Trkeljaški putopisi

Jer ja sam skitnica, daljine me vuku...
aisling

Post 11 Jan 2012, 22:35

Herp » wrote:
To su ovi:

http://www.nhm.ac.uk/research-curation/ ... sp?id=1244

Nisu radijalno simetrični pa su zato nepravilni. Da, i na hrvatskom je tako. I na latinskom čak. :D
Ajme krasni su :cerek:

Happy Easter!
Perzefona

Post 11 Jan 2012, 22:39

ex anais » wrote:Otele ste Nici krtice. Zle žene. :crying:
Evo Krteka samo za Nicu. :)
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
aisling

Post 11 Jan 2012, 22:41

Herp, došla sam do 13. stranice. Piše Vrste, katerih živali so zavarovane: Krti. :confused:

Kako sad to?
Happy Easter!
Eks

Post 11 Jan 2012, 22:47

Perzefona » wrote: Evo Krteka samo za Nicu. :)
Ajme. :cerek:

Drugi put je nećete uspjeti odlijepiti. :rofl:
Herp
Nikki Gauda

Post 11 Jan 2012, 22:50

aisling » wrote:Herp, došla sam do 13. stranice. Piše Vrste, katerih živali so zavarovane: Krti. :confused:

Kako sad to?
Viš viš. Kad sam pretraživala stranicu, upisala sam "Talpa" jerbo je Talpa europaea naša (i njihova :D) krtica. Iliti krt.

Vrsta koja je tu navedena, Galemys pyrenaicus inače živi samo na Pirinejima/Iberijskom polutotoku.

Sad vidim da je navedena na Prilogu B, a to znači: vrste, ki niso domorodne na območju Republike Slovenije in postanejo predmet okoljske odgovornosti, če se pojavijo ali razširijo na območje Republike Slovenije brez človekove pomoči iz naravnih območij razširjenosti.

Znači, ako dotični krt sam od sebe dođe iz Španjolske u Sloveniju, onda biva zaštićenim. :D

EU direktiva. :o
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
aisling

Post 11 Jan 2012, 22:52

Herp, piše Talpidae - krti.

Ne muljaj, krtice su zaštićene :raspa:
Happy Easter!
Herp
Nikki Gauda

Post 11 Jan 2012, 22:56

aisling » wrote:Herp, piše Talpidae - krti.

Ne muljaj, krtice su zaštićene :raspa:
Talpidae su cijela porodica, a zaštićene su samo vrste koje su navedene. :D

Da ste zbilja naišli na pirenejski pižmov vihulj, meni bi bilo jako drago, al jebiga. :D

Onaj krt na kojeg ste mogli naići nije zaštićen. :o
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Perzefona

Post 12 Jan 2012, 00:18

Nica » wrote: Jela sam tvoju makovnjaču. :o
Jedan je komad makovnjače već pojela. Aisling preferira orehnjaču. Ali Nica je svejedno mislila da nije red da ona dvaput uzme makovnjaču i tako prikrati Aisling za taj vrhunski gurmanski užitak (hvalite me, usta moja, kad već one, nezahvalnice jedne, neće :cerek: ). I uzela skromno orehnjaču. Pritom su joj prsti drhtali, jedva se kontrolirala, željela je opet makovnjaču. Sigurno su barem pet minuta imale napadaje pristojnosti i odricanja i nutkanja one druge onime što bi same htjele. Toga ću vas poštedjeti. I samoj mi je dodijalo pa sam naredila Nici da uzme makovnjaču, što je Aisling jedva dočekala jer se dočepala orehnjače i još ispala fina. Ona, ne orehnjača.

Nakon ulaska u Ljubljanu Aisling nam je opet priredila egzibicije s lijevim i desnim. Ipak, mora joj se odati priznanje, dovezla nas je u sam centar i parkirale smo u garaži. Bezobrazno ignorirajući činjenicu da sam ja jezičara, raspravljat su se htjele o značenju riječi vhod, izhod i slično. Ma nek se vesele, mislila sam si.

Nica je opet imala potrebu obilježiti slovenski teritorij, što smo Ais i ja jedva dočekale. Taman smo sjele da ćemo je ogovarati, kako je i red, kad eto ti nje. Ona ne zna naći ulaz u kafić. Htjela je ući u jedan haustor. :facepalm: Vrata kafića bila su metar dalje. Pokazala sam joj ih i vratila se za stol, pokrila dekicom koljena i udri po Nici. :giggle: Vratila se zla ne sluteć pa nismo više mogle. A baš nas krenulo. Onda smo pretresle trkeljaše, da, da, i tebe što upravo čitaš, nikog nismo preskočile, mi smo poštene žene.

