O vladi Zokija M.

Koljite se i gložite!
visekratni klon

Post 25 Oct 2013, 20:39

..a unda » wrote:
ne.. :kokice:

sori, morat cu cjepkat i bit kratak :facepalm: , jer cu se inace morat ponavljat. ko pitbul si, jebate..i zato, nista ne sumiraj, nista za sad ne sintetiziraj, barem dok malo ne dodje do neke analize, teze.. :zubo:
pa s ovom drzavom, kao i sa svakom treba napraviti to da odumre.
To se za vrijeme mog ni tvog života neće desiti, pretpostavljam.
eto, o tome sto ce bit, necemo, sad se treba koncentrirat da ovom drzavom vladamo mi, da vladaju sto slobodniji ljudi, a ne sto slobodniji kapital.
uostalom, pricajuci o slobodi, pitam se..kakava je to uopce odgovornost slobodnog kapitala ili slobodnog kapitalizma?
Meni se čini da se sve povija pod kapitalom. Evo, privatizacija zdravstva pa i školstva odnosno fakulteta, jel ova Vlada recimo išta napravila da to zaustavi? Nije i neće jer je to nešto što i ona podržava i kad neki kažu da vuče desnije poteze od Sanaderovog hadezea, to je u neku ruku i točno. Ova Vlada podržava upravo slobodni kapital i tezu da je znanje roba. Danas se bez dopunskog osiguranja moš jebat i to je ono što njima paše, kao i ova kurčeva Bolonja gdje se podkapacitirani studenti kurče s tim kao najboljim sistemom svih sistema, a zapravo je drek na šibici.
Meni bome nije normalno da se ide u smjeru privatnih sveučilišta i privatnog zdravstva.
Ali sdp ide u tom smjeru jer su oh tako moderni.

Možda griješim, kažem, možda ne idu u tom smjeru, a možda i nemamo drugog izbora ionako pa nije ni bitno što onda možda idu u tom smjeru.
ova vlada, kao i ona koalicijska, treba radit najbolje sto umije. ni vise, ni manje..
Je, samo se ovdje postavilo pitanje radi li. Ja nisam presigurna u to. Ako ćemo biti lojalni samo zato što su oni lijevi i samo zato što će ih potencijalno naslijediti oni koji su trebali biti rasformirani, e onda, nema tu neke rasprave
to sto kaptol zeli eskalirati i sto je procitana knjiga i da zeli npr na linica odgovoriti povratom nekim nekretnina, a na zdravstveni odgoj stiteci vjeronauk, a onda i vatikanske ugovore, odmah izvlaci tesku artiljeriju ustavne krize koja je, budimo realni, s nasim iskustvima i politickim stabilnostima i mentalitetom, na korak dva od drzavnog udara i gradjanskih tih nekih sukoba, jel..to je odgovornost crkve i onih koji im u tome daju podrsku i u tome treba bit beskompromisan, ne na razini neke tamo vlade, nego, kazem, najprije na nasoj, nizoj razini, tj, ne moze tu neko provocirat sukobe i nestabilnost i onda ti se smijat i govorit ti kako ti je prijatelj i kako on tebi ustvari zeli dobro, ali ti to jos ne razumijes..
U kojem smislu beskompromisan, nisam sigurna da sam te dobro razumjela, možeš li konkretizirati što misliš pod tom nižom razinom, koja je to razina?

nisam nikako za to, a to ova vlada i ne radi, da se glavna rijec i problematika vodi o odnosima kaptola i drzave, ali..opet ponavljam, kaptol nije prijatelj ove drzave, ne smije imati vecu moc nego ova drzava i mora postovati zakone ove drzave, a ne stvarat ih i burgijati kako ih stvoriti.
dakle, ako nista drugo, ako je drzava slabija od kaptola, barem se moze dovesti do toga da je to vidljivo svima i onda znamo na cemu smo. kaptol vodi ovu drzavu, ok, neka, ali da se zna, a ne tamo amo, piskicu kakicu, aj me ti otari jer ja imam svete ruke..
Pa znamo. Ono, znamo, jebiga. Možda netko ne zna, ali tko ne želi znati, taj i neće znati.
a stra je s mojim djetinjstvom? kakva je to patetika? jel taj slasticar umro od gladi kad ga je zatvorilo?
jel ti znas..prije jedno, ne znam, desetak godina kad se pocelo pricat da svi ti kafici i sta su vec, da ce morat imat taj neki komp program isti za sve, nesto slicno kao ova sad fiskalizacija, pa ce se vidjet kolko ko zaradjuje u stvarnosti, ko koga zaposljava i za koliko i kako, pa su onda kafidzlije digle kuku i motiku i rekli da akos e to uvede da ce otpustit svoje radnike (koji su bili i na crno i ovako i onako i placa na ruke i svasta), pa ce vidjet drzava kad u 24 sata im bude nekoliko desetaka tisuca ljudi na birou.
naravno da onda to nije uvedeno, a i danas je tehnoloski lakse to uvest. tako da znas, svaka kuna koju si ti do sada dala u kafic i tu tvoju nostalgicnu slasticarnicu koja ti je referentna tocka za tvoj integritet neki, na koju nije placen porez, ti si izgubila po teoriji oportunitetnih troskova ili cega vec oprotunitetnog, agregatnog i multiplikantnog, barem tri kune, a steta koju je tesko sad novcano izrazit je vjerojatno jos i veca i dugorocnija.
Gle, nikakva to nije točka mog integriteta, ne budi bezobrazan. :zubo: Samo kažem da mi je malo oportuno baviti se takvim stvarima i pritom govoriti da se više od toga ne može jer jebiga, komplicirano je. A znaš da ćeš sletjeti s vlasti ionako i da se u to komplicirano nećeš pačati ni ti niti itko drugi jer oni koji te naslijede će sve ono dobro što si napravio survati u provaliju. Fali im malo takta, eto, fali im nečeg da barem jedan dio naroda uvjere da rade nešto dobro. Ako mene nisu uvjerili koja sam oduvijek za njih, onda tu nešto ne štima. Nisu ni mnoge druge.

