Mršavi i seksi model - utjecaj medija na privlačnost

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
Morticia

Post 26 Mar 2012, 13:24

BoDerek » wrote: Koja??

Cure, ma kužim da je zamorno. Pogotovo ovo s vegetarijanstvom, uf.
Ali, ipak, vi ste sve brže bolje ispisale svoje kilaže, tako reć mašeći brojkama od sreće :rofl:

I kako možete ozbiljno doživljavat ovo anoreksična?? Nije valjda da tako često to čujete. Pa to je očito pretjerivanje i neuspjela zajebancija. Tako smo i mi zvali debelog frenda anoreksičnim kad je skinuo 20 kila, a ostalo mu je još tolko za skinut.

Nekim ženama i ja kažem 'ajme mršava li si', onako spontano kad ju vidim. Mislim, kad je :ne zna.
Ali nisam mislila da govorim nešto ružno :o
Ja sam svoje brojke ispisala zato što ih se ne sramim, i zato da dokažem da bez obzira što imam skoro -120 kg u odnosu na visinu to ne znači da stanem u broj 34.
Brojevi ne znače kurca.

I da, to što joj to govoriš je bzvze.
Kako bi tebi bilo da ona tebi svaki put kad te vidi kaže- ajme debela li si.
Ok, ne znam jesi li ili nisi debela, ali zamisli da itko to kaže nekoj debeloj ženi.
Jel' i njima to svaki put kad ih vidiš tako paušalno dobaciš?

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Beta ženka

Post 26 Mar 2012, 13:26

Pješčana » wrote:meni je super kako ljudi dođu pred nekoga, i onda krene stating the obvious:
udebljala si se.
smršavila si.
promijenila si boju kose.
imaš nove cipele.
jesi došla?
:ne zna:
jbt dođe mi da ih pomazim po kosi, ko kakvo dijete koje uči slagati rečenicu od ono malo vokabulara što zna.
baaa vo ! super si to primijetio/la. jesam, došla sam :facepalm: :D

nego, ljudi koji će me vagati, ili gledati imam li sijede i stoje li mi sise i imam li celulita i tražit će mi ga po nogama na plaži, su ljudi koji će najčešće tako raditi i na sljedećim poljima:
- a nisi se još udala? ja sam već dvije godine u braku.
- a u Zagrebu plaćaš podstanarstvo? mi smo uzeli kredit na 65 godina, ali imamo svoj stan, to je najbitnije, da imaš svoj krov
- sama si sređuješ nokte? ja idem svaka dva tjedna manikirati, ona ti to sto puta bolje sredi i ne moraš niš s noktima.
mogla bih tako sat vremena.
Točno tako.
A što je najgore - najiskrenije me ne zanima, ako mi nije neki bliski prijatelj, da slušam u jebene detalje o kupnji stana ili manikuri - pogotovo ako mu treba samo netko kome će se pohvaliti.

Neki dan mi je tako bila jedna starija rođakinja (zapravo i nije, udana je za rođaka) u posjetu, morala sam ju zabavljati jer nije bilo nikog drugog doma, pa onda pričala o nekoj daljoj rodbini koju ja i ne poznam (čudila se tome) i onda pilala tko je gdje kupio stan, od koliko kvadrata, kako su ih uredili i sl. Jedva sam čekala da ode da mogu u miru ručati i otići na net.

Ali to je sad offtopic. :zubo:

A ONtopic bi bio utjecaj medija na ideale ljepote. :zubo:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Beau

Post 26 Mar 2012, 13:29

Morticia » wrote:
Ja sam svoje brojke ispisala zato što ih se ne sramim, i zato da dokažem da bez obzira što imam skoro -120 kg u odnosu na visinu to ne znači da stanem u broj 34.
Brojevi ne znače kurca.

