NBA 2011/2012

Svi smo mi izbornici
Chiro

Post 20 Dec 2011, 23:02

Da, dragi kolege pušači sjevernoameričkog marketinga, došlo je vrijeme da (ako još uvijek nismo) vratimo svoje davno sjebane bioritmove u normalu, na GMT -5:00.

Šta reći, koju poruku poslati? Sezoni je do prije dvadesetak dana prijetilo da se uopće ne održi, no vlasnici i igrači su se u zadnji trenutak urazumili te postigli dogovor o raspodjeli profita za sljedećih deset godina. Umjesto standardne 82 utakmice u regularnoj sezoni, svaka momčad će odigrati 66, što u odnosu na lockout sezonu 99/00, kada se odigralo 50 utakmica, i nije tako strašno.

U danima koji su iza nas, nije bilo previše atraktivnih tradeova, vrijedi izdvojiti razmjenu između LA Clippersa i New Orleans Hornetsa, u kojoj su pješčane plaže prepune obnaženih ljepotica Chris Kaman, Eric Gordon i Al-Farouq Aminu zamijenili močvarnom kaljužom Louisiane, dok je u suprotnom smjeru, s osmijehom od uha do uha, otišao TOP3 PG svemira as we speak, Chris Paul, kao i dva buduća picka druge runde drafta.
Celticsi su poslali Glena Baby Davisa i Vona Wafera u Orlando za Brandona Bassa.
Još vrijedi izdvojiti Tysona Chandlera, koji je iz Dallasa otišao u NY Knickse, koji su pak potjerali Chaunceya Billupsa, da bi doveli Barona Davisa ( :rofl: :facepalm: ). Chauncey će dotle uživati u LA-u, skupa sa Caronom Butlerom, čineći tako Clipperse po prvi put u povijesti jačima od Lakersa, bar na papiru.
Ti isti Lakersi su potpisali Josha McRobertsa iz Indiane, koji će se truditi bar donekle popuniti rupu koja je nastala odlaskom crnog Kukoča, Lamara Odoma, u Dallas.
Chicago Bullsi će rupu na poziciji broj 2 pokušati popuniti sa veteranom Richardom Hamiltonom, a ako uspiju u tom naumu, bit će ozbiljni pretendenti na naslov. Naravno, pod uvjetom da Derrick Rose u najmanju ruku ponovi prošlu sezonu.
Najveće otvoreno pitanje je tako ostao Dwight Howard. Fizički najdominantniji košarkaš današnjice već duže vrijeme nije sretan u Orlandu, a mogućih novih destinacija je više. Najspominjanije su LA (Lakersi), Chicago, Boston, New Jersey i uvijek prisutni NY. Tko ponudi najviše, njemu djevojka.

Što očekujemo od sezone? Naravno, još jedan fail Miamija. :cerek: Bit će zanimljivo vidjeti imaju li ostarjeli Celticsi snage još jednom zapapriti svima, hoće li NY Knicksima trebati više od 20 utakmica prije totalnog raspada sistema, koliko mogu Oklahoma City Thunder sa sjajnim Kevinom Durantom i ne pretjerano inteligentnim Russelom Westbrookom, može li čudnovati Švabo još jednom šokirati svijet kao prošle sezone, može li Kevin Love imati 20/20 prosjek, koliko mogu Clippersi, hoće li Jimmer biti bolji od JJ Reddicka, i još mnogo drugih pitanja.

Sve odgovore ćemo dobiti u narednih 6 mjeseci. Uživajte. :s

Skinheadsi, takav si!
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 788 times
Been thanked: 1496 times
Post 21 Dec 2011, 18:23

Sjajan post. Šteta što padam na opskurnije američke sportove, no drago mi je vidjeti da postoji još netko tko ostaje budan do šest ujutro. :zubo:
Potpisi su za budale.
Playlife

Post 23 Dec 2011, 00:18

nba topić :xlux:

sjajan uvod ćiro, sjajan :hek:

navija se za philly. od kandidata za naslov će se bit uz bullsiće i naravno, kontra majamija no mather what :D

za koga ste vi? :xd:
Chiro

Post 23 Dec 2011, 02:20

Mi ćemo zdušno bodriti Losenđeleške Klipere. :kava: Da, amebasto dno pušenja marketinga ter potezića sam, ali ne mogu si pomoći. :xo:
Odveć cijenim Chrisa Paula da bi mogao ostati imun na sve one alley-oopove koje će odaslati Blakeu Griffinu i DeAndreu Jordanu. Višviš, mogao bi nakon sto godina i kupit kakav dresić. :misli:
Skinheadsi, takav si!
Chiro

Post 06 Jan 2012, 22:51

Ajmo malo rezimirati prva dva tjedna, počevši od Istoka.

