Ajme krasni suHerp » wrote:
To su ovi:
http://www.nhm.ac.uk/research-curation/ ... sp?id=1244
Nisu radijalno simetrični pa su zato nepravilni. Da, i na hrvatskom je tako. I na latinskom čak.
Trkeljaški putopisi
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Viš viš. Kad sam pretraživala stranicu, upisala sam "Talpa" jerbo je Talpa europaea naša (i njihovaaisling » wrote:Herp, došla sam do 13. stranice. Piše Vrste, katerih živali so zavarovane: Krti.
Kako sad to?
Vrsta koja je tu navedena, Galemys pyrenaicus inače živi samo na Pirinejima/Iberijskom polutotoku.
Sad vidim da je navedena na Prilogu B, a to znači: vrste, ki niso domorodne na območju Republike Slovenije in postanejo predmet okoljske odgovornosti, če se pojavijo ali razširijo na območje Republike Slovenije brez človekove pomoči iz naravnih območij razširjenosti.
Znači, ako dotični krt sam od sebe dođe iz Španjolske u Sloveniju, onda biva zaštićenim.
EU direktiva.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Talpidae su cijela porodica, a zaštićene su samo vrste koje su navedene.
Da ste zbilja naišli na pirenejski pižmov vihulj, meni bi bilo jako drago, al jebiga.
Onaj krt na kojeg ste mogli naići nije zaštićen.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Jedan je komad makovnjače već pojela. Aisling preferira orehnjaču. Ali Nica je svejedno mislila da nije red da ona dvaput uzme makovnjaču i tako prikrati Aisling za taj vrhunski gurmanski užitak (hvalite me, usta moja, kad već one, nezahvalnice jedne, nećeNica » wrote: Jela sam tvoju makovnjaču.
Nakon ulaska u Ljubljanu Aisling nam je opet priredila egzibicije s lijevim i desnim. Ipak, mora joj se odati priznanje, dovezla nas je u sam centar i parkirale smo u garaži. Bezobrazno ignorirajući činjenicu da sam ja jezičara, raspravljat su se htjele o značenju riječi vhod, izhod i slično. Ma nek se vesele, mislila sam si.
Nica je opet imala potrebu obilježiti slovenski teritorij, što smo Ais i ja jedva dočekale. Taman smo sjele da ćemo je ogovarati, kako je i red, kad eto ti nje. Ona ne zna naći ulaz u kafić. Htjela je ući u jedan haustor.
Nakon kave obilazak. Prilika da Nica i ja ogovaramo Aisling dok se ona udalji kako bi uhvatila neki motiv. Ja sam strogo pazila da njih dvije ne ostanu same. :tri nonice:
Ako Aisling zna što je lijevo i desno, i ja konja za trku imam: savršeno razlikujem gore i dolje i odlično se krećem i snalaziim u tim smjerovima.
- Muškarci, slikaj to, Ais, gle koliko muškaraca u zraku!
- Nica, to su anđeli. Anđeli su bespolni - prosikćem kroza zube.
- Ovo su muški anđeli - zapela je i ne pušta - pogledaj, vidi se da su muškarci!
Aisling je htjela - ne htjela morala slikati ne bi li se Nica kako primirila i spustila pogled s anđeoskog međunožja ter nas prestala sveudilj izlagati zgranutim pogledima prolaznika.
Sad bi bio red da se nešto kaže i o ljepotama i znamenitostima Ljubljane. I imalo bi se, bome, puno toga lijepog reći. Taj ćemo posao prepustiti slici. Zna se da slika govori tisuću rijeći, pa što da tipkam toliko.
Nica i ja fotorafirale smo se s Prešernom. : priimicova julija: U kadar nam je ušao jedan drski mladić kojeg je Nica poprijeko gledala ne bi li ga otjerala. Doživio ju je otprilike kao forumaši na PŽK-u. Hoću reći, i on je s nama na slici.
Prošetale smo se centrom, uživale u krasnom sunčanom popodnevu i lagano se uputile prema autu. Nicu je nazvala kći. Brže bolje objasnila joj je neka bude kratka, u drugoj smo državi, razgovor je skup. Nakon pet minuta razgovora i triput ponovljene iste rečenice, Nica je rekla: "Da, daj mi brata." I još nekoliko puta ponovila da je razgovor skup jer smo u drugoj državi. I sa sinom je razgovarala podjednako dugo, ona je dobra majka i ne radi razliku među djecom.
Izhod iz Ljubljane i lijeve i desne manevre preskačem. Na autocesti smo, vraćamo se doma. Iza nas, na zapadu, suton je ružičastim dlanovima obuhvatio nježno snježne vrhove Alpa. Nica i ja očarane smo prizorom. Prelijevaju se purpur i grimiz u svim nijansama. Čarobno. Aisling znalački dobaci ne dižući očiju s ceste: "Krvavec." To ime savršeno je pristajalo planini u tom trenutku.
Ispred nas gura se neki golem auto. Ne pitajte čijih registacija, ne znam to. Nica nas podsjeti na vrlo rašireno mišljenje da je veličina automobila obrnuto proporcionalna veličini muškog spolovila. S namjerom da provjerimo tu tezu nabrajale smo svoje bivše i aktualne i uspređivale njihove.... pa automobile. Aisling je rekla da jedan njezin uopće nije imao automobil. Nda. Tu se nema više što reć osim da smo ipak bile u njezinom autu, u stranoj zemlji. I da su to vrlo delikatne stvari. Pa nek joj onda bude.
Sretno smo stigle doma i sad s vama dijelimo dojmove i doživljaje toga lijepog dana.
