Došla zima!

Ljepota za sve: nađite pravi savjet!
Pješčana

Post 18 Oct 2011, 11:08

Vrijeme je za novi topić ođe na Kozmetci :zubo:
Dakle, došla zima. Ja sam jučer ponesla na posao kapu i rukavice, dolčevitu i čizme, zima je u 7 ujutro, jbga.
Kako se oblačite kad je hladno, jeste one zimogrozne ili one/oni koji hodaju u gaćama i povrh hlačama, i to je to?
Imate li set stvari koje dolaze na red u ovom razdoblju, potkošulje dovoljno duge da uđu najlonke, tajice, dokoljenke..svašta nešto?
Kako kombinirate?
Ja sam izvukla svoje dvije krpene vrećice pune šalova i pašmina i sad ih nosam, svaki dan drugi :cerek:

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
bliss

Post 18 Oct 2011, 11:20

Ja ima problem ako se jako zabundam a trebam boraviti u zatvorenom prostoru jer mi bude prevruće. Tako da se obučem normalno čak i ako je vani hladno ali se zabundam toplim kaputom, šalom i rukavicama.

Potkošulje nosim samo za spavanje. Vrhunac mi je obući najlonke ispod hlača. Mrzim to, ali ponekad to ipak napravim jer ako je vani baš jako hladno, noge mi se slede. Njih baš ne mogu ugrijati kaputom. Ali stvarno mrzim nositi najlonke ispod hlača.
Pješčana

Post 18 Oct 2011, 11:27

ja sam najlonke ispod hlača obukla valjda dvaput prošle zime, ne mogu, češem se po nogama..ko da sam obukla hlače povrh piđame.

ali debele dokoljenke+ tajice i povrh haljina, to je ok
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Ruralna

Post 18 Oct 2011, 11:28

Zimi su mi bitne dobre čizme i kvalitetne čarape.
Najlonke ne podnosim, te sve verzije hulahopki ne nosim. Osim onih par puta kada obučem suknju, a i onda se trudim nositi pamučne tajice.
Dobra jakna i tanke majice, uglavnom sam u tome.
Pješčana » wrote:ja sam najlonke ispod hlača obukla valjda dvaput prošle zime, ne mogu, češem se po nogama..ko da sam obukla hlače povrh piđame.
Nema ogavnije stvari. Poludim, isčešem se cijela.
Odustala sam već par ima par godina od toga.
Ruralna

Post 18 Oct 2011, 11:29

Pješčana » wrote:ja sam najlonke ispod hlača obukla valjda dvaput prošle zime, ne mogu, češem se po nogama..ko da sam obukla hlače povrh piđame.
Nema ogavnije stvari. Poludim, isčešem se cijela.
Odustala sam već par ima par godina od toga.
baja

Post 18 Oct 2011, 11:31

Pješčana » wrote:Kako kombinirate?
slojevito :cerek:

danas imam polučizmice, pamučne hulahopke, debela suknja, potkošulja, majica, đemper od čiste runske vune i kožnu jaknu :o :D
Ruralna

Post 18 Oct 2011, 11:35

baja » wrote: slojevito :cerek:

danas imam polučizmice, pamučne hulahopke, debela suknja, potkošulja, majica, đemper od čiste runske vune i kožnu jaknu :o :D
:rofl:
Šta je tako hladno kod vas? :D

I bem mu baja, sad ne mogu obrisati dupli post.
Pješčana

Post 18 Oct 2011, 11:35

baja » wrote: slojevito :cerek:

mene čista runska vuna pika i svrbi.
imam par starih ličkih džempera koje gledam i ne nosim, jer me pikaju.
to mi je rana iz djetinjstva, morali smo nositi vunene pletene džempere koji su pikali ko sam vrag
baja

Post 18 Oct 2011, 11:41

Pješčana » wrote: mene čista runska vuna pika i svrbi.
ovaj ne :ne zna:
i krojen je kao jaknica tako da ga lako odstranim ako zagrije :D

Ruralna, jep' se :cerek:
da, vrlo je hladno :tuzni:
Herp
Nikki Gauda

Post 18 Oct 2011, 11:42

Najlonke ne podnosim i ne nosim ih nikada i nipošto, a naročito ih ne podnosim ispod hlača. :o

