To se za vrijeme mog ni tvog života neće desiti, pretpostavljam...a unda » wrote:
ne..![]()
sori, morat cu cjepkat i bit kratak, jer cu se inace morat ponavljat. ko pitbul si, jebate..i zato, nista ne sumiraj, nista za sad ne sintetiziraj, barem dok malo ne dodje do neke analize, teze..
![]()
pa s ovom drzavom, kao i sa svakom treba napraviti to da odumre.
Meni se čini da se sve povija pod kapitalom. Evo, privatizacija zdravstva pa i školstva odnosno fakulteta, jel ova Vlada recimo išta napravila da to zaustavi? Nije i neće jer je to nešto što i ona podržava i kad neki kažu da vuče desnije poteze od Sanaderovog hadezea, to je u neku ruku i točno. Ova Vlada podržava upravo slobodni kapital i tezu da je znanje roba. Danas se bez dopunskog osiguranja moš jebat i to je ono što njima paše, kao i ova kurčeva Bolonja gdje se podkapacitirani studenti kurče s tim kao najboljim sistemom svih sistema, a zapravo je drek na šibici.eto, o tome sto ce bit, necemo, sad se treba koncentrirat da ovom drzavom vladamo mi, da vladaju sto slobodniji ljudi, a ne sto slobodniji kapital.
uostalom, pricajuci o slobodi, pitam se..kakava je to uopce odgovornost slobodnog kapitala ili slobodnog kapitalizma?
Meni bome nije normalno da se ide u smjeru privatnih sveučilišta i privatnog zdravstva.
Ali sdp ide u tom smjeru jer su oh tako moderni.
Možda griješim, kažem, možda ne idu u tom smjeru, a možda i nemamo drugog izbora ionako pa nije ni bitno što onda možda idu u tom smjeru.
Je, samo se ovdje postavilo pitanje radi li. Ja nisam presigurna u to. Ako ćemo biti lojalni samo zato što su oni lijevi i samo zato što će ih potencijalno naslijediti oni koji su trebali biti rasformirani, e onda, nema tu neke raspraveova vlada, kao i ona koalicijska, treba radit najbolje sto umije. ni vise, ni manje..
U kojem smislu beskompromisan, nisam sigurna da sam te dobro razumjela, možeš li konkretizirati što misliš pod tom nižom razinom, koja je to razina?to sto kaptol zeli eskalirati i sto je procitana knjiga i da zeli npr na linica odgovoriti povratom nekim nekretnina, a na zdravstveni odgoj stiteci vjeronauk, a onda i vatikanske ugovore, odmah izvlaci tesku artiljeriju ustavne krize koja je, budimo realni, s nasim iskustvima i politickim stabilnostima i mentalitetom, na korak dva od drzavnog udara i gradjanskih tih nekih sukoba, jel..to je odgovornost crkve i onih koji im u tome daju podrsku i u tome treba bit beskompromisan, ne na razini neke tamo vlade, nego, kazem, najprije na nasoj, nizoj razini, tj, ne moze tu neko provocirat sukobe i nestabilnost i onda ti se smijat i govorit ti kako ti je prijatelj i kako on tebi ustvari zeli dobro, ali ti to jos ne razumijes..
Pa znamo. Ono, znamo, jebiga. Možda netko ne zna, ali tko ne želi znati, taj i neće znati.nisam nikako za to, a to ova vlada i ne radi, da se glavna rijec i problematika vodi o odnosima kaptola i drzave, ali..opet ponavljam, kaptol nije prijatelj ove drzave, ne smije imati vecu moc nego ova drzava i mora postovati zakone ove drzave, a ne stvarat ih i burgijati kako ih stvoriti.
dakle, ako nista drugo, ako je drzava slabija od kaptola, barem se moze dovesti do toga da je to vidljivo svima i onda znamo na cemu smo. kaptol vodi ovu drzavu, ok, neka, ali da se zna, a ne tamo amo, piskicu kakicu, aj me ti otari jer ja imam svete ruke..
Gle, nikakva to nije točka mog integriteta, ne budi bezobrazan.a stra je s mojim djetinjstvom? kakva je to patetika? jel taj slasticar umro od gladi kad ga je zatvorilo?
jel ti znas..prije jedno, ne znam, desetak godina kad se pocelo pricat da svi ti kafici i sta su vec, da ce morat imat taj neki komp program isti za sve, nesto slicno kao ova sad fiskalizacija, pa ce se vidjet kolko ko zaradjuje u stvarnosti, ko koga zaposljava i za koliko i kako, pa su onda kafidzlije digle kuku i motiku i rekli da akos e to uvede da ce otpustit svoje radnike (koji su bili i na crno i ovako i onako i placa na ruke i svasta), pa ce vidjet drzava kad u 24 sata im bude nekoliko desetaka tisuca ljudi na birou.
naravno da onda to nije uvedeno, a i danas je tehnoloski lakse to uvest. tako da znas, svaka kuna koju si ti do sada dala u kafic i tu tvoju nostalgicnu slasticarnicu koja ti je referentna tocka za tvoj integritet neki, na koju nije placen porez, ti si izgubila po teoriji oportunitetnih troskova ili cega vec oprotunitetnog, agregatnog i multiplikantnog, barem tri kune, a steta koju je tesko sad novcano izrazit je vjerojatno jos i veca i dugorocnija.
Ne moram uopće naglašavati koji je moj glas na tom referendumu, nadam se da ne moram, samo mi nije jasno u čemu je taj moj glas bitniji od ni manje ni više nego onog što radi Vlada?za te zube najmanje je potreban milanovic ili neki diktator, crkva ima iskustva s takvima, s njima ona dobro saradjuje.
da ispljune drzavu iz usta ti si potrebnija od milanovica. kao sto ce ovaj sad referendum bit pokazatelj i test nekih politickih odnosa, tako ce i svima nama bit jos malo jasnije i sigurnije gdje mi to zivimo i jel se sta promijenio na bolje, a trebalo bi nam i rec sto svatko od nas misli o sebi, koliko se postuje i na sto i koga je sve u stanju pristat, jer mu je teret dostojanstvnosti nepotreban u tako podatnoj socijalizaciji..