Zadnje što smo pogledali i šta mislimo o tome?

Filmovi, serije, sve što gledamo
Melody

Post 20 Mar 2012, 21:17

Ulogirala sam se JEDINO zbog Mary and Max, da se pridružim oduševljenju tim uratkom, koji je meni osobno među najdražim... filmovima općenito, crtanim i igranim.
Nježno sam u njega zaljubljena. Priznajem, moja je vizija Mary and max malo mračnija od Emeove, možda bliža Zeovoj, ali razumijem i šta Em želi reći.
Ja bih tu samo dodala svoju kratku opasku, na to šta me naučio taj crtić: život je ponekad sav u pokušajima da se (pre)živi. No, to ne znači da je neproživljen.

Prijateljstva na daljinu, pa i ljubavi, uz to su mi još i cjeloživotna slaba tačka.

Morticia

Post 22 Mar 2012, 08:25

Weekend

Oduševio me. :S :S

Toliko realan i iznad svega NORMALAN film.
Dvojica mladih muškaraca se upoznaju jedne večeri u gej klubu i provedu zajednički vikend.
Oduševilo me što se scena gej seksa nije iskoristila da bi se šokiralo nego je prikazana savršeno prirodno, točno onako kako izgleda prvi seks između dvoje ljudi koji su osjetili strast i veliku naklonost.
Toplo, zdravo, pomalo nespretno i nabijeno strašću.

Ovaj film je po meni, za gej populaciju učinio puno, puno više od Brokeback mountaina.
Bez trunke pretencioznosti, bez želje za izazivanjem reakcija, ovo je jednostavno film kojem sam povjerovala.
A ja strašno volim filmove kojima vjerujem.

Sve mi se sviđa, realan prikaz tako mladog odnosa, odlični glumci, atmosfera, prikaz grada, sve, sve, sve...

Preporučam od srca. :top:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Emericzy

Post 22 Mar 2012, 08:39

Pokušao s Djeverušama, jer je puno kritičara reklo da su bili ugodno iznenađeni. Isuseimajkomarijo... Dosadan, razvučen, humor na razini dječjih viceva o prđenju... Jeza božja. American pie za žene. Sram me je bilo što to gledam i ugasio sam prije polovice.
Beau

Post 22 Mar 2012, 09:04

Morticia » wrote:Weekend
Ovaj film je po meni, za gej populaciju učinio puno, puno više od Brokeback mountaina.
Bez trunke pretencioznosti, bez želje za izazivanjem reakcija, ovo je jednostavno film kojem sam povjerovala.
A ja strašno volim filmove kojima vjerujem.
Ja sam povjerovala i dečkima iz Brokebacka. Super mi je taj film, nije mi pretenciozan i lijepa mi je bila njihova strast. Jedino mi je medijska priča oko tog filma i umjetno izazivanje škandala išlo na kuki. Al sam film mi je vrlo normalan.
Ovaj nisam gledala, al zapisujem ga u notesić.
Morticia

Post 22 Mar 2012, 09:07

Ni meni Brokeback nije bio loš.
Al' mi je bio pomalo američki prenaglašen, dramatičan i zeru patetičan.

Ovdje ničega od toga nema ni u tragovima. :top:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Beau

Post 22 Mar 2012, 09:11

Morticia » wrote:Ni meni Brokeback nije bio loš.
Al' mi je bio pomalo američki prenaglašen, dramatičan i zeru patetičan.

Ovdje ničega od toga nema ni u tragovima. :top:
Pa je američki naglašen, da. Al ja pušim taj 'kaubosjki' ambijent u filmovima. Planine, krš, konji. Iako ne volim vesterne :o
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 22 Mar 2012, 09:36

Emericzy » wrote:Pokušao s Djeverušama, jer je puno kritičara reklo da su bili ugodno iznenađeni. Isuseimajkomarijo... Dosadan, razvučen, humor na razini dječjih viceva o prđenju... Jeza božja. American pie za žene. Sram me je bilo što to gledam i ugasio sam prije polovice.
:vidiga:
:bicedobro: Odrastao čovjek, a još uvijek vjeruje u vilenjake... :giggle:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 22 Mar 2012, 09:38

