Svađanje u ljubavnim vezama

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Aristocat

Post 30 Nov 2011, 11:15

Potjeh » wrote:Ja se nikada u životu posvađao nisam. :) Poznavajući svoj karakter, vjerovatno ni neću. Činjenica je kad podvučem crtu pod neke odnose (ne nužno ljubavničke) da su me ljudi proglašavali ravnodušnim upravo zbog ove činjenice. Onako, ne svađa se - nije mu stalo. Nisam, što je vjerovatno i bolje, sa takvim ljudima ostvario dublje odnose.
Hm. Snazna izjava. Bas nikad? Ni u skoli oko gumice? Autica u djecjem vrticu? Slatkisa sa bracom/sestrama? Zapravo, mozda nam definicija svadje nije ista.

Cude me, uz duzno postovanje autoru :) , ovakve izjave. Iz razloga jer je svadjanje ljudska osobina.
Sve sto je ljudsko nije mi strano - rekao je mislim jos sv. Pavle.
Sto ja znam.... nekako mislim da su svi ljudi, bez obzira na sve, ipak samo - ljudi. :)

aisling

Post 30 Nov 2011, 11:16

Aristocat » wrote:U pravu si. Nije svima tako. Moja gornja recenica je imala drugaciji smisao i odnosila se na jednog od sudionika teme, a to nisi ti. On ce se vec prepoznati. :)
Na koga kod da se odnosilo, čemu pisati nešto što ne misliš? :confused:
Tko prica o rangiranju bolji, losiji? Mislis u smislu da je bolji onaj koji se ne svajda, a losiji onaj koji se svadja?
Ili nesto drugo?
Ne, ja to ne mislim. U postu jasno piše da potreba za razumijevanjem drugačijeg ponašanja nije uvijek potreba za rangiranjem tog ponašanja.
Happy Easter!
Beau

Post 30 Nov 2011, 12:01

aisling » wrote: Ako nešto stvarno ne razumijem do te mjere da ni ne poželim razumijeti i ni ne pokušavam razumijeti, onda se u principu mičem što dalje od toga. Ako toleriram, onda bar u nekom dijelu ili razumijem ili pokušavam razumijeti.
Pa naše (nas svađalica) ponašanje dovoljno govori o nama, tj. kako nam je kad smo ljuti. Mislim da ne bi trebao biti problem to razumjeti. Osim činjenice da možemo nekog poštivati i voljeti, a vrijeđati. Al tu se stvarno radi o temperamentu.

Ovako s moje pozicije, čini mi se teže razumjeti vas smirene: kako se manifestira vaša ljutnja? Koliko su vam u skladu osjećaji i reakcije? I tako to....

Ali, dobro, tebe najviše muči dio što netko može smatrati svađu kvalitetnom i dobrodošlom. Ne znam to objasniti. Nakon nekih svađa se osjećam jadno, neke su mi dosadne, a nakon nekih skroz onako živo i pročišćeno. Za neke svađe mi je žao što ih nemam snimljene :rofl:

Meni je na primjer znalo biti jako zabavno gledati neke ljude kako se prepiru, svađaju i vrijeđaju...
A sestra i ja kad bi se zakačile u društvu, ljudi bi pišali od smijeha. Ima nešto zabavno u tome, odabir riječi kad ih ne biraš, gestikulacija, izrazi lica.
George Costanza kad poludi - nema ništa zabavnije :rofl:
aisling

Post 30 Nov 2011, 12:35

Ovako s moje pozicije, čini mi se teže razumjeti vas smirene: kako se manifestira vaša ljutnja? Koliko su vam u skladu osjećaji i reakcije? I tako to....
To s ljutnjom je malo zajebano, jer sam znala reći da bi se nekad voljela naljutiti, al mi baš i ne ide :D
Zašto bi se voljela naljutiti je malo čudno zapravo, jer se ne radi o tome da mi fali taj osjećaj ili da mi fali nekog razriješenja ili nečega nakon što se naljutiš. Više se radi o tome da me ljudi baš ne doživljavaju ozbiljno jer ne vičem, ne dramim. Onako - imam npr. problem, spomenem ga, riješim ako mogu i to je to. Ono što sam primijetila je da na taj način postaje važniji nečiji puknuti nokat od nečeg mojeg što realno je ipak malo ozbiljnije. Al nekako sam i na to navikla.

