Svađanje u ljubavnim vezama

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Tea Tree

Post 07 Dec 2011, 23:36

ex_anais » wrote:Ja, recimo, nemam potrebu za svakodnevnim ili vrlo učestalim viđanjem istih ljudi. A ponekad nemam nikakvu potrebu za viđanjem ikoga. To ljudi obično protumače "nestala je". Ali, meni to treba. I onaj tko me gnjavi da se viđamo svaki ili svaki drugi dan ubrzo ode na trajnu distancu. Ne znam jel to spada pod sjebavanje dogovora, ako nekog odbijem pet puta jer me zvao pet puta u tjednu. :xne zna:
Pa ako si ga samo odjebala, onda ne.
Ali, ako si se 5 puta dogovorila (nemajući snage reći ne), a onda zajebala dogovor, onda da. :xzubo:

Eks

Post 07 Dec 2011, 23:38

Dobro, ljudi i to znaju dočekati na nož. :xne zna: Mada, meni takvi ljudi ionako idu na žifce. :xd:
Kad sam bila mlađa i neodgovorn(ij)a dvaput sam prespavala kavu ujutro. :facepalm:
Tea Tree

Post 07 Dec 2011, 23:44

ex_anais » wrote:Dobro, ljudi i to znaju dočekati na nož. :xne zna: Mada, meni takvi ljudi ionako idu na žifce. :xd:
Kad sam bila mlađa i neodgovorn(ij)a dvaput sam prespavala kavu ujutro. :facepalm:
Jel to facepalm jer si se uopće dogovarala za kavu tako rano ili? :D

Kud ćeš se, pobogu, dogovarati za kavu u vrijeme za koje moraš navijati sat da se probudiš? :D
(navijaju li ove mlađe generacije sat, uopće? kako se to kaže sada? namjestit alarm, čini mi se :misli:)
Eks

Post 07 Dec 2011, 23:49

Tea Tree » wrote: Jel to facepalm jer si se uopće dogovarala za kavu tako rano ili? :D

Kud ćeš se, pobogu, dogovarati za kavu u vrijeme za koje moraš navijati sat da se probudiš? :D
(navijaju li ove mlađe generacije sat, uopće? kako se to kaže sada? namjestit alarm, čini mi se :misli:)
Zato što sam zajebala dogovor je facepalm. Nije bilo rano, bilo je oko 10 sati. :xd: Namjestim alarm i onda ga ugasim i to trajno da opet ne zvoni. :xlux:
aisling

Post 07 Dec 2011, 23:49

ex_anais » wrote:Dobro, ljudi i to znaju dočekati na nož. :xne zna: Mada, meni takvi ljudi ionako idu na žifce. :xd:
Ja recimo jako ne volim kašnjenja (o kršenju kompletnih dogovora ne moram ni pričati). I što? Dragi ljudi mi zapravo ne kasne. Ali, što još? Ja sam počela kasniti u zadnjih par mjeseci i to na dogovore na koje rado idem i kojima se veselim. I onda putem javljam po par puta kako kasnim. I bude mi grozno zbog toga. Desilo mi se par puta, od toga sam najviše kasnila 15 minuta, a počela sam se ispričavati 45 minuta ranije smsovima i pozivima kad sam shvatila da ću kasniti. I većini slučajeva dođem na sekundu točno, al se svejedno 15 minuta prije ispričavam. Da li se naljute? Ne znam, nisu pokazali. Al drugi put ja dođem ranije. Nismo se do sad oko toga posvađali.
Happy Easter!
Eks

Post 07 Dec 2011, 23:52

aisling » wrote: Ja recimo jako ne volim kašnjenja (o kršenju kompletnih dogovora ne moram ni pričati). I što? Dragi ljudi mi zapravo ne kasne. Ali, što još? Ja sam počela kasniti u zadnjih par mjeseci i to na dogovore na koje rado idem i kojima se veselim. I onda putem javljam po par puta kako kasnim. I bude mi grozno zbog toga. Desilo mi se par puta, od toga sam najviše kasnila 15 minuta, a počela sam se ispričavati 45 minuta ranije smsovima i pozivima kad sam shvatila da ću kasniti. I većini slučajeva dođem na sekundu točno, al se svejedno 15 minuta prije ispričavam. Da li se naljute? Ne znam, nisu pokazali. Al drugi put ja dođem ranije. Nismo se do sad oko toga posvađali.
Ja isto ne volim kašnjenja. A kad moram otkazati dogovor ne osjećam se baš ugodno. Na kašnjenja se ljutim ako su redovna i ako su po više od pet minuta pritom. Jedna poznanica mi je redovno kasnila po deset-petnaest minuta, a nekad i više, ne sjećam se više jesam li jednom na kraju otišla. Ali ta je kasnila i u školu svako jutro dok je profesorica nije izbacila. I onda je opet došla drugo jutro deset minuta kasnije i kucala. :facepalm:
Tea Tree

