_ force:
Možda svađa nakon koje možemo "ispustiti paru", odahnuti i odšetati kao da se ništa nije dogodilo.
Ja stvarno ne razumijem.
Ovo ispuštanje pare mi zvuči grozno. Je, svima se skupi svega, al ako imam partnera zato da mogu ispuštat paru na njemu i da se on pravi ko da se nije ništa desilo, ne znam, meni je to malo otiračasto. Kako će me takav partner zapalit? A navodno svađe podrazumijevaju i neke strasti. Ništa to meni nije jasno.
Happy Easter!
Ne vidim fejspalmLord Byron » wrote: Ljubomora je dokaz ljubavi. Kvalitetna svađa je dokaz da je ljudima stalo do partnera.
Fejspalm je dokaz da je ovo gore sarkazam.
"Kvalitetna" je, valjda, ona svađa u kojoj partnera gađaš samo uvredama, a ne i komadima posuđa.
Happy Easter!
Majstorica sam takvih svađa. Kao i čitava mi šira familijaMoment » wrote:Možda svađa nakon koje možemo "ispustiti paru", odahnuti i odšetati kao da se ništa nije dogodilo.
I da, volim ih s vremena na vrijeme. I to samo s određenim ljudima, s onima koji se i sami umiju rekreativno posvađat, kako ja to zovem. Uglavnom, preferiram frajere s kojima se to može.
Meni je to super, traje 5 minuta i poslije kao da se ništa nije dogodilo. Ili čak, kad se smirim za tih pet minuta, pa vrtim film unazad i prisjećam se šta sam sve izgovorila umrem od smijeha
Oko čega? Baš svačega! Nemoguće je to prepričat. Al sitnice su u pitanju. Primjerice: šta će se gledat na tv-u
aisling » wrote: Najozbiljnije, oko čega je ta svađa? Daj se sjeti nekog primjera.
Ja stvarno ne razumijem.
Ovo ispuštanje pare mi zvuči grozno. Je, svima se skupi svega, al ako imam partnera zato da mogu ispuštat paru na njemu i da se on pravi ko da se nije ništa desilo, ne znam, meni je to malo otiračasto. Kako će me takav partner zapalit? A navodno svađe podrazumijevaju i neke strasti. Ništa to meni nije jasno.
Žlica nije na svom mjestu?
U ispustanju pare, ispustanje je bitno, ne povod.
Pored nekoga se mozes toliko opustiti da i gard samokontrole nije potreban.
Pored nekoga se mozes opustiti toliko da ti i neki propusti u njegovoj samokontroli nista ne znace.
To je neki malo temperamentniji oblik veze, pretpostavljam.
Mislin da san bija jasan
Ja jednostavno nemam vremena za takve pizdarije, a ni tolerancije. Takva izdrkavanja ne bi završila nikakvim opuštanjem, samo mojim gađenjem prema onom koji misli da me može zajebavat radi žlice.
U ispustanju pare, ispustanje je bitno, ne povod.
Pored nekoga se mozes toliko opustiti da i gard samokontrole nije potreban.
Pored nekoga se mozes opustiti toliko da ti i neki propusti u njegovoj samokontroli nista ne znace.
Ne radi se meni tu o samokontroli, niti o nedostatku opuštenosti. Da se izdrkavam na partnera i onda to još zovem posebnom vezanošću, jbg, smatrala bi ga šupendarom. Ili sebe, da je situacija obrnuta. Zato te svađe nikako ne razumijem. Te koje su kao kvalitetne i poželjne.
Happy Easter!
Ma to je samo stvar temperamenta i živaca. Kužim da ti se to čini ružno i nepotrebno, ako nisi sama takva.aisling » wrote: Ja jednostavno nemam vremena za takve pizdarije, a ni tolerancije. Takva izdrkavanja ne bi završila nikakvim opuštanjem, samo mojim gađenjem prema onom koji misli da me može zajebavat radi žlice.