Teško me stvarno naljutiti. A kad se to i desi, osjećam se užasno slabo i jadno i nije nešto što si priželjkujem u bilo kakvom odnosu.
Happy Easter!
Beau

Post 30 Nov 2011, 12:40

aisling » wrote: To s ljutnjom je malo zajebano, jer sam znala reći da bi se nekad voljela naljutiti, al mi baš i ne ide :D
Zašto bi se voljela naljutiti je malo čudno zapravo, jer se ne radi o tome da mi fali taj osjećaj ili da mi fali nekog razriješenja ili nečega nakon što se naljutiš. Više se radi o tome da me ljudi baš ne doživljavaju ozbiljno jer ne vičem, ne dramim. Onako - imam npr. problem, spomenem ga, riješim ako mogu i to je to. Ono što sam primijetila je da na taj način postaje važniji nečiji puknuti nokat od nečeg mojeg što realno je ipak malo ozbiljnije. Al nekako sam i na to navikla.

Teško me stvarno naljutiti. A kad se to i desi, osjećam se užasno slabo i jadno i nije nešto što si priželjkujem u bilo kakvom odnosu.
Pa dobro, to tvoje mi se čini super. Jerbo sam ja uvijek vas zamišljala kako trpite u sebi, i da vam je samim tim težene nego nama :zubo:
aisling

Post 30 Nov 2011, 12:41

Ja pričam za sebe, možda netko nešto i trpi, pojma nemam.
Happy Easter!
Morticia

Post 30 Nov 2011, 12:50

BoDerek » wrote: Pa dobro, to tvoje mi se čini super. Jerbo sam ja uvijek vas zamišljala kako trpite u sebi, i da vam je samim tim težene nego nama :zubo:
E vidiš, ovo često primjećujem kod "svađalica".
Uvjereni su da ovi drugi TRPE i gutaju.
Priznajem, kad sam bila mlađa i ja sam tako mislila. Dok nisam shvatila da uistinu postoje ljudi koji imaju bolje živce, više strpljenja i manje se uzrujavaju oko pizdarija od mene.

I da, istinski vjerujem da je takvima lakše nego meni.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Éowyn

Post 30 Nov 2011, 13:11

aisling » wrote: Ovako s moje pozicije, čini mi se teže razumjeti vas smirene: kako se manifestira vaša ljutnja? Koliko su vam u skladu osjećaji i reakcije? I tako to....
Meni obično ljudi govore da sam najsmirenija osoba koju poznaju i rijetko tko me može uopće zamisliti kako podižem glas. Ljudi koji me dobro poznaju znaju da imam jednostavno jako visoku granicu tolerancije. Nije da ja išta trpim, jednostavno mi neke stvari ne smetaju koliko i drugima.
Kad mi nešto počne smetati, upozorim osobu par puta i kad mi pukne film, dignem se i odem (ili poklopim slušalicu), uz objašnjenje toj osobi da je prešla sve granice i da mi se javi kad se upristoji. I kad sam ljuta se to jako vidi na meni jer mi se promjeni i izgled lica i ton glasa.

Toleranciju na urlanje nemam. Jednom prilikom sam profesoru za vrijeme ispita rekla da se na mene ne može derati jer to stvarno ne podnosim.
Da netko u vezi povisi glas na mene, to bi mi bilo ravno udarcu. Kad je u prošloj vezi došlo do problema, rekla sam mu da trebam nekoliko dana da smireno razmislim o svemu. Jednostavno moram biti u potpunosti smirena i izbjegavam razgovarati kad sam ljuta, a i ne mogu donijeti razumne odluke.
Desire makes slaves out of kings.
Beau

Post 30 Nov 2011, 13:22

Shvaćam. Mislim da sam već negdje i napisala, na smirene ljude nemam srca vikat ni svađat se s njima, koči me nešto u tome. Odnosno ne volim da mi netko na grubo ne uzvrati grubo, već milo - onda se osjećam ko psiho, a to ne podnosim. :) :)
Lord Byron

Post 30 Nov 2011, 15:08

BoDerek » wrote:...na smirene ljude nemam srca vikat ni svađat se s njima...
"Nesvađanje" u smislu u kojem sam postavio neko moje viđenje granice između svađe i rasprave (fokus na diskvalifikaciju drugoga nasuprot fokusu na razgovor o problemu) ni najmanje ne mora podrazumijevati "smirenu osobu". Smirenost i sklonost pičkaranju su, rekao bih, dvije krajnje opcije uzmeđu kojih postoji barem nekoliko podvarijanti.
Éowyn