za te zube najmanje je potreban milanovic ili neki diktator, crkva ima iskustva s takvima, s njima ona dobro saradjuje.
da ispljune drzavu iz usta ti si potrebnija od milanovica. kao sto ce ovaj sad referendum bit pokazatelj i test nekih politickih odnosa, tako ce i svima nama bit jos malo jasnije i sigurnije gdje mi to zivimo i jel se sta promijenio na bolje, a trebalo bi nam i rec sto svatko od nas misli o sebi, koliko se postuje i na sto i koga je sve u stanju pristat, jer mu je teret dostojanstvnosti nepotreban u tako podatnoj socijalizaciji.. :kokice:
Ne moram uopće naglašavati koji je moj glas na tom referendumu, nadam se da ne moram, samo mi nije jasno u čemu je taj moj glas bitniji od ni manje ni više nego onog što radi Vlada?

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 25 Oct 2013, 21:22

Euklid » wrote:Ukratko.

Pravosudje prosudjuje i osudjuje ko je maznuo pare.
Nakon toga bi se vlada trebala angazirati da se nadju financijski strucnjaci koji ce uci u trag pokradenom novcu i vratiti ga.
To se na zalost jos nijednom nije dogodilo niti nece. Bar ne u nekim gabaritima realno pokradenog novca.
A rijec je o milijardama kuna a ne par milijuna eura za sto sad terete ekipu iz HAC-a.

A ako su ta hapsenja najveci uspjeh vlade u 2 godine unda bolje da te nista nisam ni pitao...
a sto cemo s onim da pravosudje prosudjuje ko ce maznut pare? ..sta onda? :kokice:

nije tako lako uc u trag lovi, barem kod nas. osim toga, taj se proces preoprao preko nekoliko puta, preko nekoliko puta su se vlasnistva neka mijenjala.

to je takva kolicina..rekao bi cercil, povijesti, da za takvu povijet, tj lopovluk, jos ako je sustavno potican, skrivan, legaliziran, dvadeset sudova evropskih samo to da radi, ne bi moglo u koju godinu sve popratit.
ono, tri puta lakse je uc u trag procesima u rusiji.

ukupno, neke procjene sezu do koju stotinu miljardi i to ne kuna, u zadnjih dvadesetak godina.
i onda se cudimo sto smo u nekoj kao krizi. ma koja kriza, cudo je sto jos uvijek postojimo.

ko je rekao da su hac hapsenja najvise sto su napravili u ove dvije godine? nelikvidnost je smanjena i smanjuje se, servisirali su se dugovi, uredjivale osnove da se vidi cime se uopce raspolaze, jer se to do nedavno nije znalo..

nikad se nece uc u trag citavoj lovi, nikad se ta lova nece vratit onako kako bi se trebala vratit, a onako kako se zeli vratit, e pa treba to otezat.
jel tako ili te bas briga, investiciji se ne gleda u zube? :kokice:
Tea Tree

Post 25 Oct 2013, 21:29

Euklid » wrote:Ukratko.

Pravosudje prosudjuje i osudjuje ko je maznuo pare.
Nakon toga bi se vlada trebala angazirati da se nadju financijski strucnjaci koji ce uci u trag pokradenom novcu i vratiti ga.
To se na zalost jos nijednom nije dogodilo niti nece. Bar ne u nekim gabaritima realno pokradenog novca.
A rijec je o milijardama kuna a ne par milijuna eura za sto sad terete ekipu iz HAC-a.