Post 07 Dec 2011, 23:57

Odosmo offtopic pa ću samo malo :xd:
Sa mnom u razred je išao lik koji je bio super odličan učenik i sve ikad. Državna natjecanja iz koječega, s jako dobrim rezultatima na nivou Jugoslavije. (bitno je, jer je veća konkurencija nego da je samo iz HR)
Ali! Lik je kasnio. Uvijek, gotovo svaki dan.
Profesori su mu počeli bilježiti izostanak zbog kašnjenja pa je skupio neopravdane sate. Odličnosti unatoč.
Dovoljno za isključenje iz škole. :D
Onda je nastavničko vijeće ili kako se to tada zvalo, mrtvo ozbiljno zasjedalo da odluče o njegovoj sudbini.
Imali su toliko pameti da ga ipak ne isključe. :D :happy end:
bliss

Post 07 Dec 2011, 23:59

Ja skoro uvijek dođem prva i čekam. :D
Ako mi se kojim slučajem dogodi da skužim da ću kasniti 5 minuta, isto počnem slati sms-ove 45 minuta prije. :rofl: Onda mi frendica odgovori da se vidi da imam kućni odgoj kad odmah tako javim. Ona jako pazi na kućni odgoj :D

Razmišljam si sad dal me ljuti kad mi otkazuju dogovore. Pa baš i ne. Problem bi bi bio da ja dođem na dogovoreno mjesto i ta se osoba nepojavi ili mi prekasno otkaže. Ali ako imam neki dogovor i u toku dana mi se taj dogovor otkaže, meni to nije nikakav problem. Čak i da je razlog: "čuj, nisam nekako raspoložena danas, ajmo drugi dan." Meni je bitno kad se s nekim družim da je to onda kad to oboje želimo i raspoloženi smo. Ne volim da je tu išta iz nekakvog osjećaja obaveze.

E sad, što se svađi tiče, amlo sam zajebana. Ne podnosim otresitost, bezobrazluk i deranje i u stanju sam prekinuti odnose na prvi znak takvog ponašanja. Moji prijatelji su o tome uglavnom na vrijeme obaviješteni, pa ako si netko dozvoli takvo ponašanje, onda nema šta biti iznenađen kad se ja pokupim i odem. Samo se maknem.
Tea Tree

Post 08 Dec 2011, 00:03

bliss » wrote:Ja skoro uvijek dođem prva i čekam. :D
Ako mi se kojim slučajem dogodi da skužim da ću kasniti 5 minuta, isto počnem slati sms-ove 45 minuta prije. :rofl: Onda mi frendica odgovori da se vidi da imam kućni odgoj kad odmah tako javim. Ona jako pazi na kućni odgoj :D
Odlični su mi ti koji vole svako malo izvlačiti kućni odgoj! :rofl:
Ništa što si spoznao u životu i kakve navike si stekao ni kakav si općenito, ništa to nije u odnosu na kućni odgoj!
Ili kad na tv netko od 50 godina (po mogućnosti političar) provali da on sad neće biti nekulturan jer ga roditelji nisu tako odgojili. Ijuju!
bliss

Post 08 Dec 2011, 00:06

Tea Tree » wrote: Odlični su mi ti koji vole svako malo izvlačiti kućni odgoj! :rofl:
Ništa što si spoznao u životu i kakve navike si stekao ni kakav si općenito, ništa to nije u odnosu na kućni odgoj!
Ili kad na tv netko od 50 godina (po mogućnosti političar) provali da on sad neće biti nekulturan jer ga roditelji nisu tako odgojili. Ijuju!
Ma krivo si skužila. Ona kaže kućni odgoj, ali ne misli nužno da to dolazi od roditelja nego jednostavno misli da lijepo ponašanje. Pa nekom nekulturnom kaže da nema kućnog odgoja.
Tea Tree

Post 08 Dec 2011, 00:16

bliss » wrote:
Ma krivo si skužila. Ona kaže kućni odgoj, ali ne misli nužno da to dolazi od roditelja nego jednostavno misli da lijepo ponašanje. Pa nekom nekulturnom kaže da nema kućnog odgoja.
A, ok, samo fraza, aj get it.
Ja sam mislila na ove koji krenu s frazom, ali se po putu užive kako su super jer su dobro odgojeni. :D
Lord Byron

Post 08 Dec 2011, 09:11

Ajmo malo uskladiti toplomjere :D.