Post 30 Nov 2011, 15:20

BoDerek » wrote:Shvaćam. Mislim da sam već negdje i napisala, na smirene ljude nemam srca vikat ni svađat se s njima, koči me nešto u tome. Odnosno ne volim da mi netko na grubo ne uzvrati grubo, već milo - onda se osjećam ko psiho, a to ne podnosim. :) :)
Samnom ljudi nikad nemaju tih zadrški :xd: Ja jesam smirena, ali nisam nešto posebno plaha. Moj instruktor vožnje je svih 60 ili 70 sati koliko sam odvozila (znam da normalni ljudi odvoze 35) urlao (ne na mene već na gužvu u prometu, loše vozače i sl.), psovao i živčanio. Nakon nekoliko sati sam ga pitala zašto je toliko živčan i zašto se ne pokuša kontrolirati i čovjek mi je odgovorio da je meni ionako svejedno pa da si može dati oduška. I što mu reći na to :xne zna:
Desire makes slaves out of kings.
Beau

Post 30 Nov 2011, 15:47

Lord Byron » wrote: "Nesvađanje" u smislu u kojem sam postavio neko moje viđenje granice između svađe i rasprave (fokus na diskvalifikaciju drugoga nasuprot fokusu na razgovor o problemu) ni najmanje ne mora podrazumijevati "smirenu osobu". Smirenost i sklonost pičkaranju su, rekao bih, dvije krajnje opcije uzmeđu kojih postoji barem nekoliko podvarijanti.
Istina, Bajrone. Nisam tako vješta u izražavanju, ali poanta mi je bila samo ukazat na moju prilagodljivost s ljudima. Zadnje što želim je da nekome radim neugodne situacije. Malo sam se samo htjela pohvalit, da ublažim sliku svađalice, prostakuše ili tako nešto. :angel:
Éowyn wrote:
Samnom ljudi nikad nemaju tih zadrški :xd: Ja jesam smirena, ali nisam nešto posebno plaha. Moj instruktor vožnje je svih 60 ili 70 sati koliko sam odvozila (znam da normalni ljudi odvoze 35) urlao (ne na mene već na gužvu u prometu, loše vozače i sl.), psovao i živčanio. Nakon nekoliko sati sam ga pitala zašto je toliko živčan i zašto se ne pokuša kontrolirati i čovjek mi je odgovorio da je meni ionako svejedno pa da si može dati oduška. I što mu reći na to :xne zna:
Mislim da bih imala zadršku bez obzira što nisi plaha.
Morticia

Post 30 Nov 2011, 15:51

BoDerek » wrote: Istina, Bajrone. Nisam tako vješta u izražavanju, ali poanta mi je bila samo ukazat na moju prilagodljivost s ljudima. Zadnje što želim je da nekome radim neugodne situacije. Malo sam se samo htjela pohvalit, da ublažim sliku svađalice, prostakuše ili tako nešto. :angel:
Dobro, a da li bi mogla biti u dugogodišnjoj vezi npr., s nekime s kime se ne bi mogla nikad posvađati na način na koji se ti svađaš?
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Beau

Post 30 Nov 2011, 15:55

Morticia » wrote:
Dobro, a da li bi mogla biti u dugogodišnjoj vezi npr., s nekime s kime se ne bi mogla nikad posvađati na način na koji se ti svađaš?
Rekoh, bila sam par mjeseci. Izluđivalo me to načisto. Ne mogu tako funkcionirat u vezi. Mislim mogu, al nije to to.
Morticia

Post 30 Nov 2011, 15:57

Da, to me zanimalo, nisam vidjela da si već napisala, sorry.

I to je ono o čemu sam i ja govorila.
Mogla bih. Neko vrijeme.
Ali prije ili kasnije bi došlo do problema.
Oko kojih se onda ne bih mogla ni posvađati, jer ne bih imala s kim. :zubo:
Strašna petlja. :o :rofl:
Beau

Post 30 Nov 2011, 15:57

Mislim jedno je veza, drugo poznanstva i prijateljstva. U vezi želim biti 100% svoja.
Eks

Post 30 Nov 2011, 15:58

BoDerek » wrote:Mislim jedno je veza, drugo poznanstva i prijateljstva. U vezi želim biti 100% svoja.
Uvijek mi je bilo lako posvađati se s partnerom, ali nikad s prijateljima. :misli:
Beau

Post 30 Nov 2011, 15:59

Morticia » wrote:Da, to me zanimalo, nisam vidjela da si već napisala, sorry.