Obične majice na bratele mi preko zime glume potkošulje, a imam i par bodija, njih volim.
Imam ful toplu pernatu jaknu i koji par toplih cipela/čizama, imam i kompletić kapa/šal/rukavice, i uglavnom po zimi nosim samterice.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Pješčana

Post 18 Oct 2011, 11:45

Herp » wrote:Najlonke ne podnosim i ne nosim ih nikada i nipošto, a naročito ih ne podnosim ispod hlača. :o

Obične majice na bratele mi preko zime glume potkošulje, a imam i par bodija, njih volim.
Imam ful toplu pernatu jaknu i koji par toplih cipela/čizama, imam i kompletić kapa/šal/rukavice, i uglavnom po zimi nosim samterice.
podsjetila si me na korzet u koji sam investirala prošle godine :)
kako sam uglavnom u šosevima/haljinama, moram drugačije slagati kombinacije.
hlače nosim zaista, zaista rijetko. mislim da sam ih zadnji put nosila prošlu zimu :ne zna:
a imam nekoliko samterica, baš bih i mogla...
Herp
Nikki Gauda

Post 18 Oct 2011, 11:47

Pješčana » wrote: podsjetila si me na korzet u koji sam investirala prošle godine :)
kako sam uglavnom u šosevima/haljinama, moram drugačije slagati kombinacije.
hlače nosim zaista, zaista rijetko. mislim da sam ih zadnji put nosila prošlu zimu :ne zna:
a imam nekoliko samterica, baš bih i mogla...
Ja suknje po zimi ne nosim uopće. :D
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Morticia

Post 18 Oct 2011, 11:48

Nosim sve što je potrebno da ne dobijem upalu bubrega i mjehura. :mudri:

Što znači najlonke, potkošulju, slojevito iznad, dobar kaput/jakna preko svega, šal, kapa, rukavice.
E. :o

Kad sam bila mlada i nadobudna oblačila sam se kao one nad kojima se sad zgražam. Na potkošulju bi me natjerali samo pod prijetnjom smrću.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pješčana

Post 18 Oct 2011, 11:51

Morticia » wrote:
Kad sam bila mlada i nadobudna oblačila sam se kao one nad kojima se sad zgražam. Na potkošulju bi me natjerali samo pod prijetnjom smrću.
mda :rolleyes:
+1
ja kroz srednju školu nisam nosila potkošulje. nego traperice i pulover.
pipla bih si leđa ispod pulovera, gola koža, i to mi je bilo tak super
Morticia

Post 18 Oct 2011, 12:05

Plus što sam ja krakata pa mi je sva roba uvijek bila prekratka. :o
Imala sam pulover- top. :rofl:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pješčana

Post 18 Oct 2011, 12:10

Morticia » wrote:Plus što sam ja krakata pa mi je sva roba uvijek bila prekratka. :o
Imala sam pulover- top. :rofl:
:rofl:
i za vrijeme faxa išla sam van golih nogu u minjacima :o
Morticia

Post 18 Oct 2011, 12:12

Ok, toliko poremećena nisam bila nikad, al' minjaci su mi bili jedino što sam nosila nekih dvije godine u srednjoj školi. Bilo ljeto ili zima. :brukica:
Pješčana

Post 18 Oct 2011, 12:18

to nije poremećenost. to je bio modni izričaj u to vrijeme :o
dejzi

Post 18 Oct 2011, 12:18

Ja sam oduvijek bila baba, nosim bodije otkad znam za sebe, od neke petnajste.
Mater me prije toga tjerala nosit kanotijerice, ali su mi one užasno išle na živce jer se izvuku kad se nagneš i zgužvaju. Bodiji su spas.

Još uvijek se nosim slojevito s majicom i džemperom preko, čekam da još zahladi pa da izvučem omiljenu mi jaknu i kapute. :cerek:
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Morticia

Post 18 Oct 2011, 12:21

Pješčana, kad hebote?
Ne sjećam se toga. :misli:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 788 times
Been thanked: 1496 times
Post 18 Oct 2011, 12:23

Volim zimu. Jedina je iznimka kad pada ledena kiša. Em brzo vozim, em imam problema s koljenom pa se bojim da ću pasti i opet razjebati sve.