Ako mi je netko drag u zeznutoj životnoj fazi, onda ću mu/joj dopustiti - doslovno sve što će olakšati tu zeznutu fazu. Mislio sam da se to podrazumijeva i da ne treba posebno naglašavati.

Jednako tako, mislio sam da ne treba naglašavati da kašnjenje koje ne samo da je najavljeno, nego nije popraćeno onim "ja sam, eto, takav/takva, ako ti ne pašem idi u Srbiju", nije "zeznuti dogovor", pogotovo ako je čovjeku istinski krivo zbog toga.

Ali, to što je netko, etojeli, "jednostavno takav" je njegovo/njezino pravo protiv kojeg nemam apsolutno ništa - osim što si jednako tako pridržavam pravo da iz sklonosti "zezanju dogovora" iščitam i neke druge, bitne osobine uz koje ne želim biti. Da, vjerujem da netko tko će ustrajno zezati dogovoreno i to smatrati crtom svoga nemetlastog šarma, nije netko s kim će mi biti ugodno, niti sam ja netko s kim će njemu/njoj biti ugodno.

Sad opet moram nabaciti lopate disclaimera o tome kako to ne znači da se smatram boljim ili takvo što - jednostavno, ne vidim smisla u forsiranju bliskosti s ljudima koji su različiti u bitnim osobinama/stavovima/nečemu.
ombia

Post 08 Dec 2011, 10:50

bliss » wrote:Razmišljam si sad dal me ljuti kad mi otkazuju dogovore. Pa baš i ne. Problem bi bi bio da ja dođem na dogovoreno mjesto i ta se osoba nepojavi ili mi prekasno otkaže. Ali ako imam neki dogovor i u toku dana mi se taj dogovor otkaže, meni to nije nikakav problem. Čak i da je razlog: "čuj, nisam nekako raspoložena danas, ajmo drugi dan." Meni je bitno kad se s nekim družim da je to onda kad to oboje želimo i raspoloženi smo. Ne volim da je tu išta iz nekakvog osjećaja obaveze.
m.
Amen.

A o kasnjenju, cijeli zivot sam bila okruzena kasniocima. Da bih se ja od nedavno neprimjetno ali sigurno pretvorila u istu. :horor:
Je javim na vrijeme da kasnim i ispricavam se i sve al jebiga sjecam se kako je mene smetalo. :E
Radim na tome da se to hitno promijeni.

Asling zasto bi meni smetalo sto ti radis u svom zivotu? :misli: Smetaju me te opisane crno bijele situacije jer mi djeluju vrlo nerealno. Ja nisam sklona tako brzo odjebavati ljude, a sad mozda to uopce nije dobro za mene... :misli:
Lord Byron

Post 08 Dec 2011, 10:55

ombia » wrote: Ja nisam sklona tako brzo odjebavati ljude, a sad mozda to uopce nije dobro za mene... :misli:
Nisam aisling, ali mogu pogledat :D.

Odjebati nekoga nakon što uspije 5 (pet) puta zajebati dogovor (a pravovremeno otkazivanje, čak i uz "ne da mi se" kao razlog, nije zajebavanje dogovora), a da pritom to smatra dijelom svoga šarma i normalnom stvari koju ljudi, eto, rade jedni drugima, ni najmanje nije "brzo odjebavanje ljudi".

Ako mi je takvo ponašanje odbojno, svi su izgledi da je i drugoj strani jednako odbojno moje ponašanje. Zašto bi se odnos takvo dvoje ljudi održavao po svaku cijenu, radi održavanja broja fejs prijatelja? :confused:
ombia

Post 08 Dec 2011, 11:09

Nemam fejs, ne bih znala. :xne zna:
kuki

Post 08 Dec 2011, 14:40

Lord Byron » wrote:
Nakon 5 (pet) puta što me netko sjebe i što me netko ne poštuje, odrezivanje nije "bez a i b"
I onda se ispostavi da je čovjeku član najuže obitelji dobio nekakvu smrtonosnu, da je ovaj raspadnut i zaboravlja sve živo, i da o tome nemaš pojma jer se ovaj sam sa sobom nije sastavio dovoljno da može ponoviti rečenicu koju je čuo od doktora. A ne znaš baš ni u kakvom je stanju ni kako funkcionira jer se niste uspjeli vidjeti, jel.
Lord Byron

Post 08 Dec 2011, 15:02

kuki » wrote: I onda se ispostavi da je čovjeku član najuže obitelji dobio nekakvu smrtonosnu, da je ovaj raspadnut i zaboravlja sve živo...
Opet scenariji na koje otpada možda 1% onih koji zajebu 5 dogovora zaredom. Jebote, još mi samo fali nabijanje na nos da nisam predvidio da su ga oteli svemirci - a ja tu nešto pizdim zbog izigranih dogovora.