NY Knicksi nisu razočarali, igraju kao zadnje dno svemira, i takvi će biti još dugo vremena. Melo i Amare su na visini zadatka, kada bi se košarka igrala na način da se samo pročita statistika, međutoa, dok god je talijanski klaun na klupi, oni će češati jaja dok je njihova momčad u fazi obrane. Tyson Chandler, ostavljen na vjetrometini, ne može teoretski pokrpati sve rupe koje mu njegovi dragi suigrači ostave, a i realno, zašto bi? Dolari kapaju na račun, prst u uho i uživaj.

Miami je startao brutalno, nisu si dopustili luksuz kao prošle sezone da startaju poput, štajaznam, Milwaukeeja. LBJ sjajan, Wade forsira, Bosh standardno ljigav. Iznenađenje je rookie Norris Cole, momak koji je pokazao zavidnu količinu sportske drskosti, uzimajući ogroman broj šuteva, ali i pogađajući ih. Joel Anthony je i dalje TOP1 vodonoša lige.

Celticsi su stari i nemoćni, ali i takvi imaju dovoljno snage da pobjeđuju ekipe koje su na papiru slabije od njih, a i poneku koja je jača, ali ima lošu kemiju. Brandon Bass je vrhunski steal, vjerojatno ni Dannyu Aingeu samom nije još uvijek najjasnije kako je uspio dobiti takvog igrača. Ah da, posao je sklapao s dibidusom Otisom Smithom, koji je objeručke prihvatio Glena Davisa. :s

Govoreći o Smithu, najvrijedniji eksponat u njegovoj momčadi, Dwight Howard, rutinski odrađuje zadnje dane u Orlandu, mada se vidi da to jednostavno više nije to. Prosjek od 19 koševa i 16 skokova u prvih sedam utakmica sezone je dobar, jako dobar, odličan, ali kad znamo kakve je stvari ovaj momak kadar raditi, vidi se da nema dobru podršku suigrača.

Chicago jako dobar, Rip Hamilton je upravo ono što im je trebalo, šuter veteran koji će zapravo biti opasan po koš protivnika. Derrick Rose sjajan, na razini na kojoj smo ga navikli gledati.

Od ostalih na Istoku, valja izdvojiti Atlantu, što ne znači da je toliko dobra, već su drugi očajni. Indiana igra toplo-hladno, Cleveland ima tako-tako rezultate, što je i očekivano, ali sjajnu perspektivu sa prvim pickom drafta Kyriem Irvingom, kao i drugim rookiejem (koji mi se jako svidio igrački) Tristanom Thompsonom. Isto se ne može reći za New Jersey Netse, koji su jeziviji od priča Stephena Kinga. S Brookom Lopezom su mekani i propusni pod košem, bez njega su tu negdje s centarskom linijom Zaboka. Torontu je najbolji igrač Talijan, a Detroitu... nitko. :ne zna: Phila je zanimljiva, ako uhvate poziciju 5 ili 6, mogli bi proći prvi krug playoffa.

Zapad?

Na zapadu štošta novo. Clippersi još uvijek nisu do kraja posloženi, trebat će još mjesec-dva da to sve sjedne na mjesto, ali ta ekipa ima glavu i rep. Dobro, rep možda i ne, nedostaje pokoji kvalitetan backup na visokim pozicijama, ali prijelaznog roka će još biti, a možda sleti i pokoji free agent. Chris Paul je pokazao da nije zaboravio igrati košarku u Louisiani i da će lijepo dirigirati napadom koji predvode nebeski letači DeAndre Jordan i Blake Griffin.

