Jučer sam naišla na Karamarka mislim u Dnevniku, nešto laje i onda vidiš prikazani ostali iz stranke i svi s rukom na srcu. Pokidala sam se od smijeha. Jel moguće da je ta ruka na srcu preživjela i Tuđmana i Sanadera? Jel netko to još puši? Onda se sjetim da sam premalo izložena mainstreamu pa mi blago pozli...a unda » wrote: tako da kod nas danas imas pojam desnicar kao neko ravnopravno opredjeljenje. ono, demokratsko. ali sto je to hrvatski desnicar? koje to vrijednosti on stuje? kakve to slobode?
Uvijek ista fora, uvijek ista groteska, isti karneval.
Kako to uopće može biti ravnopravno nekakvom zdravom razumu?
Otišlo je to dovoljno daleko da se pišu revizionističke knjige i predstavljaju istine o Paveliću u raznim maticama i neki tobožnji intelektualci podupiru povijesni revizionizam. Mnogo ih šatro osuđuje fašizam samo zato da bi osporili komunizam i podveli pod isti nazivnik. Kao, nije danas više pristojno biti otvoren, nije ni mudro, treba polako i naokolo pa usput poturiti da je komunizam veće zlo ne bi li se tako legitimiralo fašizam. Mislim da će za jedno deset, ako već sad i nije, godina djeca u rvackim školama biti uvjerena da je fašizam bio manje zlo od komunizma.i onda, kad se nesto neizbjezno mora nazvat fasizmom, onda se tog fasizma odrice i to na nacin da se uvijek spomene u spoju s famoznim komunizmom i da se kaze..jest, ali je i komunizam kao ifasizam*..totalitarizam.
uopce nije bitno sto komunizam nitko nije ni vidio ni cuo, ali ako se dovoljno puta spomene,ond aje valjda bio, mora da je bio, a ako je bio, a ocito jest, jer mora da je bio, onda je to totalitarizam i to upravo zato jer je i fasizam totalitarizam.
..i citava je to konstrukcija i zavrzlama samo da bi se moglo rec da ako neko moze prepoznat totalitarizam, onda mora bit da se radi o nekom ko je demokratski, pluralisticki, humanisticki dug koji jako cijeni slobodu nadasve te pravdu, jer ne moze netko tko je nepravedan sudit o necemu, to moze samo onaj ko je na pravoj strani.
..a to sto je obukao kaput na krivu stranu da se vlasi ne dosjete, to nije bitno, bitno je polnavljat neke stvari dok ne postanu istina, realnost, cinjenica.. a jednom kad postanu cinjenica, gospe sinjska ne moze vise to vratit natrag..
ne znam.. mozda budu pravoslavci? ..ono, pravoslavni agresori ( a dasta ce pravoslavac bit nego agresor).. ma ukratko, cetnici, eto..![]()
Što je Pusićka govorila?a apropo vizavi ampasan ovog moguceg boravka hrvatske vojske tamo..pa taman u okviru vojnog kaplelana ili vojnog medicinskog osoblja.. nije nemoguce da se to bude trazilo od hrvatske ili da se hravtska bude htjela nesto brcit.
sto se mene tice prema tim vojnicima, nije me briga, znaju sta riskiraju i kolko su placeni.. radi mene nijedan od njih nije trebao ic u afganistan, a jos manje da ce trebat ic u ukrajinu.
mislim, pusem na ladno, tj unaprijed, tu vec meni zajebancija prestaje, time se hrvatska otvoreno stavlja na jednu stranu i na stranu necega, ne zna ni ona cega i zato pogotovo tu ne bi trebala bit, nego neka se povuce koliko god moze dalje od toga, neka se posveti svojoj stalici, kravici i enka ovo prodje bez nje i bez pusickinih dociranja kojima je puhala u zeravicu, ne znam kolko se od tog njenog puvanja vatra rasplamsala, ali se vidilo da je puvala.. zazgarbelala se kolko je puvala, a mogla je mirno stajat doma i bavit se svojim poslima u kuci kojih i onako ima preko glave..
Odlično je.* ono je bila greska u pisanju, ali svidja mi se.. ifasizam.