Ajmo malo uskladiti toplomjere

.
Ako mi je netko drag u zeznutoj životnoj fazi, onda ću mu/joj dopustiti - doslovno sve što će olakšati tu zeznutu fazu. Mislio sam da se to podrazumijeva i da ne treba posebno naglašavati.
Jednako tako, mislio sam da ne treba naglašavati da kašnjenje koje ne samo da je najavljeno, nego nije popraćeno onim "ja sam, eto, takav/takva, ako ti ne pašem idi u Srbiju", nije "zeznuti dogovor", pogotovo ako je čovjeku istinski krivo zbog toga.
Ali, to što je netko, etojeli, "jednostavno takav" je njegovo/njezino pravo protiv kojeg nemam apsolutno ništa - osim što si jednako tako pridržavam pravo da iz sklonosti "zezanju dogovora" iščitam i neke druge, bitne osobine uz koje ne želim biti. Da, vjerujem da netko tko će ustrajno zezati dogovoreno i to smatrati crtom svoga nemetlastog šarma, nije netko s kim će mi biti ugodno, niti sam ja netko s kim će njemu/njoj biti ugodno.
Sad opet moram nabaciti lopate disclaimera o tome kako to ne znači da se smatram boljim ili takvo što - jednostavno, ne vidim smisla u forsiranju bliskosti s ljudima koji su različiti u bitnim osobinama/stavovima/nečemu.