Whereabout » wrote:Homofobija je zapravo isto što i predrasude prema homoseksualcima (negativnog predznaka) na temelju kojih se razvija tendencija ka diskriminiranju istih, ponekad i poticanju na nasilje ili mržnju.
da, znam to i zato mi 'fobija' nije prikladna riječ. Kako u onom memu ispravno kaže Morgan Freeman,
you are not afraid of homosexuals; you're just an asshole.
p.s. trebalo bi vidjeti je kako se po novom definira apatija, homoapatija bi mogla biti nova homofobija, ovisi o kontekstu
To bi se moglo dogoditi jer u revolucijama takve stvari uvijek odu predaleko. Ne bude više dovoljna tolerancija, nego mora biti i bratstvo i jedinstvo.
Meni se pederi, na temelju odličnog poznavanja pedera i njihovog načina života u tri različite zemlje, iz prve ruke, te dugogodišnjeg prijateljstva s dvojicom, ne sviđaju. Volio bih imati pravo da to ne moram skrivati. Ali OK; razumijem da u ovoj fazi borbe za njihova prava možda tražim previše, pa ne radim od toga problem.
Grozno me odbija činjenica da većina pedera svoju seksualnost nose uokolo kao transparent. (Ne govorim sad o borbi za prava, kad je to jedno od sredstava borbe, nego o svakodnevnom životu.) Seksualnost je privatna stvar i njezino me napadno isticanje smeta i kod heteroseksualaca; nije specifična za pedere. Generalno me smeta kad ljudi u svakodnevnom životu nose bilo kakve napadne transparente. Kad se ponašaju kao drolje.
Ova dvojica s kojima prijateljujem uglavnom nisu takvi. jedan je totalno diskretan i shvatio sam da je peder tek nakon što smo se već par godina poznavali, a ovaj drugi je malo očitiji, ali samo zato jer je mlad i jebežljiv i promiskuitetan i stalno u lovu na nešto za pojebat, pa mu je sve to skupa teško sakriti. Ali bar vidim da to ne čini namjerno, nego da to jednostavno izbije iz njega. Kurac mu viri iz očiju.