A što slijedi?
Nakon :peshe: westerna, Kusturica dobiva Oscara za agrosex eastern?
blaze

Post 22 Mar 2012, 09:48

Emericzy » wrote:Pokušao s Djeverušama, jer je puno kritičara reklo da su bili ugodno iznenađeni. Isuseimajkomarijo... Dosadan, razvučen, humor na razini dječjih viceva o prđenju... Jeza božja. American pie za žene. Sram me je bilo što to gledam i ugasio sam prije polovice.
meni su djeveruše bile inteligentna ilustracija ženske pakosti i prenemaganja. ne znam kako nekom nije smiješna situacija kad junakinja, razočarana u veze i muškarce, radi kao prodavačica zaručničkog prstenja i redom vrijeđa sve kupce. isto su mi bili smiješni njezini cimeri, brat i sestra, koji su zaključili kako nije u redu da odrasli brat i sestra žive s cimericom pa je znogirali. činjenica da su k tome ružni englezi isto mi je bila smiješna budući da je riječ o američkom filmu

što mogu, volim taj tip humora :zubo:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
blaze

Post 22 Mar 2012, 10:02

Morticia » wrote:Tinker, tailor, soldier, spy

Moram priznati da ne dijelim Emovo oduševljenje.
Atmosfera i scenografija su odlični. :top:
Osim toga, poprilično mi je sve zbrčkano i nabacano, nisam se najbolje snašla
nisi se ni mogla snaći jer je redatelj potpuno izostavio mrežu odnosa među likovima, najviše ga je zanimala estetizacija
blue
Asgard

Post 22 Mar 2012, 10:14

Ajme, Max and Mary mi je pretužan film. Pokušavam sebe zamisliti u životu u kojem nemam ništa i jedina svjetla točka mi je dopisivanje s osobom na drugom kontinentu. Možda ispadam zahtjevna, ali meni za sreću treba više :ne zna: Svejedno, crtić je jako dobar :top: samo se ne bi nikad htjela naći u njemu.

Djeveruše su mi užas živi :facepalm: Također sam čula izvrsne kritike i očekivala, neznam ni ja što. Ako ću već gledat prenemaganje bolje onda neki film s navijačicama i outsajdericom koja ulazi u tim, pa sve veselo skakuću zajedno u finalnoj sceni :cheer: a i uzbudljivije je - scene su dinamičnije, netko padne i slomi nogu, fora su mi ta salta i akrobacije :ne zna:

Weekend pišem :top: baš mi fali dobrih filmova.

I nemojte mi Brokeback mountain :azdaja: Neka je i patetike.
blaze

Post 22 Mar 2012, 12:43

blue » wrote: I nemojte mi Brokeback mountain :azdaja: Neka je i patetike.
vidiš kako nam se ukusi razlikuju. film bi htio biti analan ali je banalan :zubo:
blue
Asgard

Post 22 Mar 2012, 14:22

blaze » wrote: vidiš kako nam se ukusi razlikuju. film bi htio biti analan ali je banalan :zubo:
Film je baš krasni ljubavni :) :cerek: a i tužan :crying:
blackcoffee

Post 22 Mar 2012, 15:41

Najbolji gej film koji sam gledala zove se nešto kao Adamova dilema ili Adamova odluka. Snimio ga je Kanađanin po imenu Adam, a radi se o Adamovoj akciji da svog prijatelja biseksualca razvede od žene i venča se s njim. Film počinje i završava se kao dokumentarac, a u sredini, kad preti da postane dosadan, uvodi se i neka dodatna akcija u smislu ostavljene žene koja s pištoljem juri Adama s namerom da ga ukine sa života. Homoseksualne scene su vrlo stidljivo, da ne kažem puritanski zamagljene, a ima i divnih delova, recimo kad Adam urani i ode na pijacu, a svom dragom ostavi ružu na jastuku. Neprocenjivo.

Od onog što sam juče gledala preporučila bih Yong-seo-neun Eobs-da (2010) i Kim Bok-nam salinsageonui jeonmal (2010). Oba su dobra i napeta, drugi je za nijansu bolji, a tu je i fenomenalna uloga Yeong-hie seo.
Morticia

Post 22 Mar 2012, 15:44

Meni se weekend sviđa baš zato što nije gej film.