Mogla bih. Neko vrijeme.
Da, da. Slažemo se :D
Beau

Post 30 Nov 2011, 16:00

ex_anais » wrote:
Uvijek mi je bilo lako posvađati se s partnerom, ali nikad s prijateljima. :misli:
Evo, ja sam na poslu u sobi sa 5 ljudi. 4 ženske, jedan momak i ja. I samo se s jednom koljem. A super smo si. Al smo obje jezičave pa se počupamo jednom tjedno.
baja

Post 30 Nov 2011, 16:00

hoće li biti pomirbenog seksa ođe? :xd:
Morticia

Post 30 Nov 2011, 16:01

Ja se u 10 godina koliko radim u ogromnoj firmetini nikad nisam s nikim posvađala.
S prijateljima jesam, ali rijetko.

S partnerima i članovima primarne obitelji češće.

Kod mene to valjda dođe s bliskošću. :rofl:
Beau

Post 30 Nov 2011, 16:01

baja » wrote:hoće li biti pomirbenog seksa ođe? :xd:
Ako ne bude, džabe smo se svađali :xlux:
Eks

Post 30 Nov 2011, 16:03

Ja prijatelja znam poslati u kurac kad pretjera, mislim šaljem ga i inače, ali ono zaozbiljno, ali uvijek imam pritom nelagodan osjećaj. Drukčije nego s partnerom. A opet, dosta stvari koje zamjerim partneru ne bih nikad zamjerila prijateljima. :xne zna: Ne znam jel to do bliskosti. Ne bih rekla. :misli:
Beau

Post 30 Nov 2011, 16:03

Morticia » wrote:Ja se u 10 godina koliko radim u ogromnoj firmetini nikad nisam s nikim posvađala.
S prijateljima jesam, ali rijetko.

S partnerima i članovima primarne obitelji češće.

Kod mene to valjda dođe s bliskošću. :rofl:
Pa je, potrebna je bliskost za svađu.
ombia

Post 30 Nov 2011, 16:06

Éowyn » wrote:
Toleranciju na urlanje nemam. Jednom prilikom sam profesoru za vrijeme ispita rekla da se na mene ne može derati jer to stvarno ne podnosim. .
Amen. K tome kad sam najvise ljuda, onda sam najtisa, samo sikcem. :zubo:

Imala sam sefa koji je bio dobar ko kruh ali je imao povremenu naviku izderavati se kad stisnu rokovi i stres. Ja sam tad bila najnovija tamo i svejedno rekla, da ga molim lijepo da NIKAD ama bas NIKAD vise se ne izdere na mene.
Gledao je u cudu, da se on tako izdere i na senior managere koji mogu kupiti pola grada, a ja sam ono analist tek.
Osmjeh broj. 17 i, na njih se derite i dalje kad vam to dopustaju.
Ja ne dopustam.
Da ne kazem da mi je kad sam svojevoljno otisla i to zbog obiteljskih razloga, napisao preporuku da sam pala na dupe.
Morticia wrote:Da, to me zanimalo, nisam vidjela da si već napisala, sorry.

Mogla bih. Neko vrijeme.
Doslo bi do svadje jer se nisu mogli posvadjati. :zubo:

Ja se sa prijateljima bas i ne svadjam. :misli: Tu i tamo raspravimo nesto, mozda se durimo jedan dan, ako je bas nesto vece, ali nazalost najgore svadje sam imala sa mamom i bivsim muzem.
Prijatelji misle da sam smirena. :zubo:

edit: sa kolegama se ne svadjam nikad, znam se izboriti za sebe i bez toga, al ono to sto u sebi mislim da je xy glup, to je moja stvar. Takvu vrstu ravnodusnosti ne mogu i ne zelim imati spram zivotnog partnera.
Ali zato se kolege oko mene medjusobno stalno kolju, u koju god da drzavu odem, uvijek isto. :zubo:
Do te mjere da sam ne jednom otisla kuci usred radnog dana, da doma odradim dok se oni ufino pickaraju. I zgrozim nad kolicinom vremena i energije koju na to utrose.
  • Information