Kao prvo, za zajebati 5 (pet) dogovora treba i dogovoriti 5 (pet) dogovora. Osoba s bliskoumirućim baš i nije osoba koja će se manijakalno dogovarati pa onda sjebati. Kao drugo, onaj tko neće sa mnom podijeliti svoje dobro i svoje zlo, ne uklapa se u moju definiciju bliske osobe.

Ne vidim nikakvu radost ni potrebu za održavanjem površnih komunikacija u životu. Meni je u životu sasvim dovoljno malo ljudi, ali "mojih" ljudi. Onak, malo dobrih ljudi. :D
kuki

Post 08 Dec 2011, 15:05

A koliko se često u životu desi da netko zajebe pet dogovora za redom? :D

Recimo, ja sam se jednom krenula svađati zbog jednog (1), nakon deset minuta čekanja sms "e sori neću doć, javim se za drugi put, pusa", pa sam ljutito nazvala s parom iz ušiju i kako to misliš nećeš doć bez objašnjenja, pa se ispostavilo da je žena maloprije odvezla tatu u bolnicu.
vrrrlet

Post 08 Dec 2011, 15:10

kuki » wrote:A koliko se često u životu desi da netko zajebe pet dogovora za redom? :D

Recimo, ja sam se jednom krenula svađati zbog jednog (1), nakon deset minuta čekanja sms "e sori neću doć, javim se za drugi put, pusa", pa sam ljutito nazvala s parom iz ušiju i kako to misliš nećeš doć bez objašnjenja, pa se ispostavilo da je žena maloprije odvezla tatu u bolnicu.
Neke ljudi imaju pet tati. :ne zna:
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Lord Byron

Post 08 Dec 2011, 15:11

kuki » wrote:A koliko se često u životu desi da netko zajebe pet dogovora za redom? :D
To pitaj onoga tko je rekao da mu ni to ne bi bio razlog za zahlađenje odnosa. Kakve to veze sa svezom u vezi sveze ima?
kuki

Post 08 Dec 2011, 15:17

Lord Byron » wrote: Kakve to veze sa svezom u vezi sveze ima?
Pa, kad pričaš o postotku svih scenarija u kojima netko zajebe pet dogovora za redom. Nekako mi se čini da je taj postotak (ako se ne radi o doslovno ovom scenariju i moguće je i da se radi o nekoj drugoj privatnoj katastrofi) veći, jer ljudi obično otkazuju unaprijed. :D
Lord Byron

Post 08 Dec 2011, 15:20

kuki » wrote:Pa, kad pričaš o postotku svih scenarija u kojima netko zajebe pet dogovora za redom.
Ejebigasad.

Priča mog života. Netko postavi scenarij, ja napišem rečenicu-dvije, i onda krene pisanje nakon kojeg ja ispadnem netko tko "ne pušta" i tako to.

Sve što sam u ovoj priči htio reći je da ne trebam niti želim bliskost s bilo kime tko me ne poštuje, niti sam u stanju biti blizak s nekim koga ja ne poštujem - a zajebati 5 dogovora je jedan od načina na koje se može "pročitati" nečije nepoštivanje.
kuki

Post 08 Dec 2011, 15:42

Ne, krivo si shvatio. Ne želim reći da je glupo potezati taj scenarij kad se to nikad ne dešava, nego da mislim da se takve stvari dogode jer se čovjeku koji zajebaje dogovore dešava nešto loše i ružno u puno češće od 1% slučajeva. Ako te netko ne poštuje, primijetit ćeš to i bez tih pet dogovora.

A meni je cilj svađa održati bliskost i kad netko od uključenih nešto zajebe, umjesto zaključiti "e neću s tobom takvom imati posla ajde bok". To onda znači da to nije svađa po tvojoj definiciji svađe u kojoj je cilj samo verbalno raznijeti sugovornika, naravno.
  • Information