I da, to što joj to govoriš je bzvze.
Kako bi tebi bilo da ona tebi svaki put kad te vidi kaže- ajme debela li si.
Ok, ne znam jesi li ili nisi debela, ali zamisli da itko to kaže nekoj debeloj ženi.
Jel' i njima to svaki put kad ih vidiš tako paušalno dobaciš?
:rofl:
Pa ne kažem svaki put, jebote. To je u mojim očima kompliment!!

Ne ljuti se, nisam mislila da si se fakat išla kurčit brojkama, nego sam štela dat do znanja koliko ste vi mršave manje opterećene time nego debele.
Morticia

ElliQuinn » wrote: Krivo zamišljaš. Zamišljaj kako te netko sažalno gleda dok jedeš, stalno pogledavajući tvoju punašnu figuru i na fin ti način broji kalorije ili skreće temu na voće i povrće i kako fast food i pekare ne valjaju. I kako je super kad se svatko dobro osjeća u svojoj koži i sa svojom težinom i onda doda "upravo sam na dijeti, moram izgubiti tri kile", a mršavija je od tebe ili doda da bi se trebala rekreirati, nema smisla da se zapusti, iako se na nju do sad nikad ništa nije lijepilo. Kad gledam oko sebe to su daleko češće situacije od "zar ti ništa ne jedeš?". Da ne kažem da ću svakoj kolegici uljepšati dan kad joj kažem da je smršavila. Kad bih rekla kojoj da se udebljala, shvatile bi to kao kritiku.
Pa, ne znam što da ti kažem, očito je svakome njegov "problem" najgori.
Samo ponavljam, apsolutno je licemjerno smatrati da se mršava žena ne bi trebala imati pravo uvrijediti kad joj netko tu mršavost stalno nabija na nos, a ne u dobroj namjeri nego zato da je iskritizira.

Pa ljudi moji, mršave žene se kroz cijelu povijest odbacuje kao nezdrave, bolesne, bespolne ispljuvke, tek u zadnja dva do tri desetljeća su došle u modu.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Lastan » wrote: Imam jednu prijateljicu, nešto višu i krupniju od moje cure (za koju inače jedan moj prijatelj veli “lako tebi, ti si svoju Christinu našao” :D), koja veli da će jednog dana, za par desetljeća, otići na plastičnu operaciju. Sisa.
Iz prostog razloga što očekuje da će joj se pod stare dane objesiti do koljena, pa će ih željeti podići. Ne želi ih ni smanjivati ni povećavati, ali ne želi se bogme o njih ni spoticati.
I to mi je, recimo, legitiman razlog za odlazak na operaciju.

Isto kao što ja nikad ne bih svoj krivi nos išao operirati samo da ga izravnam, ali možda ću trebati jednom kad odem vidjeti što se može učiniti s mojim hrkanjem.
Ma krivo sam se odrazio. Ne vidim ništa loše u podizanju sisa, ali ne shvaćam kad cura ide rezati lijepe sise broj 2 da bi bile 3 ili 4.
Jedna moja frendica je bila jako lijepa, ali nije uopće imala sise. Znam da je šparala za operaciju i koliko joj je to značilo.
Jebiga, da imam mikropimpek, ni ja ne bih žalio truda i novaca...

Uh, sad sam se sjeti razrezane sise Ivane Banfić (a koja mi je uvijek bila ružna ko lopov) na naslovnici arene.
Bljak!
Beau

Post 26 Mar 2012, 13:34

Morticia » wrote: Jedem, pička ti materina, više od tebe koja imaš guzičetinu od štoka do štoka. :mad: :mad: :mad:
Al to je zanimljivo s količinom unosa hrane.