No ne oblačim se pretoplo. Katkad stavim kapu, ali samo ako je jako hladno. Ošišan sam na tri milimetra pa me zebe. :zubo:
Potpisi su za budale.
klonka

Post 18 Oct 2011, 12:47

Tajice, termo čarape, vuneni odjevni predmeti, bodi umjesto potkošulje... jesam li spomenula da sve to mrzim? :mama:

Razmišljam o ulaganju u neki fini skijaško-planinarski andrver. Vjetronepropusne bičvice i supergrijajuće majice dugih rukava. Primam preporuke. Nemojte me samo slati na onaj topic lijepa u planini jer mi je sve što tamo nabrajate špansko selo.

I želim da već netko jednom patentira kapicu za nos.
gonj špadi
MadnessInMethod

Post 18 Oct 2011, 12:51

ja sam rođena bez cirkulacije. nemam pojma što ću ove godine nositi (bit ću sretna ako budem stala u 2-3 zimska odjevna predmeta), ali normalnih godina kad sam normalnih dimenzija, moje standardne zimske krpice izgledaju ovako: donje rublje. potkošulja (dovoljno duga da ju se zakači u gaće i da se iz njih ne izvlači čak ni kada sjednem. pamučne tajice. preko/ispod njih dokoljenke. ako je jako hladno, u martama im društvo može praviti još jedan par zokni. preko svega rifle - kroj i model ovisi o trenutnom raspoloženju, ali zimi preferiram deblji traper. gore: majica dugih rukava. preko nje majica kratkih rukava. o tome gdje i kako idem ovisi ostatak: ako idem negdje pjehe i pingvini čekaju u redu za topli čaj, na te dvije majice i potkošulju ću obući još i vesticu na kopčanje/"zipericu" (tj. majicu na zip), a potom kaput ili jaknu do koljena. ako, pak, idem na toplo mjesto autom, proći ćemo bez treće majice i obući kraću jaknicu ili kaput (manje se nagužvaju u autu).
kapu nosim pod obavezno jer imam kroničnih problema sa sinusima.
šal nosim pod obavezno, čak i u zatvorenom motam palestinku/pašminu oko vrata jer radim na takvom radnom mjestu da su mi glasnice prve na udaru. ako je jako hladno znam si omotati svoju palestinku, a onda preko nje još debeli vuneni šal do koljena.
rukavice su također obavezne, jer moja cirkulacija i ja se srećemo rijetko, a ne želim da mi prsti otpadnu od gangrene.
na nogama se čim zazimi nose marte. s duplim đonom, tako da nema te zimkulje koja mi može odozdo po tabanima udariti :zubo:

inače, s manjim varijacijama, tako se oblačim cijelog života. čak ni u srednjoj školi nisam hupsala okolo bez potkošulje, golih nogu ili u onim jaknicama što ne pokriju bubrege. i svejedno imam kronične upale sinusa, mjehura, grla i bronhija. sve me strah zamisliti što bi još bilo pod upalom da sam ikad pokušala biti "frajerica".
kako nemam cirkulacije
"Madness in method, that's genius." F. Herbert
Pješčana

Post 18 Oct 2011, 12:57

klonka » wrote:
Razmišljam o ulaganju u neki fini skijaško-planinarski andrver. Vjetronepropusne bičvice i supergrijajuće majice dugih rukava. Primam preporuke. Nemojte me samo slati na onaj topic lijepa u planini jer mi je sve što tamo nabrajate špansko selo.

I želim da već netko jednom patentira kapicu za nos.
ja ti mogu preporučiti ovu, koju i i sama imam:
Image
klonka

Post 18 Oct 2011, 13:22

Pješčana » wrote: ja ti mogu preporučiti ovu, koju i i sama imam:
Grijaće karakteristike, molim lijepo. To se zove... kako i kupljeno je... gdje i za koje... pare? :D
gonj špadi
  • Information