..sdp

Koljite se i gložite!
Tea Tree

Post 06 Jan 2016, 22:22

Jos nesto:
Alo Zeko, nije on decko iz Peperminta, ne postoje takvi decki. :D
Mislim, skuzila sam sta hoces reci, ali moram i ja ovo. :D

Pepermint je relativno novi klub, koji nije uspio uzgojiti "osobnost", a ne izgleda kao da ce ikad, naprosto je previse bezlican i bezvezan. Milanovici odlaze tamo na ta prigodna druzenja zatvorenog tipa, jer bolje to nego da nekom po tepihu gazi 50 ljudi, a i malo bi cudno bilo da ekipa od 50 godina djuska u necijem dnevnom boravku. :D

Ako govorimo o Zagrebu, onda mozemo govoriti o ljudima koji su (potekli iz) npr. Jabuke ili Saloona, pa kad znas taj podatak onda imas sliku o tom nekakvom backgroundu.
Ali Pepermint nema nista sto bi moglo biti neciji background.

Frulica

Post 06 Jan 2016, 22:34

..a unda » wrote: nije tema, to sto ti pricas, a ne znam cemu tuda te prepreke stavljas, sve je vec apsolvirano u nekoj kao neoliberalnoj kritici neoliberalizma i to je za topik van ove.. topicke pameti i usmjerenja.
Nikakve preprepke, to su vrlo bitne stvari. Ti u suštini generiraš nekakav osjećaj krivnje, manje vrijednosti jer eto narod ne ide prema socijalizmu/komunizmu kako već želiš zvat tu invalidnu paradigmu iz 19. stoljeća i vremena nekakvih mehanicističkih trkeljarija narcisoidnih osobenjaka, koje su očito zlo, al' ono očito, zvukom, slikom, statistikom, osobnim pričama, društvenim pričama... nema pokazatelja koji nije očitao da je takva stvarnost loša po društvo i društva. Pritom kao nekakav katalizator/enzim štajaznam što koristiš Crkvu dodatno je personificiraš Stepincem i onda pričaš što pričaš, a ja eto mogu što ja oću pa makar ne bilo s te strane pameti koju propisuješ.

Zanimljivo je da stalno spominješ Stepinca, a nikada, barem se ne sjećam Ivana Šarića, notornog ustašoida. Sasvim jasno fašista. Nego Stepinca koji je radio ovo i ono u ovom i onom vremenu, ali sigurno ako ništa konvertirani je bivši fašist, dakle ako ništa odustao je od fašizma, a vlada poprilično suglasje da nije bio suradnik fašizma. To što je svoj život na ovaj ili onaj način, makar pukim tantrum ponašanjem :zubo: talasao i onemogućavao, smetao socijalizam. Na neki način civilizacijska je dužnost ometati razno razne kolektivizacije. Ekonomske, rasne, vjerske... bilo kakve.

Reci, želim socijalizam/komunizam... ili kako već želiš to čudo zvat, sve ostalo je zaostalo/nazadno... i ok. I u tom smislu
"prepreke", neki sasvim sigurno ne žele socijalizme (barem u ovoj fazi života :zubo:). Ta kozmička fokusiranost na SDP i Milanovića kao fokusiranost djevojčice sa šibicama na šibicu uoči Nove godine je bezveze. :o Nema više šibice, bući bući bu...
7nationarmy

Post 06 Jan 2016, 22:36

dobro je napisao za pepermint, ekipa koja to drzi je ista ekipa koja se nekoc s normalnijom ekipom opijala u melinu. sad su ostarjeli, gluplji nego sto su bili ne mogu biti, treba im rupa gdje slusaju sms deutscha kako pusta opskurne mogwai ep i slicna njesra.
AJ EM BAK!
Beau

Post 06 Jan 2016, 22:38

al zato je zeka u pravu kad kaže da zoki nigdje nema fanova više nego na trkelju :zubo:

@Teaoooo :lux:

ne mislim ja da su oni u pravu. mislim da svi na trkelju znaju kolko cenim zoku :zubo:
ma zanemarite moje upise. samo sam trenutno, po tom pitanju, vrlo vrlo škorpionski destruktivna :cerek:
Beau

Post 06 Jan 2016, 22:41

Zeka & Zoka - baš bi bili dobar par :rofl:
7nationarmy

Post 06 Jan 2016, 22:41

je, tu se bome okupila revolucionarna krema, judolino je van forme jer je ostao bez struje al vratice se jos veci i lepsi.
AJ EM BAK!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 06 Jan 2016, 22:53

..frulice, dobro, opet ti zelim rec.. jel to to sto zelis rec na temu ili bi ti htio o necem drugom, navodit neke vode i stavljat neke mlinove da se vrte tamo gdje ne sluze?

..i ako cemo o stepincu ovdje pricat, onda to kad bude i ako bude, i u okviru topika i tog okvira za dijalog, bez nametanja nekih drugih okvira i zlatnih portala kroz koje se mora kao kroz neki monopol proc u tako omedjen prostor za dijalog.