Imam jednu prijateljicu koja je debela i koja uvijek tupi da jede sto puta manje od mene, al na nju se prima, a na mene ne. I imam jednu koja je mršava jako, a koja također tupi da ždere više od mene :o

No kad odemo sve zajedno na more, točno se vidi da svaka ima kila točno onoliko koliko zaslužuje :o
Pješčana

Post 26 Mar 2012, 13:35

egzotična plesačica s kraja 19. stoljeća
Image
danas ima valjda 20 kila manje
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
baja

Post 26 Mar 2012, 13:36

BoDerek » wrote:Mortiša, Herp i ostale mršavice, jel vas netko u RL proglašava anoreksičnima, ili šta?
ne samo anoreksičnima nego je mom djetetu objašnjeno da su debeli ljudi dobri, a mršavi zločesti :serek:
naravno, to joj je objasnila žena s 20ak kg viška
Morticia

Post 26 Mar 2012, 13:36

BoDerek » wrote: Al to je zanimljivo s količinom unosa hrane.

Imam jednu prijateljicu koja je debela i koja uvijek tupi da jede sto puta manje od mene, al na nju se prima, a na mene ne. I imam jednu koja je mršava jako, a koja također tupi da ždere više od mene :o

No kad odemo sve zajedno na more, točno se vidi da svaka ima kila točno onoliko koliko zaslužuje :o
A ne znam što da ti kažem, stvarno.
Ja ne mislim da žderem astronomske količine hrane.
Ali jedem poprilične količine, svega, bez ustezanja.
Sad, šta ja znam, nekome tko živi na 4 krafne za doručak i kili mesa za ručak moja prehrana je možda za ptice, ali u nekim normalnim omjerima rekla bih da jedem prosječno do puno.
Kužiš, ja svaki dan za marendu poklopam panin koji moj kolega naziva letećim tanjurom, 7 deka ementalera i 7 deka neke salame, obično parizera.
Uz to popijem ono malo mlijeko i nakon toga obavezno jedem nešto slatko, npr. puž od oraha ili maka.
Kad dođem kući ručam (opet, ne mogu procijeniti koja je to količina, ali nas dvoje, npr. poklopamo pola kile pohane piletine za jedan ručak), a navečer jedemo palačinke, neki kolač ili kekse.
Lastan

Post 26 Mar 2012, 13:40

Pješčana » wrote:meni je super kako ljudi dođu pred nekoga, i onda krene stating the obvious:
udebljala si se.
smršavila si.
imaš nove cipele.
jesi došla?
:ne zna:
jbt dođe mi da ih pomazim po kosi, ko kakvo dijete koje uči slagati rečenicu od ono malo vokabulara što zna.
baaa vo ! super si to primijetio/la. jesam, došla sam :facepalm: :D
Vidiš, a oni samo žele pokazati da te doživljavaju.

Znaš kako stereotipne žene popizde kad njihov mužjak ne primijeti da su skinule kile, promijenile frizuru, kupile nove cipele?
Isticanje očitog dio je komunikacije koju jedan dio populacije smatra pristojnom i poželjnom, a drugome ide na nerve. :D
nego, ljudi koji će me vagati, ili gledati imam li sijede i stoje li mi sise i imam li celulita i tražit će mi ga po nogama na plaži, su ljudi koji će najčešće tako raditi i na sljedećim poljima:
- a u Zagrebu plaćaš podstanarstvo? mi smo uzeli kredit na 65 godina, ali imamo svoj stan, to je najbitnije, da imaš svoj krov
- sama si sređuješ nokte? ja idem svaka dva tjedna manikirati, ona ti to sto puta bolje sredi i ne moraš niš s noktima.
To su, ukratko, ljudi koji s tobom nemaju previše zajedničkog i ovako očajnički traže neku temu za razgovor. Bilo da se boje tišine ili uživaju u zvuku vlastita glasa. :D
Lastan

Post 26 Mar 2012, 13:45

Pješčana » wrote:egzotična plesačica s kraja 19. stoljeća
<snip>danas ima valjda 20 kila manje
Ona, konkretno, ima barem 60 kila manje jer ako je štogod ostalo, to su kosti. :D

Ali da; današnje su plesačice tog tipa daleko mršavije.

