Idealno društvo

Stare teme i začeci foruma
Emericzy

Post 26 Nov 2011, 10:30

schmokljan » wrote:A Britanci su mjerilo čega? I kako je pokoravao - idejama ili leševima?
Idejama čovjeka kojeg je prezirao. I vlastitim leševima. Ali, da je bio talentirani vojskovođa, to nitko ne sumnja.

schmokljan

Post 26 Nov 2011, 12:06

Vlastitim leševima? Čovjek može imati samo jedan vlastiti leš i to isključivo post mortem. Tuđim leševima Emere, tuđim!
Emericzy

Post 26 Nov 2011, 14:17

schmokljan » wrote:Vlastitim leševima? Čovjek može imati samo jedan vlastiti leš i to isključivo post mortem. Tuđim leševima Emere, tuđim!
Ali vlastite proizvodnje.
Dubrava

Post 27 Nov 2011, 03:32

schmokljan » wrote:A Britanci su mjerilo čega? I kako je pokoravao - idejama ili leševima?
Mjerilo demokracije i antifašizma. ja ne znam tko je to Tita proglasio antifašistom doli Britanaca. e ako ih tile nije uzimao kao mjerilo onda ni sam ne znam.

I pokoravao je svojoj inteligencijom i strategijom, bez ratnih zločina. Uglavnom suprotno od naših domaćih partizana. Pročitaj malo literaturu kaj kažu strani povjesničari.
schmokljan

Post 27 Nov 2011, 04:31

Zastrašujuća nepismenost.
Emericzy

Post 28 Nov 2011, 12:07

schmokljan » wrote:Zastrašujuća nepismenost.
Šmokljane, ne zalijeći se. Rommel je stvarno jedan od onih njemačkih časnika koje su poštovale obje strane. Nije bio upetljan u ratne zločine, a poznato je i da je odbijao izvršiti naređenja iz Berlina koja bi vodila u ratne zločine nad civilima. Povezan je s pokušajem atentata na Hitlera. Izuzetno nadaren ali i krajnje ljudski zajeban čovjek, potpuno uvjeren u svoje vojničke prosudbe.

Možeš ga osuđivati pretežno samo zato što je bio vojnik, ako osuđuješ vojnike en general. Ali, ni onda tvoj komentar o 'zatrašujućoj nepismenosti' nije na mjestu, jer samo iznosiš svoj ideološki stav. Na mjestu bi bio samo da je čovjek iznio faktičke neistine, a nije.
vrrrlet

Post 28 Nov 2011, 15:24

Dubrava » wrote:Kaj imate svi protiv Rommela, čak mu se i Britanci i ostali antifašisti-"dobrotvori" pohađaju grob?

Lik je ipak pola Europe pokorio dok su neki drugi ženili male djevojčice.
Nije li normalnije željeti pokoriti male djevojčice nego pola Europe? :ne zna:
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Emericzy

Post 28 Nov 2011, 16:58

vrrrlet » wrote:
Ne, to je glupo i kratkovidno. Ako pokoriš pola Europe, pokorit će ti se i djevojčice. Dvije muhe jednim udarcem.

Premda, kako je krenulo, nikome se više neće dati pokoravati Europu. Sva je otišla na kvasinu.
kukuriku

Post 28 Nov 2011, 17:43

Dakle, da se vratimo na temu, a odmaknemo od rommela i britanaca i propasti eurozone.
Slažem se s lastanom, treba svakako uvesti nekakvu povelju o ljudskim dužnostima.
Dužnost je svakog čovjeka nasmiješti se i pozdraviti pri ulasku u sobu, plaćati porez, prevesti slijepca preko ceste i raditi najmanje 8 sati dnevno. Ako si nezaposlen i nema te tko plaćati za rad, onda je dužnost mesti stubište u zgradi, prati prozore, kuhati, kositi travnjak ili bilo što drugo.
Svako kršenje ljudskih dužnosti najstrože bi se kažnjavalo i to, za bogate muškarce prisilnim radom u pilanama i željezarama kao i oduzimanjem luksuznih vozila, za bogate žene prisilnim radom u zatvorskoj kuhinji i oduzimanjem dizajnerskih torbica i cipela, a za sirotinju obaju spolova novčanim kaznama.
Za početak.
Nek(v)arljiva.
JPK

