Pušenje
Ostalo mi je negdje u sjećanju kada se dogodio trkeljaški sabor nečije zapažanje kako je puno pušača.
Volio bih pušače priupitati slijedeće: Što za vas znači pušenje cigareta i koja se motivacija krila iza stvaranja navike??
U svrhu mirne rasprave bilo rado bi da se ne dotičemo utjecaja na zdravlje i druge ljude. To je prožvakana tema.
Ja nisam pušač ali da me se nagovoriti kada sam dobrano pod alkoholnim parama. Jednako tako nije mi se još dogodilo da sam odbio cigaretu od 'plemenitije biljke' što se srećom nije prečesto događalo. Sve u svemu klonio sam se cigarete tako da nisam toliko zanimljiv što se ove teme tiče.
Volio bih pušače priupitati slijedeće: Što za vas znači pušenje cigareta i koja se motivacija krila iza stvaranja navike??
U svrhu mirne rasprave bilo rado bi da se ne dotičemo utjecaja na zdravlje i druge ljude. To je prožvakana tema.
Ja nisam pušač ali da me se nagovoriti kada sam dobrano pod alkoholnim parama. Jednako tako nije mi se još dogodilo da sam odbio cigaretu od 'plemenitije biljke' što se srećom nije prečesto događalo. Sve u svemu klonio sam se cigarete tako da nisam toliko zanimljiv što se ove teme tiče.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
Pušim jer uživam u tome. Volim sve što je povezano s pušenjem: udisanje i ispuhivanje dima, pravljenje kolutića, pažljivo otresanje pepela. Crvenu boju svoga Marlbora na stolu. Zvuk otvaranja Zippova upaljača kao uvertiru. Sve.
I da prestanem pušiti, ne bih znao kamo bih s rukama.
I da prestanem pušiti, ne bih znao kamo bih s rukama.
Potpisi su za budale.
Čudno, imamo potpuno različito poimanje sreće. Kanabinoidi liječe mnoge vrste raka, a neusporedivo su manje štetni od alkohola, nikotina, raznih tableturina ili prežderavanja.Potjeh » wrote:Ostalo mi je negdje u sjećanju kada se dogodio trkeljaški sabor nečije zapažanje kako je puno pušača.
Ali ajmo na nikotin. Počeo sam jer sam želio pomicati granice osobne slobode, kao iznimno glupi dokaz kako sam sad odrastao. Bilo bi bitno bolje da me neka lijepa studentica pojebala, imao bih veći kapacitet pluća i nezdravu naviku manje. Ali šta je, tu je.
Nisam jako ovisan, mogu bez cigarete desecima sati, ali guštam u njima. Obično ih palim uz neke sitne dnevne rituale, recimo nakon usisavanja stana, prefinog jela ili izlaska s posla. Obavezne su uz dobru diskusiju, te su mi najdraže.
To što ću umrijeti mlađi me ne brine, nije život stvar kvantitete. A možda i prestanem ako ostanem trudan.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
- Stitch
- Head Honcho
E, to. Nagrada, sredstvo koncentracije, zadovoljstvo. Ne znam što bi se dogodilo sa svim onim divnim stvarima koje ne mogu zamisliti bez cigarete - kavom, svakim obrokom, seksom... Cigareta mi tu dođe kao točka na i.vrrrlet » wrote: Obično ih palim uz neke sitne dnevne rituale, recimo nakon usisavanja stana, prefinog jela ili izlaska s posla. Obavezne su uz dobru diskusiju, te su mi najdraže.
Potpisi su za budale.
A početak?Hekatonhir » wrote: Cigareta mi tu dođe kao točka na i.
Ja sam uvijek imao predodžbu da je pušenje više društvena stvar. Kako si rekao, da imaš što raditi s rukama dok nekoga slušaš na kavici i sl.
Ja kao nepušač se obično uhvatim slanih kikirikija ako mogu dok oko mene vitlaju upaljenim cigaretama zbog gesitulacije.
- Stitch
- Head Honcho
Kako sam počeo? Iz radoznalosti. Cigarete kupujem od osmog osnovne. Ne bih rekao da su razlog bili neki mačo-stereotipi, nisam uopće razmišljao o tome.