Lakersi grcaju u problemima u post- Zen Master eri, jedina svjetla točka u toj momčadi je Andrew Bynum, koji konačno igra u skladu s očekivanjima koja su u njega položena. 22 koša i 16 skokova u 4 utakmice (prve četiri je propustio radi zabijanja lakta u nejaka rebra Jose Juana Baree) su brojke koje, ako budu konstantne (chances are da će sezonu, ako se ne ozlijedi, završiti s nešto manje skokova i nešto više koševa u prosjeku, s obzirom da će Kobe Bryant i Pau Gasol vjerojatno tu i tamo uzeti pokoju utakmicu pauze radi zamora materijala), će pokazati da je u LA došla era novog dominantnog centra nakon Shaqa, Kareema, i nekad davno Mikana.

Oklahoma, momčad koja je prije sezone kotirala jako visoko na Zapadu, opravdava taj status, međutim. Eh, međutim. Russell Westbrook, čovjek nevjerojatno niskog IQa bi mogao ovu ekipu koštati svega lijepog što bi mogli postići. Čovjek koji kao prvo uzima previše lopti, ali to ne bi bio toliki problem, kada bi on te lopte uzimao u koliko- toliko izglednim situacijama, jok rođo, njemu nema milijeg od igre 1 na 5, šutiranja trica preko ruke u 6. sekundi napada itd. I to sve u trenucima dok u petorci ima jednog od najboljih košarkaša planete, ali nažalost momka vrlo plaha karaktera, Kevina Duranta. Osim njih, mora se izdvojiti najizgledniji kandidat za najboljeg šestog igrača ove sezone, James "Fear The Beard" Harden. Momak sjajna ulaza, fantastičnog šuta, razumijevanja košarkaške igre, pokazuje svakim danom sve više da će biti jedno od glavnih oružja ove momčadi u završnici sezone.

Najveće iznenađenje prvih tjedana, ne toliko igrom, koliko omjerom pobjeda i poraza, je Portland. Simpatični momci iz Oregona nakon 6 utakmica imaju samo jedan poraz na kontu. Ekipa koja nema istaknutu zvijezdu, koja mukotrpno radi i u obrani i u napadu, ne može imati nego simpatije svih istinkih ljubitelja košarke.

Isto se može reći i za Denver, osim dijela o mukotrpnom radu u obrani. Ali opet, za to je više "zaslužna" košarkaška filozofija legendarnog Georgea Karla.

San Antonio Spursi, zlim jezicima unatoč, nikako da padnu na niske grane. Grgo Popović to fino hendla već desetljeće i po, uvijek odnekud iskapajući neke nove radnike i role playere. Tako su ove sezone svoje redove pojačali jednim od najboljih igrača u povijesti KK Zagreb, TJ Fordom, čovjekom koji s klupe daje onu iskru koja je potrebna ekipi kada počne padati. Okosnica ekipe, Duncan, Ginobili, Parker i Jefferson se još uvijek ne daju zubu vremena, te su još uvijek kadri zapapriti mnogima.

Aktualni prvaci, Telad iz Dallasa, se muče, i muče se jako. Očito je osvajanje naslova potpuno isisalo svaku motivaciju iz njih, i oni sad idu od grada do grada čisto da se ispozdravljaju s ljudima i da im se dive.

I, šećer na kraju, moja simpatija iz davnih dana, Minnesota Timberwolvesi. Ekipa nakon 6 utakmica ima slabašan omjer 2-4, ali postoji nekoliko stvari koje su naznaka stvaranja velike ekipe, osim činjenice da nijedan od ta četiri poraza nije bio veći od 4 razlike. Prvo, na klupi ne sjedi klaun. Drugo, Kevin Love nastavlja rasti iz sezone u sezonu, taj trend nastavlja i na trenutke se čini kao da je kadar imati 40-40 utakmicu. Rookie Derrick Williams solidno odrađuje svoj posao, veteran Luke Ridnour također, ćudljivi Michael Beasley i mamojebač Darko Miličić i ne baš. Anthony Tolliver je isuspok. No, there is a new guy in town.