Nakon kave obilazak. Prilika da Nica i ja ogovaramo Aisling dok se ona udalji kako bi uhvatila neki motiv. Ja sam strogo pazila da njih dvije ne ostanu same. :tri nonice: :cerek: Istinabog, bulazne da sam se navodno zalijepila za izlog Zlatarne Celje i ostala tako nosa priljubljenog uz staklo očarata bljeskom zlata i dragulja. Ja se toga uopće ne sjećam.

Ako Aisling zna što je lijevo i desno, i ja konja za trku imam: savršeno razlikujem gore i dolje i odlično se krećem i snalaziim u tim smjerovima. :cerek: U trenutku nedoumice kamo krenuti u razgledavanje, spremno sam rekla: "Dolje!" Sjećam se da je centar uz Ljubljanicu, rijeku koja protječe Ljubljanom. A rijeke su uvijek negdje dolje. I bi tako. Spustile smo se niza stube i našle se na obali odakle se pružao pogled na centar, Tromostovje, šetnicu i Prešerna koji dominira prostorom. Nica je međutim ugledala božićne ukrase, anđele, i vikala nekontrolirano:
- Muškarci, slikaj to, Ais, gle koliko muškaraca u zraku!
- Nica, to su anđeli. Anđeli su bespolni - prosikćem kroza zube.
- Ovo su muški anđeli - zapela je i ne pušta - pogledaj, vidi se da su muškarci!

Aisling je htjela - ne htjela morala slikati ne bi li se Nica kako primirila i spustila pogled s anđeoskog međunožja ter nas prestala sveudilj izlagati zgranutim pogledima prolaznika.

Sad bi bio red da se nešto kaže i o ljepotama i znamenitostima Ljubljane. I imalo bi se, bome, puno toga lijepog reći. Taj ćemo posao prepustiti slici. Zna se da slika govori tisuću rijeći, pa što da tipkam toliko. :cerek:

Nica i ja fotorafirale smo se s Prešernom. : priimicova julija: U kadar nam je ušao jedan drski mladić kojeg je Nica poprijeko gledala ne bi li ga otjerala. Doživio ju je otprilike kao forumaši na PŽK-u. Hoću reći, i on je s nama na slici. :giggle: Aisling je s indignacijom odbila fotografiju s tamo nekim pjesnikom.

Prošetale smo se centrom, uživale u krasnom sunčanom popodnevu i lagano se uputile prema autu. Nicu je nazvala kći. Brže bolje objasnila joj je neka bude kratka, u drugoj smo državi, razgovor je skup. Nakon pet minuta razgovora i triput ponovljene iste rečenice, Nica je rekla: "Da, daj mi brata." I još nekoliko puta ponovila da je razgovor skup jer smo u drugoj državi. I sa sinom je razgovarala podjednako dugo, ona je dobra majka i ne radi razliku među djecom.

Izhod iz Ljubljane i lijeve i desne manevre preskačem. Na autocesti smo, vraćamo se doma. Iza nas, na zapadu, suton je ružičastim dlanovima obuhvatio nježno snježne vrhove Alpa. Nica i ja očarane smo prizorom. Prelijevaju se purpur i grimiz u svim nijansama. Čarobno. Aisling znalački dobaci ne dižući očiju s ceste: "Krvavec." To ime savršeno je pristajalo planini u tom trenutku.

Ispred nas gura se neki golem auto. Ne pitajte čijih registacija, ne znam to. Nica nas podsjeti na vrlo rašireno mišljenje da je veličina automobila obrnuto proporcionalna veličini muškog spolovila. S namjerom da provjerimo tu tezu nabrajale smo svoje bivše i aktualne i uspređivale njihove.... pa automobile. Aisling je rekla da jedan njezin uopće nije imao automobil. Nda. Tu se nema više što reć osim da smo ipak bile u njezinom autu, u stranoj zemlji. I da su to vrlo delikatne stvari. Pa nek joj onda bude. :D

Sretno smo stigle doma i sad s vama dijelimo dojmove i doživljaje toga lijepog dana.