To je jednostavno film o ljudima i njihovim odnosima, a slučajno su te osobe dva muškarca.
blackcoffee

Post 22 Mar 2012, 15:49

Ni Brokeback nije gej film, to je metafora o ljubavi. Sličan je i naredni film istog režisera (Se,jie) iako je u pitanju heteroseksualni odnos. Čovek se bavi istraživanjem seksualnosti, a što su se Amerikanci uzjebali zbog pljuvanja u dupe, to je stvar mentaliteta.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 23 Mar 2012, 22:27

Na 1. programu Deps. Kako dobro... Kakvi glumci... A Milena Dravić me podsjetila na prvu curu, tako je lijepa bila...
Evo, baš završio.
Stari Šova, briljantni Relja, Heršakica i Bekim Nenadjebivi, faca do jaja...
Stara dobra vremena... :tuzni:
blackcoffee

Post 23 Mar 2012, 22:34

Machine gun preacher (2011), Akcija sa Gerardom Butlerom koji je taaaako leeep. :cerek: :cerek:
Film je onako osrednji, može se pogledati.
*jezebel*

Post 25 Mar 2012, 20:01

raspjevani detektiv - nije mi bas u potpunosti sjeo, ali je prilicno zanimljiv i nekoliko sam se puta nasmijala - gorko i od srca. downey odlican. gibson gotovo neprepoznatljiv.

the departed - svidja mi se, ali nisam uhvatila prvih pola sata ili malo vise. :tuzni: volim dicaprija, volim dicaprija i scorsesea, volim damona, nicholsona obozavam (to ne moram ni spominjati), baldwin uvijek dobro dodje, sheen mi se svidio kad je po*izdio, ali najbolje mi je sjeo wahlberg. :ne zna: kao sto ste primijetili, film je nakrcan badass glumcima. srecom pa ona zenska nije neka razvikana, bilo bi mi malo previse kad bih morala gledati razvaljena usta julije roberts ili nesto slicno.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
ombia

Post 25 Mar 2012, 20:07

Spaliti poslije citanja - o.k. ali nista posebno, Tilda je digla razinu. :cerek:
*jezebel*

Post 25 Mar 2012, 20:15

ombia » wrote:Spaliti poslije citanja - o.k. ali nista posebno, Tilda je digla razinu. :cerek:
da, to sam nedavno pogledala, isto ok, ali ocekivala sam puno vise. meni je razinu digao trenutak kad sam ugledala onog glumca koji je glumio sledgea hammera. :o on i onaj drugi lik iz cia-e. :rofl:

eh, da, i sinoc sam bacila pogled na onaj shit s harrisonom fordom i michelle pfeiffer, to sam vec prije gledala, ali nisam si mogla pomoci :rofl:, pogotovo kod scene u kadi kad se fajferica nije mogla pomaknuti.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
Emericzy

Post 25 Mar 2012, 20:38

ombia » wrote:Spaliti poslije citanja - o.k. ali nista posebno, Tilda je digla razinu. :cerek:
*jezebel* » wrote:da, to sam nedavno pogledala, isto ok, ali ocekivala sam puno vise.
To je zato jer ste ga gledale kao komediju. Ja sam upozorio ljude ta ga ne gledaju tako, nego kao ozbiljni politički film. Kad tako gledaš -- a vjerujte mi, ima razloga -- onda stvar odjednom bude jako drukčija.
Morticia

Post 25 Mar 2012, 20:42

I ja sam ga gledala kao komediju, a bio mi je odličan. :zubo:
ombia

Post 25 Mar 2012, 21:00

Emericzy » wrote:

To je zato jer ste ga gledale kao komediju. Ja sam upozorio ljude ta ga ne gledaju tako, nego kao ozbiljni politički film. Kad tako gledaš -- a vjerujte mi, ima razloga -- onda stvar odjednom bude jako drukčija.
Gledala sam ga kao film, da sam isla za tim da je komedija ne bih ga ni posudila.
Tvoje upozorenje nisam citala. :o
Ukusi se razlikuju.
*jezebel*

Post 26 Mar 2012, 00:39

emer, to sto moj post ne sadrzi mnogo vise od ''rofl'', ne mora znaciti nista. :o
  • Information