Post 28 Nov 2011, 18:16

kukuriku » wrote:Dakle, da se vratimo na temu, a odmaknemo od rommela i britanaca i propasti eurozone.
Slažem se s lastanom, treba svakako uvesti nekakvu povelju o ljudskim dužnostima.
Dužnost je svakog čovjeka nasmiješti se i pozdraviti pri ulasku u sobu, plaćati porez, prevesti slijepca preko ceste i raditi najmanje 8 sati dnevno. Ako si nezaposlen i nema te tko plaćati za rad, onda je dužnost mesti stubište u zgradi, prati prozore, kuhati, kositi travnjak ili bilo što drugo.
Svako kršenje ljudskih dužnosti najstrože bi se kažnjavalo i to, za bogate muškarce prisilnim radom u pilanama i željezarama kao i oduzimanjem luksuznih vozila, za bogate žene prisilnim radom u zatvorskoj kuhinji i oduzimanjem dizajnerskih torbica i cipela, a za sirotinju obaju spolova novčanim kaznama.
Za početak.
Ja ne mislim da je u državama poput Hrvatske ili Mađarske ikakva šteta ne plaćati porez.
A i što su ti skrivili nezaposleni, zašto bi itko nezaposlen radio besplatno za tuđu korist? Mislim, nije dosta da su nezaposleni, nego ih još treba i izrabljivati? Zašto ti ne bi radila dva sata besplatno svaki dan? :D
Biti i mniti svemiropolisno
Emericzy

Post 28 Nov 2011, 18:16

kukuriku » wrote:Dakle, da se vratimo na temu, a odmaknemo od rommela i britanaca i propasti eurozone.
Za početak.
Now you're talking! Pobijedit će Kukuriku, kažem vam!
Hroboatos

Post 28 Nov 2011, 18:25

Emericzy » wrote: Now you're talking! Pobijedit će Kukuriku, kažem vam!
Vidi pm.
kukuriku

Post 28 Nov 2011, 18:26

JPK » wrote: Ja ne mislim da je u državama poput Hrvatske ili Mađarske ikakva šteta ne plaćati porez.
A i što su ti skrivili nezaposleni, zašto bi itko nezaposlen radio besplatno za tuđu korist? Mislim, nije dosta da su nezaposleni, nego ih još treba i izrabljivati? Zašto ti ne bi radila dva sata besplatno svaki dan? :D
Ja radim puno više od 2 sata besplatno svaki tjedan, hvala lijepa.
I ne govorimo o Mađarskoj niti o lijepoj njihovoj, nego o, jelte, putu do idealnog društva. :xlux:
Nek(v)arljiva.
JPK

Post 28 Nov 2011, 21:23

kukuriku » wrote:
Ja radim puno više od 2 sata besplatno svaki tjedan, hvala lijepa.
Svejedno, čak i ako pereš stubišta besplatno, nemaš pravo zahtijevati to od nezaposlenih. :D
Emericzy

Post 28 Nov 2011, 23:01

JPK » wrote: Svejedno, čak i ako pereš stubišta besplatno, nemaš pravo zahtijevati to od nezaposlenih. :D
Zašto ne, ako dobivaju naknadu za nezaposlene?
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 28 Nov 2011, 23:09

Emericzy » wrote: Zašto ne, ako dobivaju naknadu za nezaposlene?
Jer dobivaju naknadu za nezaposlne, a ne naknadu za volontiranje.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Emericzy

Post 28 Nov 2011, 23:16

ElliQuinn » wrote: Jer dobivaju naknadu za nezaposlne, a ne naknadu za volontiranje.
Ali Kukuriku i ja ne govorimo o onome kako jest nego kako bi trebalo biti. Dakle, ako društvo nešto daje, moraš dati i ti njemu.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 28 Nov 2011, 23:25

Emericzy » wrote: Ali Kukuriku i ja ne govorimo o onome kako jest nego kako bi trebalo biti. Dakle, ako društvo nešto daje, moraš dati i ti njemu.
Je li naknada za nezaposlene milostinja, koja dolazi s moralnim dugom prema darivatelju? Po mome - nije. Naknada za nezaposlene treba osigurati da nezaposleni može tražiti posao: platiti telefon i gorivo ili kartu i internet da si osigura razgovore za posao kao i odlazak na te razgovore, da ne izgleda kao prosjak na tom razgovoru, da može kupiti knjigu kojom će si povećati znanje i učiniti se zapošljivijim.

Ništa od toga se ne može učiniti dok vraćaš društvu moralni dug za milostinju kroz "volontiranje".
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
JPK

Post 28 Nov 2011, 23:59

Emericzy » wrote: Zašto ne, ako dobivaju naknadu za nezaposlene?
Naknadu za nezaposlene dobivaju samo oni koji su radili određeno vrijeme prije toga.
Zašto onda ne bi slično tražio i od penzionera i majki na porodiljnom?

