miky0 » wrote:I Baro, kakvi su dojmovi

ako ti taj hotel uopce ima wi-fi

Je, ima je i hotel wi-fi ali se tamo nisam stigla ukljucit. Bili smo kratko u sobi, spremila se za van u nedilju, odspavala na pon i posli dorucka ostavila stvari u autu i isla dalje.
Dobili smo sobu sa pogledom na parking, probat cu stavit pogled iz sobe.
Eto, taman kad si ti ovo pisa, ja sam bila na najlipsem dilu svita, taman ispod Dioklecijanova palaca.
Lipo smo sili na stekat nekog kafica, narucila ja pivo i prikopcala se na hotspot Splita i probala stavit koju sliku sta sam slikala od hotela do tamo.
Normalno da mi nije uspilo i onda sam se iznervirala a dosli su i ti Englezi koje smo cekali pa se vise nisam uspila javljat.
Uglavnom, bilo mi je bas lipo u Split.
Kurc aber zus, kako bi se reklo na stranjskome njemackom.

Sve skupa bila sam kratko, prvo pokupila muza na aerodromu, dosli do hotela, pa se spremili za vanka i posli na veceru i nanoge do rive. Trebalo nam je vise od pola ure za doc, isli smo skroz uz obalu, preko Bacvica i onda malo presjekli popreko negdi. Uglavnom, dobro je ispalo, stavim koju sliku ako uspijem.
Na rivi puno furesti, vrime nije bilo narocito ali bar nije bilo kise.
Jedino se ka malo culo na kanalizaciju. Onako....lagano vonjalo.

Sta me cudilo jer mi se cini da Split ima neki sistem za prociscavanje otpadnih voda. Ili je to samo bilo u planu.
Tamo sam pocela pisat i isla sam smanjivat slike pa uplodat i kako to meni sporo ide, nisam stigla nista posteno napravit jer su dosli ti sta smo ih cekali.
Onda smo jos malo sidili sa njima pa prosetali do marine u Zrno soli na veceru.
Bilo je dobro, za predjelo smo uzeli neki miks od predjela, na tanjuru se dobije malo salate od hobotnice, malo pastete od tune, feta prsuta i sira sa tartufima, neko tijesto sa ribom i jos nesto sta sam zaboravila.

Na preporuku konobara smo uzeli domace pljukance sa dondolama kao medjujelo, isto bilo dobro, a za glavno sam ja uzela janjece kotlete (i ovaj Englez je to) a drugi neku riblju platu....tri vrste ribe i blitva i tako.
Janjetina je bila ne losa, rekao je da je domaca, od nekog tamo lokalnog i iako je to bilo pripremljeno na nacin ovih danas modernih 'novih kuzina', sta ce rec da mora bit krvavo u sredini (a meni janjetina ako nije dobro pecena, onako, do kosti, nije onakva ka sta treba bit).
Ali ovo nije bilo lose, vonjalo je na domacu. Pojela sam sve, za razliku od sirovih pacjih prsa koja sam dobila u Cannesu koji tjedan prije i koja sam ostavila skoro cijela.
Meni te nove fore sa nepecenim mesom ionako nisu puno drage, jos steak kako tako (medium prema well done ) ali nepecena patka je zivi uzas.

Samo sam ko Mr Bean gledala kako da zamaskiram ostavljeno.
Ali sirovo samo mogu, ako je tatarski, carpaccio od bilo cega ili sushi, a prsut i spek necu ni spominjat.

Za desert su bile tri snite torte pa smo to svako po komadic i bilo je taman.
Dvi butelje njihovog domaceg rosea i butelja bilog i koja litra Jane i sve skupa oko 2000 kuna i nesto sitno.
Sto je bilo ok za nas 5.
Drugi sam dan partila za Brac dok je muz obavljao to radi cega je i isao. Prosetala koju uru po Supetru, vratila se rano popodne, on me cekao na rivi sa autom i odmah smo isli za Zagreb i to je bilo to od mog splitskog i brackog provoda.
Sve u svemu, druga vremena i druga ja i sve mi je bilo drugacije nego pred 40 godina.

Mjesta koja pamtim vise ne izgledaju onako kao u mom sjecanju.
U Zg smo jos stigli navecer do MundoAke nesto pojest ali to ne spada u ovu pricu.
Slike cu probat sutra stavit, sad je kasno.
Nocca kasnim citacima i dobro jutro ranojutarnjima.