..i ne nisam ja prvi ovdje spominjao stepinca, ti si.. a zasto, tu i sad, zaista me ne zanima, ti valjda znas sto radis i zasto to radis.
zaista nemam vise namjeru gubit na to vrijeme..
Zekoslawa

Post 06 Jan 2016, 23:01

Tea Tree » wrote:Jos nesto:
Alo Zeko, nije on decko iz Peperminta, ne postoje takvi decki. :D
Mislim, skuzila sam sta hoces reci, ali moram i ja ovo. :D

Pepermint je relativno novi klub, koji nije uspio uzgojiti "osobnost", a ne izgleda kao da ce ikad, naprosto je previse bezlican i bezvezan. Milanovici odlaze tamo na ta prigodna druzenja zatvorenog tipa, jer bolje to nego da nekom po tepihu gazi 50 ljudi, a i malo bi cudno bilo da ekipa od 50 godina djuska u necijem dnevnom boravku. :D

Ako govorimo o Zagrebu, onda mozemo govoriti o ljudima koji su (potekli iz) npr. Jabuke ili Saloona, pa kad znas taj podatak onda imas sliku o tom nekakvom backgroundu.
Ali Pepermint nema nista sto bi moglo biti neciji background.
Bogati, nisam ih ja prozvala "dečki iz Peperminta". Ne znam tko jest, ali znam da me svaki put na to spopadne neopisiva želja za fejspalmom. :D
Beau wrote:Zeka & Zoka - baš bi bili dobar par :rofl:
Tko preživi, pričat će. :zubo:
Ja bih njega tako našamarala, prvi put da nauči kako je, drugi put da ne zaboravi kako je. Onda bismo možda mogli dalje. :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 06 Jan 2016, 23:02

Tea Tree » wrote: Evo ja mislim da je Milanovic najbolje sto ima, ne samo SDP, nego Hrvatska.
Ako ovo ne misle karamarko&co. onda su stvarno idioti jer je zoki siguran jamac dozivotnog nam kradezeja na vlasti ;)
Frulica

Post 06 Jan 2016, 23:08

..a unda » wrote: zaista nemam vise namjeru gubit na to vrijeme..
Pa nemoj trošit vrijeme. :ne zna: Ako ti imaš slobodu govoriti o vrlo agresivnom smeću iskreno baš i ne vidim što ja ne bi isto štogod pričao/pitao/kostatirao bilo s ove ili one strane pameti. Ako je tema precizno definirana kao
..e, i sta sad..

mislim, kakos rec, ne mos rec.. nije sve za svakog.. :kokice:

onda.. sta? ..nesto smislit ili nista? :kokice:

a onda slijedi pisanje u stilu teorija zavjere Davora Domazeta Loše, a onda mogu i ja. Mislim, šta sad. :ne zna: Ja ne tjeram ikoga da sudjeluje/odgovara. :o Da si definiraniji možda bi i odgovori/rasprave bili definiraniji. Ovako je ovako kako je. Ne piše mi se baš samo potpis, eto tako je govorio unda itd. štaš, agresivno smeće, takoreć govno sam. :D
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2016, 23:14

Ko da unda zna o cemu bi on trkelja na ovoj temi :misli:
Frulica

Post 06 Jan 2016, 23:23

Država/društvo mora biti takvo da je ovako nešto može sasvim slobodno reć recimo predsjedniku... :D

Tea Tree

Post 06 Jan 2016, 23:31

Mislila sam da si dosao jos jednom napisati da ti je unda rekao da si smece, odnosno da je sugovornika tj. tebe nazvao smecem, iako nije, ali treba to ponavljati i vec do kraja ove stranice unda ce, svemu unatoc i usprkos, ispast onaj nekorektni lik koji sugovornike naziva smecem. I jos im brani da pisu na ovoj temi. :(
Frulica

Post 06 Jan 2016, 23:37

Pa eto, ovaj puta nisam. :mirko:
..a unda
Undaminator

Post 07 Jan 2016, 11:30

Beau » wrote: i ja kažem, jebo narod.

ne znam, baldasar me najmanje brine. mislim da mnogi u sdp-u žele maknut zokija.

kako da ti kažem, ja od svega ovoga što se događalo i što se događa postajem užasno malodušna.
skoro pa priželjkujem da sve ode u pizdu materinu. ono, razočarat ću se ako ne bude tako :rofl:
divim ti se odakle ti volja, pa čak i optimizam.
sve više razumijem lastana.
..ma da, jest, nekako tu baldasar dosta nebitno djeluje, ali tako je djelovao.. i na to se slepao i u toj nekoj lokalnoj predizbornoj kampanji, koja splitu uopce nije trebala, koju je baldasar dobio na krilima ustanovljavanja esdepe koalicijske vlasti na razini drzave i da je bilo tko bio protukandiat onda kerumu, dobio bi.. a, kazem, na tom nekom imidzu hnje hnje nebitnosti i poceo je radit i plest konce dok se pomalo to nije pohvatalo o kakvom se umrezenju radi.
ne bih ga bas podcijenjivao.

nije to tako lose prizeljkivanje, ali.. zasto ti mislis da vec nije otislo u materinu? ne sad, nego, ono, ima vec?
tj, eto, sto je to, zasto mislimo da vec nije otislo u materinu? koje te tocke jos drze? i koga to sve?
ili, zasto neki misle mozda da je sve ovo ok, da je ustvari dobro ili da ovako treba bit? mislim, tko su ti ljudi, kakva je struktura tog raspolozenja, ono, po nekoj statistici, po nekim dobnim, spolnim, materijalnim, pa eto mozda nekako i klasnim, obrazovnim i kakvim sve vec kriterijima?
mislim, na sto se pristaje, koja je cijena? ..ili ucjena..

nije volja nego prije ne-volja, nema tu optimizma nikakvog. a ni pesimizma. nekako, nemam vremena za to, to mi je luksuz. :D

pogledaj samo malo oko sebe, ali ono.. malo se stivaj, sjedi negdje, naruci kavu..ili mos i doma ono, na miru, odbaci trenutna neka raspolozenja, samopomoci, pozitive i negative.. i malo gledaj ljude oko sebe, malo razmisli nekako i, upitaj se.. cemu se mos nadat i zasto? :D