A ako su ta hapsenja najveci uspjeh vlade u 2 godine unda bolje da te nista nisam ni pitao...
Ne, jebi ga, nije. Ne ide tako. Ne da mi se sad zgrazavati se, fejspalmati i ostalo sto se radi da se pojaca dojam. :zubo:
Cak i ne vjerujem da ne znas da sve skupa ne funkcionira na taj nacin.
Tek su pohapseni, u postupku ce se iznositi dokazi i eventualno izvoditi novi dokazi da se vidi tko koliko i cega.
Ili da skratim: sve isto kao sa Sanaderom.
Sve se odvija kroz pravosudje. Ni u Sanaderovom ili ijednom drugom postupku nije vlada angazirala "financijske strucnjake" da nadju pare.
Opet kazem, stvarno ne vjerujem da ti sve ovo nije poznato.
Ali nes ispast u pravu ako meni fejspalmas i onda kazes nes bezveze.
Jebi ga, ukrivo si se zaletio kad si krenuo srat po lepom Zoki. :zubo:
Dogadja se, sta sad. :D
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 25 Oct 2013, 22:12

Cekaj malo... :misli:

Ti si hapsenja navela kao najveci uspjeh vlade a sad govoris da je to posao pravosudja... :ne zna:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 25 Oct 2013, 22:17

Nisu lopovi kao kradeze ali su nesposobni do razine tupila.

Zato nas i zamajavaju stalno s pizdarijama. Od registra branitelja do zdravstvenog odgoja. Od cirilice do homoseksualnih brakova i natrag.

Evo, sad ce nam slozit ustavnu krizu s referendumom samo da se 2 mjeseca imamo oko cega glodati umjesto da se bavimo gospodarstvom.

Odjebite nesposobnjakovici nesposobni...
visekratni klon

Post 25 Oct 2013, 22:20

Euklid » wrote:Nisu lopovi kao kradeze ali su nesposobni do razine tupila.

Zato nas i zamajavaju stalno s pizdarijama. Od registra branitelja do zdravstvenog odgoja. Od cirilice do homoseksualnih brakova i natrag.

Evo, sad ce nam slozit ustavnu krizu s referendumom samo da se 2 mjeseca imamo oko cega glodati umjesto da se bavimo gospodarstvom.

Odjebite nesposobnjakovici nesposobni...
Koliko sam ja skužila undu, to je krucijalno pitanje. :zubo:

Ma ono, da smo Švicarska, bilo bi. I kužim da dijelom jest i da je sve to povezano jedno s drugim, ali svejedno im više ne vjerujem ni kad darove nose. :D
..a unda
Undaminator

Post 25 Oct 2013, 23:59

..euklid.. :facepalm:

..ex.. :facepalm:

..a jeste li ikada razmisljali politicki se aktivirat. :kokice:

imate potencijala. vi bi ste se posvetili vaznim stvarima. gospodarstvu npr, ili obrazovanju.. :moli:

:D
Euklid
old school

Post 26 Oct 2013, 00:03

..a unda
Undaminator

Post 26 Oct 2013, 00:06

eto, sad mi je zao sto nisam postao da je tebi i ex politka na razini dvajscetr sata.. :D

o, kako sam samo pogodio, o kako je to moguce, o kako.. :D
..a unda
Undaminator

Post 26 Oct 2013, 00:21

Euklid
old school

Post 26 Oct 2013, 00:25

..a unda » wrote:
eto, sad mi je zao sto nisam postao da je tebi i ex politka na razini dvajscetr sata.. :D

o, kako sam samo pogodio, o kako je to moguce, o kako.. :D
A šta tek unda reći o Zoki kojeg su 24sata poslali u trafiku po šibice i da prebroji 25 000 riječi...
..a unda
Undaminator

Post 26 Oct 2013, 00:26

Euklid » wrote:
A šta tek unda reći o Zoki kojeg su 24sata poslali po šibice i njegovih 25 000 riječi...
neka ga zove pa cemo vidjet.. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 26 Oct 2013, 00:28

jel ti mozda radis za nesto za dvajscetr sata? dobra literatura. :kokice: ..kolko rijeci ti ima novina..24? :kokice: :zubo:
visekratni klon

Post 26 Oct 2013, 00:33

Šta je, zapeklo, a? :kokice:
Euklid
old school

Post 26 Oct 2013, 00:35

..a unda » wrote:jel ti mozda radis za nesto za dvajscetr sata? dobra literatura. :kokice: ..kolko rijeci ti ima novina..24? :kokice: :zubo:
ne znam... pitaj ove u sdp-u
oni moraju brojat

Zoka naredio...
visekratni klon

Post 26 Oct 2013, 00:35

Jadni esdepe, ne može, kme. :mama: :24 sata: :kokice:
visekratni klon

Post 26 Oct 2013, 00:46

wait... loading... unda is plahting....