Moram priznati da nikada, otkad se pojavio na košarkaškoj karti Europe, nisam pretjerano gotivio Rickya Rubia. Playmaker bez šuta, pa taj neće preživjeti mnute u najjačim europskim natjecanjima. I stvarno je bilo tako, vidjelo se da se muči u EL i španjolskom prvenstvu, te da protiv jačih ekipa njegova brzina, pregled igre i organizatorske sposobnosti padaju u vodu, uz organizirane obrane. Onog trena kad je došao u NBA, vidjelo se da je nešto posebno. Dečko koji je po većini segmenata igre najsličniji Rajonu Rondu, tako se savršeno snašao na širem i otvorenijem terenu.
Da li je Ricky spreman za prvu petorku? Brojke kažu da, no zadnja je Adelmanova, a on kaže da će mladić ulaziti s klupe. Za nas zlopamtila, Rick Adelman je čovjek koji je onomad u Portlandu davao minutažu na kapaljku jednom i jedinom Draženu. Da, imao je Clydea Drexlera i Terrya Portera u ekipi, bila su neka druga vremena, blatrućsruć. 20 godina kasnije, radi li on istu stvar Rubiu? Iskreno, želim vjerovati da nije tako i da čovjek samo želi adaptirati dečka na ligu, te da će nakon 20-30 utakmica doći red na njega. Jer, niti je Luke Ridnour Clyde Drexler, a bogami nije ni JJ Barea Terry Porter. :rofl:

Ajmoooooooooo! :xlux:
Skinheadsi, takav si!
Chiro

Post 06 Jan 2012, 22:52

In b4: tl;dr
Skinheadsi, takav si!
Stitch
Head Honcho
Post 06 Jan 2012, 22:57

Chiro » wrote:In b4: tl;dr
Imaš tipfeler.
Potpisi su za budale.
Chiro

Post 06 Jan 2012, 22:58

Hekatonhir » wrote:
Imaš tipfeler.
Skužio sam sad, bar dva do tri.
Skinheadsi, takav si!
Stitch
Head Honcho
Post 06 Jan 2012, 23:06

Nego, da nisi malo strog prema Portlandu? Formula zasad pali, a do kraja je daleko.
Potpisi su za budale.
Chiro

Post 06 Jan 2012, 23:12

Hekatonhir » wrote:Nego, da nisi malo strog prema Portlandu? Formula zasad pali, a do kraja je daleko.
Nisam siguran na što točno misliš, ovaj dio o njima kao iznenađenju? :misli:
S tom ekipom čovjek uvijek mora biti oprezan, njihova liječnička služba uvijek nađe načina kako da sjebe zdravlje najboljih igrača. :(
Skinheadsi, takav si!
Stitch
Head Honcho
Post 06 Jan 2012, 23:18

To da, ali nisu oni samo simpatični momci, prava je to momčad. Više mi se sviđaju takve, ujednačene a rudarske, od onih koji su prepune zvijezda. Ne znam je li to baš iznenađenje, na to sam mislio. Mnogima će oni pomrsiti račune.
Potpisi su za budale.
Chiro

Post 06 Jan 2012, 23:32

Istina, ako zadrže približno ovakvu formu kroz sezonu, mogu računati na TOP3 Zapada, a onda je sve moguće. Još kad bi Oden ozdravio, imali bi matchup protiv Oklahome. Mislim, nije da se Camby ne može hrvati s Perkinsom, ali mu je napadački učinak loš.
Skinheadsi, takav si!
Stitch
Head Honcho
Post 06 Jan 2012, 23:37

Oprosti, nejasan sam bio jer chatam. :D Kad mi netko kaže "oni su iznenađenje", onda to interpretiram kao "oni će tako još tri kola pa pljus". A trener im je sa sveučilišta North Carolina, nije li tako? Dobra je to škola, dobra je to košarka. Čvrsta, borbena.