..naravno da ces doc na to lastanovo i nece trebat puno vremena za to. :D

jedino.. ok, ovo sad zvuci malo, ono, povrsno, prvorukasko metaforicki, lastan je imao izlaznu strategiju. doslovno. i zaista mi je zao sto je nije mogao ostvariti na nacin na koji je zelio. eto, cak mi je padalo na pamet, da je uspio nekako to sve prije ostvarit, da su se zvijezde nekako malo drugacije poslozile i da je uspio pobjec, izbjec.. umaknuti odavde & od ovog, mozda bi, sto se njega tice, sve drugacije bilo.

kazem, dosta mi se ta njegova ideja vrzmala po glavi, vagao je, prilagodjavao, to mu je bio sasvim nekako, opravdan i logican pristup, angazirano heraklitovski nekako i kao opcija sasvim nekako legitimna, konstruktivna.
ali, ponavljam, njegov plan je bio warpom 8 odavde pobjec i to mi je tu nekako stekalo. tj, da sam njegovih godina, sigurno bih uz par sitnih korekcijica isto kao on razmisljao sto se toga tice. ono, se vekjaja potesse.. :zubo:

ono sto bi se mozda moglo tu neka pouka izvuc, jest da ne treba oklijevat odavde otici. ko moze, jel.. sutra ce mozda vec bit prekasno.
odlaskom se izbori povecavaju. ako nista drugo, imas izbor vise, mozes se vratit, npr. ako ostanes.. nekako, osudio si se, a zivot bas i ne daje cesto neko pravo na zalbu, ono..kaze zivot.. ma ko te jebe tebe i tvoje pravo. :D
..a unda
Undaminator

Post 07 Jan 2016, 12:01

Tea Tree » wrote:Di si Bo, jebo te led. :cerek:

Evo ja mislim da je Milanovic najbolje sto ima, ne samo SDP, nego Hrvatska. I moze svatko znati bar jednog boljeg, ma sto to znacilo, ili pametnijeg, sposobnijeg, ma eto, posranijeg :D, ali nema takvog u hrvatskoj politici, cak ni u naznakama.
Mozemo zamisljat ovog i onog, zamisljala sam i ja Clinta Eastwooda dok nije skroz ostario, ali nece se moj ni neki ili neciji Clint doci (ni pozeljeti) baviti politikom i upravljati ovim jadom od drzave.

To sto su njegovi protivnici glasni, pa i oni u stranci, ne znaci da su u pravu. Ne znam sta Baldasar ima na umu, pomisljam cak da prizeljkuje izbacivanje iz stranke pa da moze biti zrtva i na tome graditi neku svoju novu politicku buducnost. Jer mi se, kao i undi, cini da nema izgleda produziti gradonacelnicki mandat, a ono sto sigurno nema sanse jest postati predsjednik stranke, a najavljuje kandidaturu za tu poziciju, ne isticuci pritom bilo kakve svoje kvalitete zbog kojih bi on trebao biti taj nego "Milanoviceve" izgubljene izbore.

Spominjao je netko vec da su tako htjeli i Racana svojevremeno otkantati na unutarstranackim izborima pa nije nista od toga bilo, sto ne daje bilo kakvu garanciju Milanovicu, ali se nije lose podsjetiti.

I ako je to razlog zbog kojeg ga ne bi trebalo ponovno izabrati za sefa stranke, a po onome sto se pise, izgleda da jest ili je bar najveci ili najvazniji razlog, onda bi trebalo Ivu odmah dovesti u SDP, sad kad je vec na slobodi, nije vise u HDZ-u, a nijedne izbore nije izgubio. :D
:zubo:

evo, ok, nek se milanovic smijeni, bit ce zanimljivo gledat njegovog nasljednika koje ce on to izbore sve dobit i kako?

izgleda mi da bi umjesto sanadera bilo bolje u esdepe dovest mamica, promijenilo bi se deset predsjednika stranke u godinu dana.. :D

ne znam bas sad tocno sto bi to znacilo bit bolji i gori, ali nekako, mora bit da postoji tu negdje netko bolji za to mjesto od milanovica.. valjda mora, ali sad nekako vrtim ko bi to mogao bit i.. ne vidim ga, sakrio se taj negdje.

jedino sto imam, to je jedno.. pa ne prorocanstvo, vise je to bila procjena.. davno jos, dok je ranko bio mlad i jedan mu je, relativno kvalificiran, ne nas, rekao da je on materijal za predsjednika vlade. tj, tocnije, kolko se sjecam.. da ce on postat predsjednik vlade, tako nesto. :D

..i eto, vec godinama kad vidim ranka sjetim se tih rijeci i ono, jel, sad vec ima tu i neko vrijeme proteklo, nesto se moze i pratit i nekako, sad vec, to je tu negdje, tj ima tu jos stepenica do predsjednika vlade, ali mislim se sto je taj vidio u ranku da to kaze, onda, kad je sve to izgledalo svima osim tom, jel, procjenitelju, kao dobra zajebancija, nitko onda nije mislio ni o vladama, o ministarstvima, niti o nekoj takvoj politici.. :D
Tea Tree

Post 07 Jan 2016, 16:21

..a unda » wrote:
izgleda mi da bi umjesto sanadera bilo bolje u esdepe dovest mamica, promijenilo bi se deset predsjednika stranke u godinu dana.. :D
Sve u jednoj osobi. :zubo:
..i eto, vec godinama kad vidim ranka sjetim se tih rijeci i ono, jel, sad vec ima tu i neko vrijeme proteklo, nesto se moze i pratit i nekako, sad vec, to je tu negdje, tj ima tu jos stepenica do predsjednika vlade, ali mislim se sto je taj vidio u ranku da to kaze, onda, kad je sve to izgledalo svima osim tom, jel, procjenitelju, kao dobra zajebancija, nitko onda nije mislio ni o vladama, o ministarstvima, niti o nekoj takvoj politici.. :D
Dobar je Ranko, a možda sam samo pod dojmom muda. :rofl: Ali baš sad da je materijal za premijera, a ko će znat, možda i jest, ali zasad to ne vidim.
Tea Tree