Ne znam više tko mi je objašnjavao da prave trbušne plesačice moraju imati i trbuh. :misli:
Beta ženka

Post 26 Mar 2012, 13:45

BoDerek » wrote: Al to je zanimljivo s količinom unosa hrane.

Problem je što neki broje samo "glavne obroke", a one sendviče, čokolade, kekse, čips, kolu itd. između - jednostavno zaborave. :o
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Lastan

Post 26 Mar 2012, 13:46

baja » wrote: ne samo anoreksičnima nego je mom djetetu objašnjeno da su debeli ljudi dobri, a mršavi zločesti :serek:
naravno, to joj je objasnila žena s 20ak kg viška
I onda upotrijebiš tu prigodu da djetetu objasniš zašto ne valja vjerovati lisicama kad govore o zločestim kokošima.
Lastan

Post 26 Mar 2012, 13:48

Morticia » wrote:Sad, šta ja znam, nekome tko živi na 4 krafne za doručak i kili mesa za ručak moja prehrana je možda za ptice, ali u nekim normalnim omjerima rekla bih da jedem prosječno do puno.
Kad netko kaže da jede kao ptičica, to znači - svaki dan dvije svoje težine. :D
Morticia

Post 26 Mar 2012, 13:49

Lastan » wrote: Kad netko kaže da jede kao ptičica, to znači - svaki dan dvije svoje težine. :D
Bogme, onda ni u kom smislu ne jedem k'o ptica. :o
Morticia

Post 26 Mar 2012, 13:50

Beta ženka » wrote:
Problem je što neki broje samo "glavne obroke", a one sendviče, čokolade, kekse, čips, kolu itd. između - jednostavno zaborave. :o
E, to recimo ne radim.
Ja jedem kad sam gladna, u međuvremenu ne tamanim po grickalicama i međuobrocima.
Beau

Post 26 Mar 2012, 13:52

Beta ženka » wrote:
Točno to.
Naravno da sam pojela više za ručak od tebe, kad si ti do ručka jela 6 puta, a ja samo jednom!
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 26 Mar 2012, 13:53

Morticia » wrote:
E, to recimo ne radim.
Ja jedem kad sam gladna, u međuvremenu ne tamanim po grickalicama i međuobrocima.
Jebiga, neki su ljudi često gladni. To mi je rekao Houdek.
Lastan

Post 26 Mar 2012, 13:54

judolino » wrote: Jebiga, neki su ljudi često gladni. To mi je rekao Houdek.
Znaš što Žak radi između obroka?

Sendviče. :D
Morticia

Post 26 Mar 2012, 13:54

judolino » wrote: Jebiga, neki su ljudi često gladni. To mi je rekao Houdek.
:rofl: :rofl: :rofl:
Pa to vjerujem, da. :zubo:
blaze

Post 26 Mar 2012, 14:22

Lastan » wrote: Znaš što Žak radi između obroka?

Sendviče. :D
:rofl:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
blaze

Post 26 Mar 2012, 14:25

udebljala si se.
smršavila si.
imaš nove cipele.
užasava me što neki ljudi samo tako i to govore. bježim na drugi kraj ulice kad nailazi netko takav. onda još špura za mnom da mi kaže tako važnu rečenicu. a mene hvata osip, teško dišem, znojim se na uho
:gaah:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
blue
Asgard

Post 26 Mar 2012, 14:53

Pročitah temu :mirko:
Lako za debele i mršave, a mi u sredini, tko nas ferma :gaah: :crying:

Mislim da su ljudi općenito zlobni i da se na komentare ne treba obazirati, u kojem god smjeru da ciljaju.