Epilog:

Mene su prvu ostavile doma. Popile smo kod mene kavu, spremila sam Nici još makovnjače. Žurilo joj se na bus. Ispraćala sam ih do parkinga pred kućom. Aisling je išla prva. Ona zna. Ona je već bila kod mene. I tad, u samom prizemlju, pred samim izlazom kroz koji je već iizlatila, Aisling umjesto desno ode lijevo! :lux: Aisling je žena! Provjereno, dokazano, potvrđeno. Aisling se ne snalazi u prostoru. Aisling je pomiješala lijevo i desno! Žensko je, žensko!
sabaa

Post 12 Jan 2012, 09:40

Ajme, krasno mi je bio pročitati treći dio putopisa uz jutarnju kavu! :cerek:

A bome bi i ja prošla na onome što se od sada može zvati Aislingin test za žene. : žena:
The planet is fine. The people are fucked.
blue
Asgard

Post 12 Jan 2012, 09:53

I meni dođe da ubacim u kasicu za vaše sljedeće putovanje :D
Nica

Post 12 Jan 2012, 10:10

Krtica. :cerek:
(hvalite me, usta moja, kad već one, nezahvalnice jedne, neće )
Makovnjača ti je bila fantastična, a ni orehnjača ne zaostaje. :o

Ipak, mora joj se odati priznanje, dovezla nas je u sam centar
Mislim da je to bilo slučajno.
parkirale smo u garaži.
A ti si morala pričati o silnim filmskim ubojstvima koja se dešavaju u podzemnim garažama. :kava: Izgubile smo se tražeći izlaz. A na povratku i ulaz. :cerek:

Ok, nismo baš, ali bile bismo da se mene slušalo. Uopće nemaju smisla za avanturu.
Bezobrazno ignorirajući činjenicu da sam ja jezičara, raspravljat su se htjele o značenju riječi vhod, izhod i slično.
Objasni Ais još jednom, molim te. :rofl:
Doživio ju je otprilike kao forumaši na PŽK-u.
:(
Aisling je s indignacijom odbila fotografiju s tamo nekim pjesnikom.
Mislim da je još uvijek bila pogođena spoznajom da leće ipak nije izgubila u oceanu.
Iza nas, na zapadu, suton je ružičastim dlanovima obuhvatio nježno snježne vrhove Alpa.
Je li to ono za što si ti rekla da je Medvednica?
Nica nas podsjeti na vrlo rašireno mišljenje da je veličina automobila obrnuto proporcionalna veličini muškog spolovila.
Ne laži, to si bila ti.
Popile smo kod mene kavu, spremila sam Nici još makovnjače. Žurilo joj se na bus.
Stigla sam na kolodvor osam minuta prije nego bus treba krenuti, nije bilo mjesta, a ja nisam imala rezervaciju. Hvala Ais što se ponudila vozaču da mu bude seksualna robinja ako me uzme sa sobom i riješi nju muka. :kiss:
Aisling je išla prva. Ona zna. Ona je već bila kod mene. I tad, u samom prizemlju, pred samim izlazom kroz koji je već iizlatila, Aisling umjesto desno ode lijevo! :lux: Aisling je žena! Provjereno, dokazano, potvrđeno. Aisling se ne snalazi u prostoru. Aisling je pomiješala lijevo i desno! Žensko je, žensko!
Stvarno? Krivo smo skrenule? Jesi sigurna? :confused:
Groupie :cerek:
Nica

Post 12 Jan 2012, 10:11

Gdje je nestao Perzin dio posta? Bio je tu dok sam pisala.

Edit: Malo sam popravila. :o
Perzefona

Post 12 Jan 2012, 10:34

Nica » wrote:
Je li to ono za što si ti rekla da je Medvednica?
Šuti! To nije bilo tada.

Prebrzo smo se vratile, eto. I ja nisam prepoznala Medvednicu, iako živim pod njom, iako je pogled identičan onom s mog balkona. :facepalm:

Ne laži, to si bila ti.
To sam prvi put tada od tebe čula. I osjećala se neuko i neupućeno. Ti si tvrdila da je to općerašireno mišljenje.
Stvarno? Krivo smo skrenule? Jesi sigurna? :confused:
Aisling je krivo krenula. A možda i nije. Možda je zaista htjela k mojim susjedima u prizemlju. :ne zna:
Nica

Post 12 Jan 2012, 10:40

Perzefona » wrote:
Ako Aisling zna što je lijevo i desno, i ja konja za trku imam: savršeno razlikujem gore i dolje i odlično se krećem i snalaziim u tim smjerovima. :cerek:
Perzefona wrote: Šuti! To nije bilo tada.