Ne radi se meni tu o samokontroli, niti o nedostatku opuštenosti. Da se izdrkavam na partnera i onda to još zovem posebnom vezanošću, jbg, smatrala bi ga šupendarom. Ili sebe, da je situacija obrnuta. Zato te svađe nikako ne razumijem. Te koje su kao kvalitetne i poželjne.
I ja mislim da bih pukla da te svoje živčanoće ne išćeram iz sebe. Kad su veći i teži problemi, budem skroz kul, al se zato na sitnice svakodnevno pošteno ispušem.
Ljudi žive svoju svakodnevicu i pri tom trpaju male kosture u ormar. Sitna zamjeranja, primjedbe, nezadovoljstva i sl... Često se nema niti vremena raspraviti jednu po jednu pa se nakupljaju a kada se nakupe onda eksplodiraju i tada nastaje svađa odnosno čišćenje ormara.aisling » wrote: Ja jednostavno nemam vremena za takve pizdarije, a ni tolerancije. Takva izdrkavanja ne bi završila nikakvim opuštanjem, samo mojim gađenjem prema onom koji misli da me može zajebavat radi žlice.
Nije ovo rijetka pojava već je, mislim, dosta raširena a kao argument navodim famozni 'pomirbeni' seks. Taj seks je navodno najbolji ako je vjerovati medijima upravo zato što par u njega ulazi rasterećenih ormara.
I to je način komunikacije kojeg osobno ne prakticiram ali ni posebno ne osuđujem.
Čula sam i ja za takav seks. Meni se još nikad nije dogodio. Nakon svađe sam tužna i nikakva i osjećam se jako loše. I druga se strana osjeća loše. Loše sam ako sam ja u pravu, ako je on nešto "kriv". Krivo mi je što mi je "kriv". Loše sam ako je on u pravu, ako sam nešto "kriva", jer ja ne mogu biti "kriva", da mislim da sam "kriva" ne bih bila takva. Kriva, jel.Potjeh » wrote: Nije ovo rijetka pojava već je, mislim, dosta raširena a kao argument navodim famozni 'pomirbeni' seks. Taj seks je navodno najbolji ako je vjerovati medijima upravo zato što par u njega ulazi rasterećenih ormara.
Loše, loše, kako god okreneš loše. Nema tu šanse ni za kakav seks.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Ne znam. Ja ne mogu zamisliti vezu ili bilo kakav odnos gdje povremeno ne dođe do svađe. Nezdravo mi. Svaki odnos u kojem se nikad nisam barem malo posvađala/imala neke razmirice završio je jako loše. Mojim totalnim povlačenjem jer sam na sva prelaženja granica šutjela. Jako mi je teško posvađati se s prijateljima pa čak i dobrim znancima, mrzim to i zato radije šutim. Ali to sve ima ružnu cijenu. Onog trena kad više ne mogu, ne mogu pa da mi o životu ovisi. Tad je gotovo. Da sam se s nekim ljudima koji put posvađala možda bi imali zdraviji odnos. A ne smješkala se i pravila da su neki bitchy postupci ok.
S druge strane, imala sam i bespotrebnih partnerskih svađa koje nisu bile ništa doli mučenje sebe i njega. Ne bih više. Doduše, ako išta mrzim onda je to pasivna agresija. Ne bih bila s nekim tko šutnjom riješava "svađu". Možda je najbolja opcija razgovor i razlučivanje kad me treba shvatiti ozbiljno, a kad sam zabrijala. Ali, takvih je premalo, hm, ne, takvi ne postoje.
S druge strane, imala sam i bespotrebnih partnerskih svađa koje nisu bile ništa doli mučenje sebe i njega. Ne bih više. Doduše, ako išta mrzim onda je to pasivna agresija. Ne bih bila s nekim tko šutnjom riješava "svađu". Možda je najbolja opcija razgovor i razlučivanje kad me treba shvatiti ozbiljno, a kad sam zabrijala. Ali, takvih je premalo, hm, ne, takvi ne postoje.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
Jebeš čovjeka s kojim se ne možeš posvađati. 