Post 07 Jan 2016, 16:22

..a unda » wrote: ono sto bi se mozda moglo tu neka pouka izvuc, jest da ne treba oklijevat odavde otici. ko moze, jel.. sutra ce mozda vec bit prekasno.
odlaskom se izbori povecavaju. ako nista drugo, imas izbor vise, mozes se vratit, npr. ako ostanes.. nekako, osudio si se, a zivot bas i ne daje cesto neko pravo na zalbu, ono..kaze zivot.. ma ko te jebe tebe i tvoje pravo. :D
Ne znam zašto Miki ne utekne. :ne zna: Ženu, maloga i apartmane u kufer i put pod noge. Neće mu bit gore.
MightyMe

Post 07 Jan 2016, 19:48

Ja san upozna Ranka dok je bia ravnatelj panduriljosa. Mislin da san tad taman u školu krenija. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 08 Jan 2016, 22:02

TRI RAZLOGA ZA I PROTIV MILANOVIĆA Devastirao je stranku, gubio izbore, ali dok protivnici čekaju da im vlast padne u ruke, on zna da se vlast uzima

..onako, zanimljiv clancic lovricke u jutarnjem, podatan podnaslov, za uz kavu ujutro u ilickom trgu ili cak sedmici (ne znam jel uopce postoje jos ti kafici), a pise i da se radi o analizi.
ne znam bas koliko je to rasclanjeno, ali ajd, eto..

nisam iz teksta uspio shvatit kako je to milanovic devastirao stranku. u odnosu na kad? kad je bio tomac, bandic.. kad?
a da se u stranci nisu, kako kaze, prozveli kadrovi.. kakve bi kadrove ona to prizeljkivala? za sto? kadrove kao bernardic.. baldasar?
mislim, dovoljno je malo pogledat tu.. kako se zove, sdp juniore, te malde esdepeovce, forume njihove, dovoljno je vidjet neke mladje npr esdepeovce kao vijecnike u nekim kotarevima, pa se onda zaista upitat, od cega bi to esdepe radio kadrove?

problemi u esdepeu nisu poceli od milanovica, mozda su samo nesto vidljiviji. dosta toga je u ovih dvajstpet godina otislo iz esdepea, razocaralo se, odbacilo se, osulo, odustalo, kalkuliralo, a i promijenilo kapute te jakete pravdajuci to onom poznatom o razvoju politickom neke individue, pa se eto, ljudi malo traze, malo tamo, malo amo, gledat di ces se bolje okoristit.
problema ima jos od pocetaka, skupa s racanom, cija je glavna strategija bila oklijevanje i cekanje i rad unutar stranke zbog koje se sdp profilirao kao mozda jedina prava politicka stranka u hrvatskoj, barem sto se tice svog ustroja, ali i forme djelovanja na politickom planu van stranke, koja, eto, kazem, mozda bi bila odlicna za jednu svedsku ili bi se vrlo dobro uklopila, ali za balkanske krcmu slabi su to efekti i ulganja da se za jedno pedeset godina mozer rec kako imaju politcki kindrestube.

konstantno u defenzivnoj poziciji, cak i kada je na vlasti, bez neke volje da se podzme neka inicijativa, a i ako se poduzme, pada najprije na unbutarnjim slabostima, tako da je iz vani vrlo lako sibat.
ono sto uspije napravit, ima neke strateske naznake, ali sve je to mukotrpno odradjeno, iza velikih reflektora popularnosti, ono, administrativno, birokratski posao kojeg netko mora odradit, pokusat nesto dovest u red, narocito nakon ili tokom stalne hadezeove mahnitosti i tu je sigurno velik posao odradjen, kazem, ne bas zanimljiv za navijacku javnost, ali vremenom se efekti tog posla umanje ili jednostavno dokinu ili ono sto ostane, pripise se nekom drugom, okiti se netko drugi tudjim trudom.

ta, takva politika nekog detanta.. ili nekog uvijekprisutnog drustvenog utocista kao korektiv kad se dodje pred zid, politika za koju sam mogao imat nekad razumijevanje, koju sam mogao sagledavat u kontekstu, ne moze vise tako funkcionirati, tj na nacin da se sukladno okolnostima i inicijativom van hrvatske otvaraju neka vrata da esdepe kroz njih dodje na vlast (i to uvijek nekako znacajno koalicijski, nikad snacajno samostalno), takva, dakle, politika ne moze vise ili cak ne moze uopce znacajnije radit na mijenjanju, cak i edukaciji drustva u tom neko socijaldemokratskom smislu, kroz zakone, poreze, a narocito, stoga, na podrucju neke socijalne politike.

meni nije problem sto esdepe nije stvorio neke kadrove, nego sto nije angaziraniji na stvaranju neke te edukacijske atmosfere drustvene koja ce razumjet sto socijaldemokracija ustvari znaci.
nece esdepeu pomoc vec nekako klasicni politcki partneri tipa idsa i hnsa.. ili cak dosta nasilna nekad fuzija s budisinim liberalima i tehnologijom kao nekad kad su amerikanci financirali jadransku magistralu, tad u toj racan-budisa koaliciji je uveden.. hocu internet.
presporo je to i kako vidimo, bez efekata u hrvatskoj. hocu internet je u hrvatskoj samo opet doveo hadeze na vlast, nakon sto je oprao ruke (a i to je bio vanjski uvjet) od pasalicevaca i zrtvovavo svoju verziju inforbiroovaca i posjeo se jedan sanader koji je zaista, za nase uvjete, sto ce rec da tu i nije bilo potrebno neka velika mudrost kod raje koja placa mise da eden prohoda, nego samo odluka, gotovo maestralno je stvorio medijsku sliku o sebi i spleo takvu mrezu (jasno da nije on to mogao sam i da nije on taj demijurg, ali na njega se pisu zasluge za sad) ciji se konci jos uvijek ne mogu ili ne zele pohvatat.