Epilog:
Mene su prvu ostavile doma. Popile smo kod mene kavu, spremila sam Nici još makovnjače. Žurilo joj se na bus. Ispraćala sam ih do parkinga pred kućom. Aisling je išla prva. Ona zna. Ona je već bila kod mene. I tad, u samom prizemlju, pred samim izlazom kroz koji je već iizlatila, Aisling umjesto desno ode lijevo!
Perzefona » wrote:
Krtica.
Makovnjača ti je bila fantastična, a ni orehnjača ne zaostaje.(hvalite me, usta moja, kad već one, nezahvalnice jedne, neće )
Mislim da je to bilo slučajno.Ipak, mora joj se odati priznanje, dovezla nas je u sam centar
A ti si morala pričati o silnim filmskim ubojstvima koja se dešavaju u podzemnim garažama.parkirale smo u garaži.
Ok, nismo baš, ali bile bismo da se mene slušalo. Uopće nemaju smisla za avanturu.
Objasni Ais još jednom, molim te.Bezobrazno ignorirajući činjenicu da sam ja jezičara, raspravljat su se htjele o značenju riječi vhod, izhod i slično.
Doživio ju je otprilike kao forumaši na PŽK-u.
Mislim da je još uvijek bila pogođena spoznajom da leće ipak nije izgubila u oceanu.Aisling je s indignacijom odbila fotografiju s tamo nekim pjesnikom.
Je li to ono za što si ti rekla da je Medvednica?Iza nas, na zapadu, suton je ružičastim dlanovima obuhvatio nježno snježne vrhove Alpa.
Ne laži, to si bila ti.Nica nas podsjeti na vrlo rašireno mišljenje da je veličina automobila obrnuto proporcionalna veličini muškog spolovila.
Stigla sam na kolodvor osam minuta prije nego bus treba krenuti, nije bilo mjesta, a ja nisam imala rezervaciju. Hvala Ais što se ponudila vozaču da mu bude seksualna robinja ako me uzme sa sobom i riješi nju muka.Popile smo kod mene kavu, spremila sam Nici još makovnjače. Žurilo joj se na bus.
Stvarno? Krivo smo skrenule? Jesi sigurna?Aisling je išla prva. Ona zna. Ona je već bila kod mene. I tad, u samom prizemlju, pred samim izlazom kroz koji je već iizlatila, Aisling umjesto desno ode lijevo!Aisling je žena! Provjereno, dokazano, potvrđeno. Aisling se ne snalazi u prostoru. Aisling je pomiješala lijevo i desno! Žensko je, žensko!
Groupie :cerek:
Šuti! To nije bilo tada.Nica » wrote:
Je li to ono za što si ti rekla da je Medvednica?
Prebrzo smo se vratile, eto. I ja nisam prepoznala Medvednicu, iako živim pod njom, iako je pogled identičan onom s mog balkona.
To sam prvi put tada od tebe čula. I osjećala se neuko i neupućeno. Ti si tvrdila da je to općerašireno mišljenje.
Ne laži, to si bila ti.
Aisling je krivo krenula. A možda i nije. Možda je zaista htjela k mojim susjedima u prizemlju.Stvarno? Krivo smo skrenule? Jesi sigurna?
Perzefona » wrote:
Ako Aisling zna što je lijevo i desno, i ja konja za trku imam: savršeno razlikujem gore i dolje i odlično se krećem i snalaziim u tim smjerovima.![]()
A-haa! Medvednicu nisi bila prepoznala jer si mislila da treba biti više gore, a ne tako nisko dolje. Sad se sjećam.Perzefona wrote: Šuti! To nije bilo tada.
Prebrzo smo se vratile, eto. I ja nisam prepoznala Medvednicu, iako živim pod njom, iako je pogled identičan onom s mog balkona.
Jedna od nas se krivo sjeća. Čekat ćemo Ais da kaže kako se ona sjeća.To sam prvi put tada od tebe čula. I osjećala se neuko i neupućeno. Ti si tvrdila da je to općerašireno mišljenje.
Ja sam mislila da smo autom krivo skrenule.Aisling je krivo krenula. A možda i nije. Možda je zaista htjela k mojim susjedima u prizemlju.![]()
Čiji je onaj prekrasni čupavi prljavi pas?
Rekla sam da se krećem dobro gore-dolje.Nica » wrote:
A-haa! Medvednicu nisi bila prepoznala jer si mislila da treba biti više gore, a ne tako nisko dolje. Sad se sjećam.![]()
![]()
![]()
Bio bi moj, ali ne mogu biti tako okrutna i natjerati ga da trpi Micovu strahovladu.Čiji je onaj prekrasni čupavi prljavi pas?
Fulala si pdf. LjiS je malo niže. Znaš, dolje.Perzefona » wrote: Rekla sam da se krećem dobro gore-dolje.
Pa zar se nitko ne brine za njega?Bio bi moj, ali ne mogu biti tako okrutna i natjerati ga da trpi Micovu strahovladu.
Ja bih ga uzela k sebi, ima krasne tužne okice i očito se ne češlja, ali ne smijem.
Nica » wrote:
Fulala si pdf. LjiS je malo niže. Znaš, dolje.
Eto, to je radila cijelim putem. Sad mi valjda čitatelji vjeruju.
Nema ga više. Sigurno ga je gazda našao. :misli pozitivno:
Pa zar se nitko ne brine za njega?
Ja bih ga uzela k sebi, ima krasne tužne okice i očito se ne češlja, ali ne smijem.
Zar te još netko nazvao lažljivicom osim mene?!???!!?!1
Nadam se.Nema ga više. Sigurno ga je gazda našao. :misli pozitivno:
-
- Information
-