Problem mršavosti i medija danas nije u osobnim preferencama i međusobnim podjebavanjima na kavi, nego u strateškom marketinškom pristupu, koji navodi na mršavost. U medijima nisam zamjetila ni jednu reklamu "Popunite se", ali ima mali milijun reklama o čajevima za mršavljenje, anticelulitnim gelovima, dijetama i slično. Medijski eksponirane osobe su mršave i lijepe (to lijepe, se još može uzeti sa zadrškom, opet u razgovorima na kavama, ali svejedno je činjenica da se stavlja znak jednakosti između mršavo i lijepo). Činjenica je da svi ne mogu bit mršavi i ne moraju, jebi ga, netko jednostavno bolje izgleda s više kila nego sa manje ili ima takav organizam ili tjelesnu građu da bi forsiranje mršavosti značilo ogromna odricanja, a krajnji rezultat svejedno ispadne loš. Problem je u tome da imperativ mršavosti se ne nameće samo onima kojima to jest prirodno stanje, nego ama baš svima. A to je loše.

Što se tiče ovdje najviše spominjanih - Keire i Christine H. Da mogu birati, svejedno ne bi htjela izgledati kao ni jedna od njih dvije, Keira je preravna i ima preveliku glavu u odnosu na tijelo; Christina H. je predebela.
Morticia

Post 26 Mar 2012, 14:57

Blue, s ovime se slažem, to sam napisala negdje u prvom ili drugom postu na ovu temu.
Ne sviđa mi se što se s jedne strane forsira mršavost, a s druge bujnost.
I jedno i drugo mogu natjerati mlade osobe na pribjegavanje ekstremima, tj. anoreksiji, bulimiji, plastičnim operacijama, itd...
A.P.
Cactus

Post 26 Mar 2012, 15:53

Pješčana » wrote: nego, ljudi koji će me vagati, ili gledati imam li sijede i stoje li mi sise i imam li celulita i tražit će mi ga po nogama na plaži, su ljudi koji će najčešće tako raditi i na sljedećim poljima:

Ja s ovakvim (i agresivnijim) debosima imam vrlo malo kontakta, ali kad imam i kad takvo baljezganje krene, postanem vrlo zla i dajem replike kakve je Herp napisao. Ako oni mogu biti iskompleksirana otrovna đubrad koja svoje išjuze pokušava riješiti sraćkanjem i gaženjem po meni (iako me to ne pogađa), mogu i ja bit bezobrazna i zla natrag, jer mi upravo toliko jako dignu tlak takvi tipovi :ne zna:
Šta im ti uopće odgovoriš tad?

Inače me ideali ljepote, trendovi i takve gluposti iz Cosma ali zaista niti najmanje ne jebu, mršavost mi nije lijepa niti se dobro osjećam mršava, Keira je pregrozna, a i Christina mi ima pregoleme i nakaradne sisetine i općenito mi nije baš bujna, nego ponešto overweight. JLo mi je bujna zgodna teta s građom pješčanog sata. Šizofreno mi je da se sve te žene istovremeno kao forsiraju kao neki ideali ljepote od potpuno istih ljudi i industrije, koji je svijetu kurac, jel ne može ljude pustit na miru. Prokleti marketing, umro u mukama dabogda.
S celulitom i tim idealima me zapravo najviše istlačila vlastita mater. Divim se samoj sebi što nemam poremećaje raznih vrsta zbog tog.

p.s. Ako je itko odrastao i kreće se u plemenskom mentalnom naslijeđu, onda sam ja. Mislim da uvijek odustanu sa sranjima o tome kad ću se udat i slično kad vide da me to njihovo propovijedanje o tome kakav život treba biti uopće ne dira. Ista je stvar s mršavosti i debljinom, valjda takvi nanjuše koga mogu podjebavati i onda to i rade.
I mutavo je ikome brojati je li mršav ili debel, uvijek mi je to bilo gadno i ne znam tko "jebote jesi mršava" doživljava kao kompliment. Bar tamo gdje sam ja odrastala "štrkljavost" nije bila kompliment, kao ni debelost.

Budući da sam vidjela Herpa i Morticiu, meni su one vitke u odnosu na svoju tjelesnu građu. Možda Morticia izgleda mršavije jer ima dva metra pa više upada u oči, dok je Herp sitan.
I tako eto :o
  • Information