i da, jasno mi je da u takvoj opcoj nekoj atmosferi, jedan esdepe ne moze puno napravit, jer sto god mi mislili, u debeloj je manjini ta ideja socijaldemokratska kod nas.
hrvatska je vecinski religiozna i konzervativna sredina i jasno onda, ekonomskopolitcki sizofrena, tj mladoneoliberalna, a ponosno drzavotvorna.. dok se i u jednoj americi sasvim jasno i glasno postavljau pitanja i reagira se dokazaujuci da neoliberalizam pruza samo jedno rjesenje i samo jednim nacinom, krizom. stvaranjima krize, a posljedica toga moze bit samo bezalternitvno ekstremno desno kretanje drustva.
u takvom kontekstu, bilo kakva koalicija nereligiozna, nekonzervativna, nema sanse za nikakav razvoj, jednostavno, drutveni prostor je okupiran, ispunjen.
mislim, moze se pokusat, kako vidimo, ali to samo sve vise vodi legitimiranju takvog stanja, dajuci mu nekakvu voljnu demokratsku crtu i shvacajuci demokraciju kao nesto gdje vecina moze sto hoce i kako hoce.

a kad se pokusa izbjec oduda takve radje, onda se uvodi nesto poput nekog nacionalnog jedinstva, zajednistva, lazne neke solidarnosti zbog lazne neke krize koju je naravno jedan esdepe izazvao, i onda se ide na te neke trece puteve ili evo, na pokusaje da svi zajedno podnesemo odgovornost za tudjmanovu i sanaderovu politku ili to je to vec sve bilo i cemu i kome je sluzilo.

e, pa nazalost.. kazem, nazalost esdepe nije izazvao krizu, sto vise, peglao ih je, kao u nekom strahu od.. eto, ne znam cega.
kao da nije problem onaj ko je te krize izazvao, nego onaj ko ih nije uspio ispravit. ono, potpuna poremecenost opca i onda smo prvi kad treba guknut o krizi nekih vrijednosti.

tako da.. na koje to sdp kadrove lovricka misli? kadrove koji ce i dalje oklijevat?

zato, da, u tom nekom smislu, milanovic mi je dobra opcija. narocito kad bi srecom sad malo stao na balun i objasnio neke svoje, ne znam, stavove, smjerove, a da ne govorim da na pladnju ima citavo jedno rjesenje, politcko rjesenje, dugorocno, kvalitetno.. a to je da ako se moze uc u dogovore, na nekoj drzavnoj razini, o lokalnim da i ne pricam, s nekim strankama koje cak i u nekoj politckoj igri nemaju smisla, zasto sdp ne bi radio na konsolidiranju lijeve politicke strane u hrvatskoj, od takve razmjene misljenja, pa i konkurencije ako se vec tako zeli gledat, mogao bi sdp imat samo koristi i vec tu ima neke kanale, recimo tako, kroz koje ce educirat, bez da uvlacu u sebe nesto ili da ce izgubit nesto.
eto, malo to mozda za sad ne izgleda politicki pragmaticno, ali do toga ce morat doc.
ili, eto, opet dobro, ako milanovic bude taj kroz kojeg ce se izrazit svi potisnuti problemi u sdpu u zadnja dva desteljeca, neka se stanje u sdpu radikalizira ako treba, do kraja.. to ce isto imat neke pozitivne drustvene posljedice i to katalizatorske.
sve je bolje od otaljavanja, agoniziranja do u infinitezimalnost.. onda lijepo vidjet sto je drutvo nase dicno odlucilo i kako. :kokice:
Tea Tree

Post 09 Jan 2016, 02:04

Prema trenutnoj slici drustva to sto pricas mi se ne cini realno. Drustvo je takvo da je svega par mjeseci (ili manje?) nakon izbora 2011. bilo dovoljno plasirati par clanaka o Milanovicevoj navodnoj nesposobnosti, bahatosti i vec sta se nabrajalo i zacas imas situaciju u kojoj je to neprikosnovena istina koju su upravo "spoznali" biraci Kukuriku koalicije. I takvi razocarani i ogorceni jaucu o tome koliko su pogrijesili dajuci glas toj nesposobnoj bagri koja nece imati nikakve rezultate cak ni nakon 100 dana. :D Svako malo bi se pojavio i objavio novi takav clanak dok nije zavladalo takvo opce raspolozenje i percepcija prvenstveno Milanovica, a sto se culo i od ljudi koji, hmmm, ajmo rec da sam mislila da nisu glupi.
Koliko malo je trebalo da se skupi mali, ali zabrinjavajuce veliki broj ljudi oko Holy, s prijezirom frkcuci prema onom tamo arogantnom i nesposobnom, jer pisalo je u Jutarnjem da je takav. Istovremeno iz HDZ-a posve dobronamjerno. i kolegijalno porucuju da bi bilo SDP-u preporucljivo te vazno za prosperitet stranke (ili nesto u tom smislu) da se rijese ZM. :rofl:
Sto vjerojatno znaci da treba stvoriti bar jos cetvoricu takvih.:D

Zato ne vjerujem da to okrupnjvanje ljevice ima sanse jer te strancice, pokreti, sta li su, precesto i budalasto polaze od toga da im je SDP konkurencija koja nije dovoljno ulijevo pa se vjerojatno i ne razmatra suradnja nego se sastavlja popis primjedbi i zamjerki.