Nezaposleni su jedna od rijetkih skupina koje opravdano dobivaju državnu lovu, za razliku od krvopija i glasačke mašinerije kakvi su HŽ i slične javne firme, seljaci, brodograditelji i branitelji. Nezaposleni su i žrtve idiotske državne politike koja štiti radnike s ugovorom na neodređeno poput ličkih medvjeda, a pogotovo radnike u javnim firmama i državnoj upravi. Ekstreman primjer takve politike je Španjolska, gdje je 50% mladih nezaposleno, a starce s ugovorima na neodređeno je nemoguće otpustiti. Hrvatska na isti način guši tržište rada i ide istim putem.
Ne vidim zašto bi netko nezaposlen radio besplatno kad ima stopedeset korisnijih načina da potroši vrijeme, recimo na traženje posla. Štoviše, ne vidim zašto ne bi iscijedio što je više moguće iz države koja provodi takvu politiku prema njemu.
Dubrava

Post 29 Nov 2011, 01:44

schmokljan » wrote:Zastrašujuća nepismenost.
Slažem se, trebao bi malo čitati što u stranoj histriogragiji govore o Rommelu.
Dubrava

Post 29 Nov 2011, 01:45

vrrrlet » wrote:
je, istina slažem se.
Lastan

Post 29 Nov 2011, 03:20

Za početak.
My sarcasm detector is tingling…

Naime, kad kažem da bi koncept ljudskih prava valjalo zamijeniti konceptom ljudskih dužnosti, mislim na nešto nimalo malignije od ideala “svakome prema potrebama, svatko prema svojim mogućnostima”. Fokusiranjem isključivo na kojekakva prava zanemaruje se drugi dio maksime; ide se na zadovoljavanje svačijih potreba, a doprinos se apstrahira.
vrrrlet

Post 29 Nov 2011, 10:10

Emericzy » wrote: Ne, to je glupo i kratkovidno. Ako pokoriš pola Europe, pokorit će ti se i djevojčice. Dvije muhe jednim udarcem.

Premda, kako je krenulo, nikome se više neće dati pokoravati Europu. Sva je otišla na kvasinu.
Bolje djevojčica u ruci nego Europa na grani. I do pola Europe je put posut leševima. Zamisli te jadne momke, nevini u smrt. Orgazam je jedina dostojna zamjena za muku na ovoj zemlji, a oni ga nikad nisu postigli sa ženom. Neki ni sa životinjama. :crying:

Uostalom, većina ratova je počela zbog nedostatka seksa. Riješimo to odmah, kao ljudi, a ne ratovati.

@Kukuriku, 5 sati, ne osam. Sto godina nam nije smanjeno radno vrijeme, ako izbacimo pauzu, ubacimo nezaposlene u drugu smjenu, eto ti sreće i veselja. Mo'š i na plac i skuhat' ručak i vozat' baciklo, a imaš i vremena za lemati dijete.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
kukuriku

Post 29 Nov 2011, 10:24

Lastan » wrote: My sarcasm detector is tingling…

Naime, kad kažem da bi koncept ljudskih prava valjalo zamijeniti konceptom ljudskih dužnosti, mislim na nešto nimalo malignije od ideala “svakome prema potrebama, svatko prema svojim mogućnostima”. Fokusiranjem isključivo na kojekakva prava zanemaruje se drugi dio maksime; ide se na zadovoljavanje svačijih potreba, a doprinos se apstrahira.
Ništa te nisam razumjela. Hajd' sad na hrvatskom, a bez fokusiranja i apstrahiranja. Hoću reći, primjer mi daj.

Da nastavim, jako mi je čudno da ljudi nalaze nenormalnim pokositi travnjak oko svoje zgrade ili u istoj oprati stubište i prozore. Mislim, ipak su joj suvlasnici, ne. Trebali bi se brinuti o svom vlasništvu.
Isto tako, čudno mi je i da se rad smatra nečim što je zlo i naopako i čemu se mora pribjeći samo ukoliko je plaćen.
Pa rad nije zlo, rad je stvorio čovjeka. Bar tako kaže izreka.
Svi bi trebali raditi, čak i kad su nezaposleni ili u mirovini, ako nisu bolesni i nemoćni. Po meni, jedino je nemoć i bolest opravdanje za nerad.
Ako ćemo graditi idealno društvo, ne vidim kako ćemo uspjeti u tome ako smo istovremeno u silnom strahu da se naš rad slučajno (i besplatno) ne prelije u opće dobro. Ili u dobro za nekoga drugoga koji za to nije platio. Nikud ne bumo stigli s takvim pristupom. Nikud, deco moja.
Ta sebičnost i zavist i lijenost i pohlepa nas i jest dovela ovdje gdje smo sada.
Nisu za to krivi ovi i oni, političari, ovakvi i onakvi, drugi i treći, nego mi.
Mi koji se silno bojimo rada i silno bojimo da bi, ne daj bože, nekome osim samima sebi mogli i pomoći.
Nek(v)arljiva.
Nikolajevna

Post 29 Nov 2011, 10:41

Draga kukuriku, ne bojimo se mi rada već se bojimo da će onaj drugi možda manje raditi od nas (a za iste pare). :zubo: Što bih se ja zaustavila i maknula grotu s ceste kad je svi drugi zaobilaze... i tako to.
  • Information