Što je s liječnicima koje spominješ, ne znam. Ali malo mi je nevjerojatno da NBA klub nema vrhunske stručnjake za takve stvari. Je li sad bolje? :)
Potpisi su za budale.
Chiro

Post 06 Jan 2012, 23:56

Hekatonhir » wrote:Oprosti, nejasan sam bio jer chatam. :D Kad mi netko kaže "oni su iznenađenje", onda to interpretiram kao "oni će tako još tri kola pa pljus". A trener im je sa sveučilišta North Carolina, nije li tako? Dobra je to škola, dobra je to košarka. Čvrsta, borbena.
Khm, ovo sam morao proguglati za double check, jer mi nije baš zvučalo poznato. On nije bio na University of North Carolina, nego na North Carolina State. :zubo:
Nate McMillan je kao igrač bio pravi vođa na terenu, klasični playmaker koji je znao u svakom trenurku odrediti tempo igre svoje ekipe. To zna postići i kao trener.
Što je s liječnicima koje spominješ, ne znam. Ali malo mi je nevjerojatno da NBA klub nema vrhunske stručnjake za takve stvari. Je li sad bolje? :)
Uh, odakle početi? :D Premda je bilo prije više od 30 godina, liječnici koji su trajno onesposobili Billa Waltona su sigurno prenosili svoje velebno znanje na mladiće koji su godinama nakon krpali onog nesretnika Sama Bowiea, pa sirotog Sabonisa... Evo, imaš friške primjere, nažalost. Brandon Roy je morao u mirovinu sa 27 godina, a čini se da bolja sudbina ne čeka ni Grega Odena.

A možda su ipak samo ukleti. :ne zna: :D
Skinheadsi, takav si!
Stitch
Head Honcho
Post 07 Jan 2012, 11:42

Chiro » wrote:
Khm, ovo sam morao proguglati za double check, jer mi nije baš zvučalo poznato. On nije bio na University of North Carolina, nego na North Carolina State. :zubo:
Krivo su me onda informirali, tako sam negdje pročitao. Prokleti novinari. :mad:
Potpisi su za budale.
Chiro

Post 08 Jan 2012, 11:22

Evo, taman kad ishvališ Portland, oni nađu način kako da te pljunu u lice, sisajući 25 razlike kod Phoenixa. :rofl:
Skinheadsi, takav si!
Stitch
Head Honcho
Post 08 Jan 2012, 11:58

Da, vidio sam. No opet velim - ima još ohoho tekmi do kraja. :D
Potpisi su za budale.
Chiro

Post 12 Jan 2012, 14:26

Miami dvije noći u nizu gubi u produžetku na zapadnoj obali. :cerek:

Kobe Bryant dvije večeri u nizu ide preko 40 koševa, u 34. godini i 16. sezoni. Let´s party like it´s 2005.
Skinheadsi, takav si!
Chiro

Post 13 Jan 2012, 15:27

http://www.nba.com/video/games/warriors ... _recap.nba

Dwight Howard je sinoć postavio novi rekord NBA lige po broju slobodnih bacanja u jednoj utakmici. 39 (da, tridesetdevet) puta je stao na liniju, pogodivši 21 put. Utakmicu je završio s 45 koševa (izjednačivši svoj osobni rekord) i 23 skoka. Zadnji igrač koji je imao 45-20 utakmicu je bio Shaquille O´Neal, koji je 21. ožujka 2003. Bostonu utrpao 48 uz 20 skokova.

Prava je šteta što ovaj momak trune u Orlandu.
Skinheadsi, takav si!
Chiro

Post 05 Feb 2012, 22:05

Zadnji post, 13.1. :brukica:

Evo jedne lijepe priče koja me je prilično dirnula. Čovjek koji je bio prekrižen od skoro svih je našao načina da se digne iz pepela poput Feniksa.
A role model to the kids, Trent might be equally good for some of his NBA peers (how's that for a sentence many doubted would ever be written?) Many players search for ways to spend their post-playing days. Some get or stay active in their communities. Few dig in elbows-deep quite like Trent has, maybe in part because they aren't sure how to start.

"I call it the Al-Qaeda syndrome," Trent said. "You remember how those guys in the planes just learned how to fly but didn't learn how to land? All through elementary school, high school, college, everybody tells [an athlete], 'Do your best, you can go to the pros! Do your best, you can be great!' They build you up, build you up.

"But what about the guy who doesn't make the pros after he gave it his all. What about the guy who goes to the pros and has a short career or gets injured? What do you do about this guy emotionally or mentally or societal-wise? They teach you how to fly but they never teach you how to land."