A opet, u tome je uspio Tsipras, a nije bas od velike pameti. :D Mozda ima nade.
karambol

Post 09 Jan 2016, 12:28

Milanovic je prvi u esdepeju stavio i rukavice. Boksacke. I zadao koji udarac. :zubo:
Svidjam fajterski stav, svidjam bezobrazluk i pokazivanje zuba te imanje muda. To potenciranje Zokijevog ponasanja je hranjenje loseg vuka u sebi. Postavke su konzervativno krscanske iako raja to misli, ali ih zapravo nema. Kurvarluk najviseg stupnja, ako im je dostupan, bit ce objerucke prihvacen i obgrljen. Licemjeri konzervativni samo taki.
Sdp ima priliku postati fajterska ravnopravna stranka jedino sa ZMom kao vodjom. Sve druge opcije vode u racanovsku tisinu, kontempliranje i gubljenje u pronalazenju filozofskog smisla socijaldemokracije.
Borba. To treba ovdje na sceni. Borba koja ce razbijati mitove i zadavati otreznjujuce udarce.
Zoki je vodja i on kao takav im treba.
..a unda
Undaminator

Post 09 Jan 2016, 13:15

Tea Tree » wrote:Prema trenutnoj slici drustva to sto pricas mi se ne cini realno. Drustvo je takvo da je svega par mjeseci (ili manje?) nakon izbora 2011. bilo dovoljno plasirati par clanaka o Milanovicevoj navodnoj nesposobnosti, bahatosti i vec sta se nabrajalo i zacas imas situaciju u kojoj je to neprikosnovena istina koju su upravo "spoznali" biraci Kukuriku koalicije. I takvi razocarani i ogorceni jaucu o tome koliko su pogrijesili dajuci glas toj nesposobnoj bagri koja nece imati nikakve rezultate cak ni nakon 100 dana. :D Svako malo bi se pojavio i objavio novi takav clanak dok nije zavladalo takvo opce raspolozenje i percepcija prvenstveno Milanovica, a sto se culo i od ljudi koji, hmmm, ajmo rec da sam mislila da nisu glupi.
Koliko malo je trebalo da se skupi mali, ali zabrinjavajuce veliki broj ljudi oko Holy, s prijezirom frkcuci prema onom tamo arogantnom i nesposobnom, jer pisalo je u Jutarnjem da je takav. Istovremeno iz HDZ-a posve dobronamjerno. i kolegijalno porucuju da bi bilo SDP-u preporucljivo te vazno za prosperitet stranke (ili nesto u tom smislu) da se rijese ZM. :rofl:
Sto vjerojatno znaci da treba stvoriti bar jos cetvoricu takvih.:D

Zato ne vjerujem da to okrupnjvanje ljevice ima sanse jer te strancice, pokreti, sta li su, precesto i budalasto polaze od toga da im je SDP konkurencija koja nije dovoljno ulijevo pa se vjerojatno i ne razmatra suradnja nego se sastavlja popis primjedbi i zamjerki.

A opet, u tome je uspio Tsipras, a nije bas od velike pameti. :D Mozda ima nade.
..pa eto, nek se onda ostane samo na esdepeu i nek se ta slika drustva izjasni o svojoj slici i prilici..jel njemu treba jedan sdp ili ne?
i ako da, kakav onda?
ako je ova vlada, tj ajd, dio vlade ili dio vlade koji je davao ton, dinamiku, nesposoban, koja bi to onda socijaldemokracija bila sposobna, ko bi je to provodio od ovih koji su nekako tu, na sceni sad?

mislim, zasto se zavaravat, jel tome sluzi sdp, da se njime ovo drustvo zavarava i da ga se moze u svakom trenutku isvuc kao nesto nesposobno? jel racan bio sposobniji.. i ona vlada? u cemu to? zasto?
i jel onda u esdepeu su ljudi koji su svjesni toga, zadovoljni su tom ulogom i od toga, recimo, dobro zive. ok, ne svi, barem ovi koji su nekako tu profesionalci ili tu negdje da osjete blagodati politike..

nek se onda sdp jednostavo ukine, odumre..zasto uopce npr glasat za njega, sto ce on to promijenit.. ili sam ili koalicijski sutra u nekom obimu vlasti, obnasanja, sudjelovanja, ucestvovanja? sto bi se to strasno desilo da sutra sdp nestane? ono, nema ga, jel.
ako to drustvo zeli, pa nek tako bude. bilo bi mi to jako zanimljivo gledat, tu situaciju u saboru, ko bi tu bio na vlasti, ko u opoziciji, a da se odrzi iluzorij neke sulude demokracije ili suludi iluzorij demokracije. ono, to bi bilo isto kao da u njemackom bundestagu imamo hitlera na vlasti, a u opoziciji, ne znam, gering.. ili himler. :D

zato nekako kazem da je potrebno zaostrit i situaciju u esdepeu, da se neke stvari iskristaliziraju i to mi je jedino pitanje hoce li do toga doc i tu sad imam te sumnje, hoce lis e slika sdpa ponasat isto kao i slika ovog drustva, a nekako logicno je da hoce, tj hoce li se nekako medjusobom izdogovarat i izljubit samo da bi odrzali neku iluziju koja ce im koristiti ili latentno koristiti.