Sviđalo mi se kako mi se zavrti u glavi ako natašte popušim dvije zaredom.
Sviđalo mi se kako mi se zavrti u glavi ako natašte popušim dvije zaredom.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Plemenite su biljke drugo, one su zdrave. 
Potpisi su za budale.
Ima ta dosadna sitnica da je nelegalno. Ako ikad poželim biti predsjednik da me mediji ne razapinju.vrrrlet » wrote: Čudno, imamo potpuno različito poimanje sreće. Kanabinoidi liječe mnoge vrste raka, a neusporedivo su manje štetni od alkohola, nikotina, raznih tableturina ili prežderavanja.
Nisam pušila tri miseca i bila sam jaaako ponosna na sebe. Ono, snaga volje, sve šta hoću to i mogu, blablabla. A onda je stiglo predbožićno vrijeme, pa sam skontala da je ono "s cigaretom nisi sam" nešto šta vridi pokušati. Patetično do bola.
Blagajnica želi ući u more
ovisnostPotjeh » wrote: Volio bih pušače priupitati slijedeće: Što za vas znači pušenje cigareta
dokolica na fakultetu; u to doba se na faksu pušilo, i pilo,... čekanje predavanja, ispita...i koja se motivacija krila iza stvaranja navike??
iako mi kutija potraje 2-3 dana (ako nisam zakafenisala s nekim) rado bi prestala i pluća čuvala samo za plemenite biljke
- Stitch
- Head Honcho
Ovo je dobro pitanje. Mislim da svaki pušač važe tu svijest o štetnosti i trošku s guštom. Kod mene zadovoljstvo još uvijek preteže.Potjeh » wrote:Znači kod tebe svijest o štetnosti ili trošku nadjačava gušt ali ne dovoljno da prerežeš u potpunosti??
Potpisi su za budale.
Što ne pitaš mlađahnog cimera?ombia » wrote:Ja bih te bilje rado pusila cesce tj. te od plemenitih biljaka jel, al ne znam gdje se to nabavlja.
Meni je pušenje nešto što radim iz čistog gušta. Baš uživam u svakom dimu. Jednom prilikom sad zaključila da to nije zdravo i odlučila prestati pušiti. Nisam pušila godinu dana i na kraju sam zaključila da nije da ne mogu prestati, nego ne želim prestati.
Već 9 godina pušim u prosjeku kutiju-dvije mjesečno. Pušim samo kad sam na kavi ili vani. Doma nikad ne bih zapalila cigaretu. Isto tako nikad ne bih zapalila cigaretu ujutro. Jednostavno mi ne paše
I da, bilje mi isto paše puno više od alkohola. Ograničavam se na par dimova par puta godišnje, ali paše mi definitivno.
Desire makes slaves out of kings.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
U srednjoj sam školi nešto kao pušila, ništa ozbiljno, ali moglo je postati da nisam uvidjela kako se hvatam cigarete kad se ne mogu uhvatiti neke suvisle misli koju bih pretočila u razgovor. Kad pališ cigaretu znaš kamo ćeš s rukama dok ti je dosadno u nečijem društvu. I, eto, ne pušim, a i nastojim se družiti sa zanimljivim ljudima, kod nekih od njih čak znam i što ću s rukama.Hekatonhir » wrote: I da prestanem pušiti, ne bih znao kamo bih s rukama.
- Stitch
- Head Honcho
Ovo mi nije jasno: zašto svi paljenje cigarete povezuju s dosadom?
Potpisi su za budale.
Ova varijanta pušenja mi je draža i bolja od nepušenja. Nikad ne bih poželila prestat pušit na tvom mjestu. Zapravo, toliko mi je privlačno da mi se čini i zdravijeÉowyn » wrote: Već 9 godina pušim u prosjeku kutiju-dvije mjesečno. Pušim samo kad sam na kavi ili vani. Doma nikad ne bih zapalila cigaretu. Isto tako nikad ne bih zapalila cigaretu ujutro. Jednostavno mi ne paše![]()
Ne znam, od kad sam bila mala znala sam da ću kad odrastem pušit. I jedva sam čekala. A sve žene koje su pušile bile su mi naprosto predivne i neodoljive
Ko klinka sam vječito 'pušila' olovke, one žvake i tako to, praveći se da sam jednako kul kao te tete.