Prebrzo smo se vratile, eto. I ja nisam prepoznala Medvednicu, iako živim pod njom, iako je pogled identičan onom s mog balkona. :facepalm:
A-haa! Medvednicu nisi bila prepoznala jer si mislila da treba biti više gore, a ne tako nisko dolje. Sad se sjećam. :zubo: :rofl: :D
To sam prvi put tada od tebe čula. I osjećala se neuko i neupućeno. Ti si tvrdila da je to općerašireno mišljenje.
Jedna od nas se krivo sjeća. Čekat ćemo Ais da kaže kako se ona sjeća. :o
Aisling je krivo krenula. A možda i nije. Možda je zaista htjela k mojim susjedima u prizemlju. :ne zna:
Ja sam mislila da smo autom krivo skrenule. :brukica:

Čiji je onaj prekrasni čupavi prljavi pas? :cerek:
Perzefona

Post 12 Jan 2012, 10:47

Nica » wrote:

A-haa! Medvednicu nisi bila prepoznala jer si mislila da treba biti više gore, a ne tako nisko dolje. Sad se sjećam. :zubo: :rofl: :D
Rekla sam da se krećem dobro gore-dolje. :raspa: S mog balkona Sljeme izgleda puno više. Kako neobično! :cerek:

Čiji je onaj prekrasni čupavi prljavi pas? :cerek:
Bio bi moj, ali ne mogu biti tako okrutna i natjerati ga da trpi Micovu strahovladu.
Nica

Post 12 Jan 2012, 10:51

Perzefona » wrote: Rekla sam da se krećem dobro gore-dolje. :raspa:
Fulala si pdf. LjiS je malo niže. Znaš, dolje.

Bio bi moj, ali ne mogu biti tako okrutna i natjerati ga da trpi Micovu strahovladu.
Pa zar se nitko ne brine za njega? :(

Ja bih ga uzela k sebi, ima krasne tužne okice i očito se ne češlja, ali ne smijem. :(
Perzefona

Post 12 Jan 2012, 10:55

Nica » wrote:
Fulala si pdf. LjiS je malo niže. Znaš, dolje.
:eek: :o
Eto, to je radila cijelim putem. Sad mi valjda čitatelji vjeruju.

Pa zar se nitko ne brine za njega? :(

Ja bih ga uzela k sebi, ima krasne tužne okice i očito se ne češlja, ali ne smijem. :(
Nema ga više. Sigurno ga je gazda našao. :misli pozitivno:
Nica

Post 12 Jan 2012, 12:12

Perzefona » wrote: :eek: :o
Eto, to je radila cijelim putem. Sad mi valjda čitatelji vjeruju.
Zar te još netko nazvao lažljivicom osim mene?!???!!?!1 :eek: :clint:

Nema ga više. Sigurno ga je gazda našao. :misli pozitivno:
Nadam se.
aisling

Post 12 Jan 2012, 18:31

Preumorna za komentare, evo zadnjih slika:

slika izbrisana
Happy Easter!
blaze

Post 12 Jan 2012, 18:48

ljubljana!
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Nica

Post 12 Jan 2012, 18:58

I sad vi meni recite da ono u prvom redu što visi nije muško. :o

Ais, prekrasne su ti fotke. :cerek:
Bara huda

Post 12 Jan 2012, 22:39

:lux: :lux: :lux:
i za putopis i slike i za tri musketirke
kakvi muski, kakvi bakraci, jabuka razdora nikad nije nista dobrog donjela, eno Adamu i danas stoji u grlu :D
Emericzy

Post 13 Jan 2012, 08:06

blue » wrote:I meni dođe da ubacim u kasicu za vaše sljedeće putovanje :D
Meni dolazi slina na orehnjaču i makovnjaču.
Emericzy

Post 13 Jan 2012, 08:09

Perzefona » wrote:Rekla sam da se krećem dobro gore-dolje.
Khm... Dobar početak.
Emericzy

Post 13 Jan 2012, 08:11

Sve u svemu, ja bih na vašem mjestu sljedeći put tražio subvenciju od Turistične Zveze Slovenije i priložio link na ovaj topic kao argument.
  • Information