milanovicev nekako, najveci grijeh bi bio sto je dao pljusku famoznom nasem birackom tijelu/narodu, plusku u smislu one rukavice u lice, izazova, kad je rekao.. ako narod hoce opet birat hadeze nakon svega (nije sad bitno kako ih je sve opisao), pa neka ih bira.
takav udarac na neki taj.. popularni ili populisticki ego, pa i unutar cak stranke, partije, jel, tesko se moze oprostit.
tesko se moze oprostit takva direktnost, pa se to onda odmah progalsava bahatoscu jer je jedno od osnovnih pravila pismenosti politicke valjda, da se narodu treba podilazit ako se zeli doci na vlast.
e, pa milanovic je rekao da se nece podilazit, a nek onda biraci preuzmu odgovornost i to nakon njegovog, recimo, upozorenja ili prozivanja ili tjeranja da se prizna tko smo i sto smo, pa onda kad se to prizna, vidjet sto i kako, a ne se mimikrizirat.

kako izbjec taj otvoreni poziv, izazov drustvu, kako se provlacit izmedju kapi kise, da ostanes i jeben i posten, vidimo sad po ovim izborima (a naznake su u tom smjeru bile i na predsjednickim izborima, i na onom habeka markickinom referendumu), da se pokusa izbjec nekakvo to otvoreno drustveno priznanje tko je i sto je ustvari ovdje vecina, s ovim mostom koji bi kao trebao prenemagnjem sluzavoscu kakvu mozemo nac kod jegulja u tete olge, amortizirat i opravdat desno puzanje, razvodnit ga nekako da se dozivi drugacijim.

protiv holice ne mogu ic :D, ali moje tu nekako najvece razcaranje u nju, ako je razocaranje, jest da nije bas politcki sazrela u mjeri da je svjesna svojih pogresaka i da hoce nesto iz njih naucit.
entuzijazam nije opravdanje. prelako i prebrzo je nasjela na caciceve igre, trebala je jos neko vrijeme slusat i gledat sto se zbiva i drzat lou profajl dok je bila u vladi.
mislim, steta, a i stetu je poslije, impulzivno, evo vidimo, napravila. ako ona toga nije svjesna i ako bude dalje ustrajavala u tome da je ona u pravu, nema bas pravo druge prozivat sto se neke odgovornosti tice, to je vec dosta nekakvo egoisticko ponasanje.
holica bi trebala malo nenaivnija bit i vidjet koliko joj znaci ta krunica na glavi, a da bi to bas bilo za nju toliko strasno da bi joj spala s glave.. :D

mislim, to sto hadeze ekipa brljavi i sto oni govore, karamarko narocito, to je originalno i duhovito kao i selfi dzastina bibera.
kazem s te se strane jednostavno nema ni sto novo cut, niti sto dobro ocekivat, sve se tu vec zna i zasita je smijesan ovaj igrokaz s mostom, kao da se dva prsta jedne ruke idu nesto svadjat, raspravljat.. ono, losa gluma, preglumljeno, preafektirano, bas za djecu. :D

hadeze bi trebao bit zahvalan milanovicu sto se ponasao kao da nisu bitni, sto i nisu, ono, ne prkljajte mi se oko nogu, ajte se negdje tamo igrat, i to mu u hadezeu ne mogu nikako oprostit.
hadeze je preko karamarka stalno furao imidz zrtve u obliku zalosne sove, izbjegavajuci kontakt ocima, da se slucajno ne bi vidjelo da su oni tu i da se neko ne bi sjetio nagazit ih da jos malo pocice.
ali, bilo je vaznijih poslova od toga, hadeze je prokazan kao sasvim irelevantan, a kazem, odgovornost je na biracima, na drustvu, pokazano je da je hadeze, zajedno s mostom, lutka na koncu, inercija, pokret, drustvena volja koja se eto, pokusava snaci u nekoj politici..jel narod to zeli? zeli.. pa sto je onda esdepe, pa i milanovic trebao napravit.. plesat kan kan? :D

eto, ono sto se ceto zanemaruje kad pricamo o situaciji ovdje, to je ta neka zatvorenost, kao da hrvatska sama odlucuje o necem.
imamo neka, jel iskustva, doticaje, utjecaje i iz tsiprasovog primjera se moze dosta naucit. a i varufakisovog. :D
sve u svemu, grcka se pokazala kao drustvo koje zasluzuje neku vrst postovanja, ako tako mogu rec. ono sto se dogadjalo u grckoj, opcenito je vrijedno.
mozda grcka nije tu bas nesto uspjela kako je zamislila i u roku u kojem je zamislila, ali da se to sprijeci, u toj eu se dosta toga moralo skinut sa sebe, nije to bas proslo tako lako i besplatno.

a imamo i podemos, jel. ok, ne moze se bas preslikavat, nismo mi i grcko drustvo identicno, a narocito se ne mozemo bas olako usporedjivat sa spanjolskom, ali u spanoljskoj se vrlo zanimljive stvari dogadjaju, dosta nam je toga nepoznato, od lokalnih nekih ustroja, oblika funkcioniranja, pa nadalje.

ovaj ovdje, nas esdepe, mislim da vrlo olako odbacuje svaku primisao da ga se nekako dovede u vezu s tsiprasom ili podemosom, a tu vidim, cini mi se, i milanovicev otpor, a steta, velika steta.
ima tu dosta toga sto bi se moglo naucit.
ne znam, mozda on oce neki treci put.. izmedju podemosa i tsiprasa.. :zubo:
nista to nece past s neba i kazem, ako se i milanovic malo preispita, malo ako se odluci sire nesto gledat.. moglo bi tu dogadjat svakakvih dobrih stvari. :D
..a unda
Undaminator