edit: plahta failed.
..a unda
Undaminator

Post 26 Oct 2013, 00:46

visekratni klon » wrote:Šta je, zapeklo, a? :kokice:
ne da se odvidat. :zubo:

bas sam se mislio di si. jes vidila sposobnog ti gradonacelnika. :kokice:

sta si ono rekla..krucijalna pitanja? sta ono kazes.. studenti, zdravstvo, zaustaviti..:kokice:

dvije miljarde eura kredita u cetiri godine, od toga neki po kamati od deset posto skoro i to se vecina utrpala u kalmetine autoceste koje sad ne mos prodat, ne mos dat, nego moras jos platit da ti ih uzmu u koncesiju.

aj pisi milanovicu da u mu interesu tvoje velike brige za studente dajes slobodne ruke da te kredite ne treba vracat.. pa sta bude. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 26 Oct 2013, 00:47

Euklid » wrote: ne znam... pitaj ove u sdp-u
oni moraju brojat

Zoka naredio...
eto, cim zoka pokaze malo cvrste ruke, ne valja. :kokice:

dakle, ipak radis za dvascetr. dobra literatura.. :kokice: :zubo:
visekratni klon

Post 26 Oct 2013, 00:47

..a unda » wrote: ne da se odvidat. :zubo:

bas sam se mislio di si. jes vidila sposobnog ti gradonacelnika. :kokice:

sta si ono rekla..krucijalna pitanja? sta ono kazes.. studenti, zdravstvo, zaustaviti..:kokice:

dvije miljarde eura kredita u cetiri godine, od toga neki po kamati od deset posto skoro i to se vecina utrpala u kalmetine autoceste koje sad ne mos prodat, ne mos dat, nego moras jos platit da ti ih uzmu u koncesiju.

aj pisi milanovicu da u mu interesu tvoje velike brige za studente dajes slobodne ruke da te kredite ne treba vracat.. pa sta bude. :kokice:
Negiraš da je sdp naklonjen privatnim modelima zdravstva i školstva i spinaš na Kalmetu ili?

Mene zanima kad će se konačno prestati govoriti o sdp-u isključivo u kontekstu hdz-a. Oh, happy day.
..a unda
Undaminator

Post 26 Oct 2013, 00:54

visekratni klon » wrote:
Negiraš da je sdp naklonjen privatnim modelima zdravstva i školstva i spinaš na Kalmetu ili?

Mene zanima kad će se konačno prestati govoriti o sdp-u isključivo u kontekstu hdz-a. Oh, happy day.
..casni sude.. :cheer:

ne negiram nista, nego ne vidim da je naklonjen. aj, a kako bi ti zaustavila te privatizacije? jel kao i ove do sad?

o hadezeu ce se prestat govorit kad bude normalna politicka scena u nas i kad budu postojale normalne lijeve stranke u parlamentu.
kako esdepe nece bit desno kad ima tebe ljevicarku kao kritiku. mislim, neke ravnoteze mora bit, jel tako.. :D
visekratni klon

Post 26 Oct 2013, 00:55

Ne, ja samo vidim da su nesposobni kao i uvijek, ali da je odraz koliko si lijevo onoliko koliko ih gladiš po guzici nesposobnoj. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 26 Oct 2013, 01:00

visekratni klon » wrote:Ne, ja samo vidim da su nesposobni kao i uvijek, ali da je odraz koliko si lijevo onoliko koliko ih gladiš po guzici nesposobnoj. :zubo:
pa dobro, ako znas, ako mos prepoznat sto je to nesposobno, onda valjda mos prepoznat i sto je to sposobno u nas? ko su ti? jel znas koga? :kokice:

..kako bi ti zaustavila neke procese? bacala se pred njih i vikala.. tani! ..tttaani! ..ttoj! :kokice:
visekratni klon

Post 26 Oct 2013, 01:03

..a unda » wrote: pa dobro, ako znas, ako mos prepoznat sto je to nesposobno, onda valjda mos prepoznat i sto je to sposobno u nas? ko su ti? jel znas koga? :kokice:

..kako bi ti zaustavila neke procese? bacala se pred njih i vikala.. tani! ..tttaani! ..ttoj! :kokice:
Opet ti po istom. Ja sam politički tudum i vako odoka ne, nitko nije sposoban. No alibira li to njihovu nesposobnost?
..a unda
Undaminator

Post 26 Oct 2013, 01:05

visekratni klon » wrote:
Opet ti po istom. Ja sam politički tudum i vako odoka ne, nitko nije sposoban. No alibira li to njihovu nesposobnost?
alibira kazes? :kokice:

kako politicki tudum moze prepoznat sta je to politicki nesposobno? aj kako? koja je tvoja alibaza? ..onako, odoka.. :kokice:
  • Information