Potpisi su za budale.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Ma nije problem posvađati se, ali ja to nikad ne doživim kao nešto pozitivno, čišćenje zraka ili slično. Uvijek mi bude loše nakon svađe. Perzefona je to lijepo rekla.Hekatonhir » wrote:Jebeš čovjeka s kojim se ne možeš posvađati.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
Ma hoću reći da su svađe prirodne, u svakom odnosu. Ništa drugo.
Potpisi su za budale.
Kakva? Stvarno se osjećam glupo, al ne mogu zamisliti tu svađu koja mi je poželjan i potreban ventil, a da istovremeno ne mogu smislit neki drugi način za ventiliranje. Idi trči oko zgrade. Nalupaj vreću za boks. Pričaj. Crtaj. Nešto.ex_anais » wrote:Svađa je ventil. Ako nema svađe onda nešto opako ne valja. Ali ovisi kakva svađa. Vjerujem da se ljudi mogu posvađati bez da ostane trajno loš okus iza toga. Bez da jako prijeđu granice.
Happy Easter!
To i ja govorim. Al svejedno mi se čini da ne zvučimo isto.Hekatonhir » wrote:Jebeš čovjeka s kojim se ne možeš posvađati.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Ako me netko povrijedio, naljutio, razočarao kako će ijedna druga radnja donijeti rješenje? Opet ću kad pomislim na to biti povrijeđena, ljuta, razočarana, tužna. Mogu se duriti danima ili se posvađati na licu mjesta. Mogu i prešutjeti u ime toga što nekoga volim. A onda se ta ljubav s vremenom počne osipati. Jer potiskivanje nije dobro. Pritom ne mislim na jebanje majke nekome i ne znam kakve svađe, mislim na konkretnu svađu oko nečeg. Prirodno je, što reče Hek. Kao što je prirodno smijati se, prirodno je i naljutiti se i izraziti tu ljutnju. A sad, načini izražavanja mogu biti ovakvi i onakvi. Ali ako nisu usmjereni ka subjektu ne vidim onda ni rješenje.aisling » wrote: Kakva? Stvarno se osjećam glupo, al ne mogu zamisliti tu svađu koja mi je poželjan i potreban ventil, a da istovremeno ne mogu smislit neki drugi način za ventiliranje. Idi trči oko zgrade. Nalupaj vreću za boks. Pričaj. Crtaj. Nešto.
Možda je prirodno, al je meni čudno. Eto. Željeti odnos u kojom znaš da će te netko povrijediti, naljutiti, razočarati, pa onda imati svađu kao jokera u rukavu koji spašava dan.
Onako, ako želiš odnos u kojem je svađa poželjna, to mi je kao da su sva ta razočaranja i povrijeđivanja poželljna. Meni je to malo čudno. Ne to da se ljudi svađaju, nego da se to priželjkuje. Taj dio mi nije jasan. I onda da se to smatra jedinim normalnim, ako nije tako nešto prokleto ne štima, kao. Meni to ne štima od početka.
Onako, ako želiš odnos u kojem je svađa poželjna, to mi je kao da su sva ta razočaranja i povrijeđivanja poželljna. Meni je to malo čudno. Ne to da se ljudi svađaju, nego da se to priželjkuje. Taj dio mi nije jasan. I onda da se to smatra jedinim normalnim, ako nije tako nešto prokleto ne štima, kao. Meni to ne štima od početka.
Happy Easter!
Naljutiti nekog i posvađati se nije isto.ex_anais » wrote:Pa jel moguć odnos da te nitko nikad ne naljuti? Pa i sebe samu naljutiš nekad.
Happy Easter!
-
- Information
-