Post 09 Jan 2016, 14:01

karambol » wrote:Milanovic je prvi u esdepeju stavio i rukavice. Boksacke. I zadao koji udarac. :zubo:
Svidjam fajterski stav, svidjam bezobrazluk i pokazivanje zuba te imanje muda. To potenciranje Zokijevog ponasanja je hranjenje loseg vuka u sebi. Postavke su konzervativno krscanske iako raja to misli, ali ih zapravo nema. Kurvarluk najviseg stupnja, ako im je dostupan, bit ce objerucke prihvacen i obgrljen. Licemjeri konzervativni samo taki.
Sdp ima priliku postati fajterska ravnopravna stranka jedino sa ZMom kao vodjom. Sve druge opcije vode u racanovsku tisinu, kontempliranje i gubljenje u pronalazenju filozofskog smisla socijaldemokracije.
Borba. To treba ovdje na sceni. Borba koja ce razbijati mitove i zadavati otreznjujuce udarce.
Zoki je vodja i on kao takav im treba.
ok, mozda je bilo toga, ali stvarno ne vidim taj bezobrazluk. mislim, sta..ocemo se onda pravit da smo svi odgojeni na dvorima kraljevskim i da smo sesta generacija diplomata da smo toliko sposobni prepoznat sve sto je van tih finesa kao bezobrazluk, neku neprilicnost? ma prema kome, kako? u kojem kontekstu, cega ba?
to sto je prosao kraj kolinde kao pored turskog groblja i sto se nije htio slikat s njom? :D

ima jedan marfijev zakon.. ako nije bitno, nije bitno.. :D

i da, to s postavkama, ma naravno.. forma je ta neka, konzervativnio krscanka, ali jasno da se radi o kupleraju samo takvom i to je bas ta nasa kultura, tradicija koju bastinimo, na koju se pozivamo kao na neku vrijednost. ono, ako nismo pametni, barem smo lukavi.. :D
jedino sto taj neki udio tog nam ugradjenog vec, kulturoloski ugradjenog licemjerstva, kolicina premrezenosti njime, prepozbavanje toga kao jedinog nacina kojim se moze prezivjet do sutra, to je vec uzelo nekog patoloskog drustvenog maha i ne vidim bas da se vremenom to nesto smanjuje, dapace.
ili, eto, takvi su glasniji, agresivniji, pa se cini da je to mejnstrim te usud, ali opet, ako je tako, sto je onda s tom drugom stranom? kakvo je to ponasanje?
evo, ako je to tako, ponovit cu primjer, gdje je nestala ta druga strana na markickinom referendumu? kud nestade ta vecina? gdje se sakrila? zasto?

da, taj fajterski pristup ili nastup, i meni je u ovoj vi-kihnuste-hvala-sto-primjetiste-te-nu-dakuce memli, osvjezenje.
jedino, malo taj izraz ne volim..vodja. malo me ono, tikovi neki pocnu hvatat, cak i ako se to nekako pokusa eufemizirat kroz izraz.. lider. :D

trenutno u nedostatku denotacije, reci cu da milanovica vidim kao jaku politcku figuru, pa i u esdepeu.. ali da i esdeope mora bit dovoljno jak da se ta jaka figura nekako, recimo, ajd.. kontrolira, iako mi ni to nije bas najbolji izbor rijeci.
meni se cini kao da u samom esdepeu nema dovoljno povjerenja, kao da nisu dobro informirani ili kao da ne zele bit informirani.
mislim, meni je jasno da se ne moze ni unutar stranke uvijek i sve otvoreno i relativno javno govorit, ali treba nac nacin da se razumije sto se radi, da razumije onaj dole sto radi onaj gore i kako to radi i zasto.
nesto tu steka. negdje te informacije ili prema gore ili prema dole, neki je tu sum, negdje se nesto gubi.
ili ovako, ako npr u esdepeu postoje (a i vidjet od kad postoje i zasto) neke sumnje prema milanovicu, onda to, unutar stranke nekako, treba otvoreno rec, poslozit, argumentirat, nekako nac nacina da se shvati o cemu se tu radi, a opet prema vani zadrzat onaj gard.. odjebi.
jasno, tu ne govorim o nekim makinacijama protuzakonitim esdepeovaca, iako i tu treba bit jasno da je dosta toga u sivoj zoni, evo pocevsi od ustavnog suda pa nanize, sto je samo maslo jos od tudjmana i famozne tehnike dvojne linije.. bilo cega.

to se u esdepeu treba procistit, a ne jel milanovic izgubio po putu ili dobio 200 000 glasova, kao da sebe smatraju sarenim slatkisima u izlogu, na to se hoce svodit?
ma kojih glasova? onih koji su sad isli okolo, mostu npr? onih na markickinom referendumu? kolko ce ih baldasar izgubit? ..ili dobit sad opet, jel?

nekako, ne znam..trebalo bi to u esdepeu zaostrit ili ce se zaostrit bez esdepa. ono sto ja ne bih volio tj je da se sad tamo svi posvadjaju na pasja kola, onda da se svi sutra izljube kao da nista nije bilo. jebo ti to.. :D
miky0
ST Leader

Post 09 Jan 2016, 14:07

Tea Tree » wrote:Prema trenutnoj slici drustva to sto pricas mi se ne cini realno. Drustvo je takvo da je svega par mjeseci (ili manje?) nakon izbora 2011. bilo dovoljno plasirati par clanaka o Milanovicevoj navodnoj nesposobnosti, bahatosti i vec sta se nabrajalo i zacas imas situaciju u kojoj je to neprikosnovena istina koju su upravo "spoznali" biraci Kukuriku koalicije.
Navodnoj :facepalm:

Ustvari da, samo sposoban coviculjak je spososban vratiti kradeze na vlast i to ni manje ni vise nego u slijedecih 5 izbora :giggle:
  • Information