Gary Trent seems to have landed quite nicely, his college jersey in the rafters, his feet firmly planted.
Skinheadsi, takav si!
Chiro

Post 16 Feb 2012, 23:31

Da mi je netko prije mjesec dana rekao da ću pisati ovakav post... well, ne znam točno ŠTO bih mu učinio, ali nešto bih. Možda čak i nažao. :o

Junak ove priče je u najmanju ruku atipičan. On nije crn, nije ni pretjerano visok, nema vidljivih tetovaža, ima ružnu frizuru, ali je iznimno inteligentan, obrazovan, dobar košarkaš... i kosook.
Njegovo ime je Jeremy Lin.
Rođen je 23. kolovoza 1988. u Los Angelesu kao drugo dijete Gie-Minga i Shirley, mladog bračnog para koji je emigrirao s Tajvana u SAD tamo negdje u sedamdesetima. Striček Wiki tvrdi da je Gie-Ming mladog Jeremya učio košarci na igralištu lokalne zajednice mladih kršćana u Palo Altu.
Jeremy je bio vrijedan mladić, te je uredno ispunjavao svoje školske obveze, ne zanemarujući košarku. U srednjoj školi je vodio svoju ekipu do naslova prvaka 2. kalifornijske divizije. IMHO, ovo malo zvuči kao zajebancija, ali pustimo sad to. :rofl:
Nakon završetka srednje škole, imao je nekoliko opcija. Prvo je tražio neko sveučilište koje bi mu moglo dati sportsku stipendiju, a kako Ivy League sveučilišta nemaju takve stipendije, mogao je tražiti neke druge opcije. Velika želja su mu bila sveučilišta Stanford i UCLA, međutim, oni nisu bili impresionirani njegovim košarkaškim DVD uratcima. Nakon kojekakvih peripetija, završio je na Harvardu, koji je bio jedino elitno sveučilište uz Brown koje mu je nudilo mjesto u košarkaškoj momčadi.
U četiri godine na sveučilištu, postavio je mnoge rekorde. Postao je prvi igrač s 1450 koševa, 450 skokova, 400 asistencija i 200 osvojenih lopti u povijesti Ivy lige. Diplomirao je ekonomiju.

E, tada dolazi zanimljiv dio. Mladi Lin nije odustao od svog sna da bude profesionalni košarkaš. Međutim, kako su ga sve ekipe na draftu 2010 izbjegle kao da je kužan, bio je prisiljen ići težim putem, preko ljetnih kampova. Smucao se po Las Vegasu, igrao desetke i desetke utakmica i čekao svoju priliku. Imao je nekoliko ponuda, ali u konkurenciji klubova kao što su LA Lakersi ili Dallas Mavericksi, Jeremy se odlučio za svoju omiljenu momčad, Golden State Warriorse.
Međutim, nije se uspio izboriti za minutažu. U 29 utakmica je igrao svega 9.8 minuta u prosjeku, a postizao je nešto manje od 3 poena uz 1,5 asistenciju. Sezona je završila, lockout je počeo, i on je potražio sreću u Kini, pradomovini njegovih predaka. Odigrao je nekoliko utakmica za Dongguan Leopardse, prije no što je lockout konačno okončan u studenom. Tada se vratio u Oakland, međutim, nije bio u planovima novog trenera Warriorsa, jednog od najboljih asistenata u povijesti lige, Marka Jacksona. Jeremy je dobio pedalu 9. prosinca, jer se čistio cap space u želji da GSW dovede u svoje redove centra LA Clippersa, DeAndrea Jordana.
Lin je tada otišao u Houston, pokušavajući se izboriti za svoje mjesto u momčadi. Međutim, pored Kylea Lowrya i Gorana Dragića nije mogao, tako da je nakon nekoliko dana dobio otkaz i tamo.
I, tada počinje priča. Lin dolazi u New York, koji je (pogledati prvi post ove teme) u rošadama prije početka ove sezone amnestirao Chaunceya Billupsa da bi oslobodio cap space za Tysona Chandlera. Ajde, kad čovjek malo bolje razmisli, to i nije tako loša opcija, jer Chauncey, koliki god isuspok svemira bio, ipak ima 35 godina i izraubana koljena, a još uvijek cjenovno dobro kotira. Samim tim, morali su dovesti novog playa. Baron Davis. :rofl: Još uvijek se smijem. :rofl: Čovjek je, za vrijeme svoje jubilarne pedesete ozljede, poharao sve McDonaldse i pola Burger Kingova u New Yorku, u pauzama između dva posta na blogu. Tako je u tu nezahvalnu ulogu playa Knicksa uskočio Toney Douglas, ali on je jednostavno loš. Alternacija mu je bio Iman Shumpert, kojem je prirodna pozicija ipak ona beka šutera. Treći play je od-života-umorni-Mike-Bibby.
Kako rekoh u uvodnom postu, bit će zanimljivo pratiti Knickse, i vidjeti koliko će im utakmica biti dovoljno za totalni raspad sistema. Ja sam prognozirao manje od dvadeset, precijenio sam ih. Nakon 23 utakmice su imali omjer 8-15, i samo ih je činjenica što su dijelili diviziju s očajnim Torontom i tragikomičnim Netsima spašavala od dna tablice.