I kad sam sa 16 godina počela pušit, jedno ljeto na moru, odmah sam počela sa kutijom waltera dnevno
Ne pušim tri, četiri mjeseca, ali i dalje mislim da je pušenje divno. U tolko situacija dobro dođe, i tolko glupih i banalnih situacija učini ljepšima.
To što kaže vrlet, usisavaš i znaš da ćeš nakon usisavanja zapalit. I tako što god radiš. I sad jednostavno ne mogu nać ništa što bi mi taj dio upotpunio. Nekakav sinonim za gušt.
Šteta je što je tako štetno i skupo
Ovo potpisujem.BoDerek » wrote: Ova varijanta pušenja mi je draža i bolja od nepušenja. Nikad ne bih poželila prestat pušit na tvom mjestu. Zapravo, toliko mi je privlačno da mi se čini i zdravije![]()
Ne znam, od kad sam bila mala znala sam da ću kad odrastem pušit. I jedva sam čekala. A sve žene koje su pušile bile su mi naprosto predivne i neodoljive
Ko klinka sam vječito 'pušila' olovke, one žvake i tako to, praveći se da sam jednako kul kao te tete.
I kad sam sa 16 godina počela pušit, jedno ljeto na moru, odmah sam počela sa kutijom waltera dnevno![]()
![]()
Ne pušim tri, četiri mjeseca, ali i dalje mislim da je pušenje divno. U tolko situacija dobro dođe, i tolko glupih i banalnih situacija učini ljepšima.
To što kaže vrlet, usisavaš i znaš da ćeš nakon usisavanja zapalit. I tako što god radiš. I sad jednostavno ne mogu nać ništa što bi mi taj dio upotpunio. Nekakav sinonim za gušt.
Mene od previše cigareta boli glava i osjećam se loše tako da sumnjam da ću ikad povećati količinu. No tih nekoliko cigareta bih se teško odvikla.
Što je najbolje, ja po ljetu skoro uopće ne pušim. Eventualno navečer i to kad sam vani. Nema teorije da bih po sparini zapalila cigaretu
Desire makes slaves out of kings.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Ne znam, valjda cigaretu koristim kao neku vrstu virtualne ograde između sebe i okoline.Hekatonhir » wrote:Ovo mi nije jasno: zašto svi paljenje cigarete povezuju s dosadom?
On je jos neiskvaren, ne zna on to. Tek se od maminih skuta odbio.Éowyn » wrote:
Što ne pitaš mlađahnog cimera? :mig:no.
Al htjedoh naglasiti ak ikad bude neki trkeljanje party da se i na to misli.
Popusiti cu i Potjehovu porciju, ja ne zelim postati precjednik.
Ne pušim 8, skoro 9 godina i još mi fali nekad taj ritual, fali mi u pola posla sjest i zapalit, nagradit se cigaretom nakon pranja suđa, zapečatit dobar seks cigaretom...BoDerek » wrote:Ne pušim tri, četiri mjeseca, ali i dalje mislim da je pušenje divno. U tolko situacija dobro dođe, i tolko glupih i banalnih situacija učini ljepšima.
Znamo se na kavi zajebavati mi nepušaći da ne znamo kad da odemo, jer uvijek je bilo; zapalimo još jednu, pa idemo.
Namučila sam se da prestanem, i ne bi sad ponovno počela, ali fali mi ponekad.
The planet is fine. The people are fucked.
Kad želim zapalit i tražim cigaretu od nekog pušača ili frenda u društvu, obično im je to znak da sam previše popila 
Previše me odbija smrad, bacanje novca i utjecaj na zdravlje da bih "pokušala" s tim.
Previše me odbija smrad, bacanje novca i utjecaj na zdravlje da bih "pokušala" s tim.
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
- Stitch
- Head Honcho
Kad popijem, ja prevrnem cijeli grad u potrazi za dobrom cigarom. Nekad ih je bilo u Utrini, u kafiću Friends, što mi je razmjerno blizu. 
Potpisi su za budale.
-
- Information
-