I tada počinje ova priča, nikad prije viđena. Bar ne u ovako kratkom vremenu. Sve je počelo 4. veljače, kad su gorenavedeni Netsi gostovali u Madisonu. Kako su dno svemira, Knicksi su u startu napravili veliku razliku. Onda su ušli igrači s klupe, ne bi li se ovi glavni odmorili. Jeremy je na najbolji mogući način iskoristio priliku, te za 36 minuta igre postigao 25 koševa, uz 7 asistencija. Rekoše svi, gle ovog dečka, on zna igrati. :ne zna: Mike D´Antoni je odlučio nagraditi ga za tu sjajnu izvedbu s mjestom u startnoj petorci protiv Utaha. I, kako to obično u životu biva, kad jednom smrkne, drugom svane. Dan prije utakmice s Jazzerima, Amare Stoudemire je doživio obiteljsku tragediju. Njegov brat Hazell je poginuo u prometnoj nezgodi. :( Bez Amarea su se morali suočiti protiv momčadi koja na visokim pozicijama ima 4-5 jednako dobrih igrača, i sve je naslućivalo da će Jefferson, Millsap, Kanter, Favors i ekipica totalno unerediti usamljenog Tysona Chandlera. Ali, kako bi rekao Jack LaLanne, pokoj mu duši, NI TO NIJE SVE!!!11
U 6. minuti utakmice se ozlijedio i Carmelo Anthony. E jebi mu mater, kad krene, krene.

http://www.nba.com/video/games/knicks/2 ... _recap.nba

Linsanity je počeo tog dana. Otada, pa do dana današnjeg, ne samo da traje, već raste i nadograđuje se. Od 38 koševa Lakersima, clutch slobodnih bacanja u zadnjim sekundama protiv Minnesote ( :mad: ), pa sve do prekjučerašnje utakmice protiv Toronta.

Jeremy Lin, dečko koji nam je donio najljepšu sportsku priču u zadnjih nekoliko godina. Uživajmo u ovom momentu.

Lin-possible is nothing.

Image

P. S. Ako ovo ne bude ekranizirano, stavljam penisa na panj.
Skinheadsi, takav si!
Chiro

Post 17 Feb 2012, 00:04

Chiro » wrote:
Nisam siguran na što točno misliš, ovaj dio o njima kao iznenađenju? :misli:
S tom ekipom čovjek uvijek mora biti oprezan, njihova liječnička služba uvijek nađe načina kako da sjebe zdravlje najboljih igrača. :(
Napisano 6. siječnja ove godine. Mjesec i deset dana kasnije, LaMarcus Aldridge ozlijedio skočni zglob, najvjerojatnije ne pretjerano ozbiljno, ali s tim mesarima kamufliranim u doktore nikad ne znaš.
X-rays on the ankle were negative, but Aldridge won't be with the team in Oakland. That leaves the Blazers without their leading scorer (22.6 points per game) and rebounder (8.3). His status beyond Wednesday remains unclear, meaning Aldridge's first All-Star game appearance later this month could be in jeopardy.
Skinheadsi, takav si!
  • Information